onsdag, augusti 23, 2006

Expressens låga klass

Expressen är verkligen sämre än sämst på bevakning av allsvensk fotboll.

"Elfsborg skrev historia - tack vare Svensson" lyder rubriken och i ingressen kan man sedan läsa:

"
Kritiserade Mathias Svensson hade inte gjort mål på fyra månader.
Mot Halmstad kom det - och hans Elfsborg når en historisk toppplacering.


Vaddå skrev historia? Historisk topplacering? Om Expressen syftar på att allt som händer i denna värld på något vis går till historien så är det ju på sätt och vis korrekt men vanligtvis uttrycker man sig inte så när det handlar om händelser som sker enligt beräkningarna. Känner de inte till att Elfsborg har fyra SM-guld? För övrigt stavas topplacering med två p och inte tre som skribenten Henrik Leman föreslår.

"Fotbollsexperten" Mathias Lühr är ju annars ett kapitel för sig. Har han någon slags jävla klausul i sitt anställningskontrakt som går ut på att han endast ska skriva om Stockholms-lag? Vem fan bryr sig om hur han tippar matchen mellan DIF och Bajen? Skräp!

Andra bloggar om: , , , , ,

14 kommentarer:

Anonym sa...

Kvällspressen har nått under lågvattennivå. Expressens taffliga artiklar är ett gott exempel, men aftonbladets allsvenska bevakning inför matcher är pinsamt dåliga. De kommer med påståenden och preliminära startelvor som inte ens min morsa hade knåpat ihop. Inför hemmamatchen mot Malmö skrev man bl.a. att "Elfsborg kommer med ett mycket fint facit med bara en förlust de senaste 5 matcherna". No shit? En riktig fotbollsreporter hade påpekat det mycket imponerande med bara en förlust på HELA SÄSONGEN!!!

Anonym sa...

Du har synpunkter på andras stavning, men stavar själv "jävla klausul". Men Gulebönner kanske inte känner till att det stavas Djävla...

Hur kan en elfsborgare vara socialist när det bara finns bönner i borås.

Skribenten i expressen kanske kände till att elfsborg har fyra guld, men han räknade troligen enbart guld tagna under sk modern tid.

Röd Guling sa...

heteroICA: Det går alldeles utmärkt att skriva "jävlar" och med tanke på resten av skräpet som du skrev här ovan får man väl anse att din kommentar var helt meningslös.

CV sa...

Expressen är inte direkt känd för att vara nyanserad och korrekt. Så inget förvånar mig när det kommer från den blaskan:)
RS
kulturbloggen.com

Anonym sa...

Det är klart att det går utmärkt att skriva, men saken är den att det är helt åt helvete fel.

Men det är klart att i en stad där man tycker att Stefan&Krister är roliga där har man nog inte den intellektuella kapaciteten att veta bättre.

Hur många guld har elfsborg i modern tid om man får fråga?

Röd Guling sa...

heteroICA: Konsultera närmaste ordbok alternativt gå om lågstadiet så kommer det att kännas bättre sedan.

Allsvensk historik finner du på svenskfotboll.se

Stefan & Krister är inte roliga.

Anonym sa...

Jag kollade upp statistiken och fann att elfsborg hade noll stycken guld i modern tid, samt att BLÅVITT hade 11st. Där fanns även en maratontabell som var intressant läsning.

Jag kollade just med Norstedts Svenska ordbok och fann att det stavades med Dj, vilket är självklart då det kommer från ordet Djävul. Får man lära sig att stava till den sortens ord i lågstadiet nu för tiden? Det fick man inte på min tid.

Nej just det, stefan och krister är inte roliga, men det tycker man i borås.

Röd Guling sa...

heteroICA: För sista gången: Det är fullt tillåtet och inte alls mindre korrekt att skriva "jävlar" så lägg ner skitsnacket om att det skulle vara "helt åt helvete fel" nu. Man skulle ju kunna tro att du är lös i magen eller något.

Jag vet inte i vilket århundrade din ordbok hör hemma men den kan ju knappast vara publicerad i modern tid om inte den allmänt vedertagna och godkända stavningen "jävlar" anses vara korrekt. Jag använder inte ordböcker själv men en snabb sökning på google ger följande resultat:

djävlar = 61700
jävlar = 412000

Båda stavningarna är givetvis korrekta men språket förändras hela tiden och med detta faktum + resultatet ovan i åtanke är du ju ännu mer fel ute i ditt pinsamma försök till kritik. Återgå du till att diskutera startelvor på Alltid Blävitt-forumet.

Anonym sa...

Jag vet inte hur det där phula ordet stafas men Stefan och Christer är roliga i alla fall så det så.

Anonym sa...

Det måste kännas jätteskönt för Blåvitt att ha en maratontabell att luta sig mot i år när laget är så dåliga som man är. "Hellre ett bra lag idag än ett för tjugo år sedan" som jag brukar säga.

Men 11 guld är ju alltid nåt. Ja menar, när Elfsborg då firar årets SM-guld i höst kan ju ni på ICA fira att det är exakt tio år sedan ni senast hade ett bra lag i Allsvenskan.

Bruce Banner sa...

Expressens allsvenska bevakning kan ju ha att göra med ett visst samarbetsavtal mellan Expressen och de tre stockholmsklubbarna.

Anonym sa...

Maratontabellen är väl inget man tänker på sådär dagligen (kanske mer årligen). Det tillsammans med antalet Guld säger mer om föreningen.

Dagens tabell beskriver laget som spelar just nu inte helt oviktigt det heller. Men i morgon är det glömt då räknas enbart den totala summan meriter.

Vem förutom ÖIS'are kommer ihåg ÖIS tillfälliga guld från åttiotalet eller Hammarbys för några år sedan. Malmös från sjuttiotalet står sig däremot historiskt ty dom dominerade Svensk fotboll ender en period.

Småklubbar som Hammarby, elfsborg eller ÖIS vinner ett år och sedan är det tillbaks i den vanliga verkligheten igen.

Men man får väl hoppas att Malmö eller aik vinner i år så att ni inte spricker.

Hur känns det för en Röd guling när klubbens tillfälliga framgångar beror på gåvor från rika svin. Blåvitt pengar på åttio/nittiotalen var eget ihoparbetade, genom spelarförsäljningar, publikintäkter och ersättningar från de internationella turneringarna. Det gick bra ända tills her Bosman kom.

Anonym sa...

Ps.

Kolla in följande blogg.

http://bloggfrossa.blogspot.com/

Tror någon att utrycket "boråsmongo" kommit till av en tillfällighet?

Det är bara att vänta
på att Horarslet skall ligga in det i SAOL annars får han en utskällning av SurWittan när han kommer hem.
Ds.

Anonym sa...

Det är som Bruce Banner säger, det finns ett avtal mellan stockholmsklubbarna och expressen att de ska skriva om dem. Olof Lundhs blogg var ju flera gånger större än vad Mattias Luhrs är. Pga det fanns inget sånt avtal när Lundh skrev.
Sen beklagar jag verkligen att du har läsare av din blogg som är så extremt primitiva att de väljer att hacka på Borås som stad när de inte har nånting annat att ta till.