tisdag, juli 05, 2005

Håkan Mild vs Anders Svensson

Jag tänkte göra en utvärdering av två av allsvenskans mest meriterade mittfältare, nämligen Håkan Mild och Anders Svensson. Samtliga värden befinner sig på en skala mellan 1-10.

Håkan Mild
Teknik: 2
Arbetskapacitet: 9,1
Karisma: 1,26
Speluppfattning: 5
Rutin: 9
Livssyn: 5

Kommentar: Ingen kan väl påstå att Håkan Mild är någon vidare fotbollsspelare. Han jobbar visserligen hårt och har rutin från många landskamper men tekniken lämnar verkligen mycket att önska. På grund av sitt osexiga yttre får han även rekordlåga 1,26 poäng när karisman bedöms. Svårast attribut att fastställa gäller Milds livssyn. Han har påstått sig vara socialist men beklagar sig samtidigt över Sveriges relativt höga skattetryck. Det är en ekvation som inte går ihop. Jag skulle behöva mer information för att bedöma Milds livssyn, nu blir det ett medelbetyg.

Anders Svensson
Teknik: 9,5
Arbetskapacitet: 7,2
Karisma: 8
Speluppfattning: 10
Rutin: 8
Livssyn: 9,2

Kommentar: Alla känner till Anders Svenssons goda speluppfattning. Han kan verkligen hitta de luckor som ingen annan svensk fotbollsspelare ser. Hans utmärkta teknik hjälper honom att slå stenhårda genomskärningar längs marken samtidigt som han gärna drar en attackerande gubbe om så krävs. Det kanske mest överraskande resultatet är ändå utvärderingen av Anders livssyn. När han skrev på för Elfsborg visade han äkta känsla och stolthet för sin gulsvarta klubb. Denna hedersgärning ger honom även ett högt poäng i avdelningen karisma.

Sammanfattning: Som ni ser talar siffrorna för sig själva. Anders Svensson är en klart bättre fotbollsspelare än Håkan Mild. Endast i kategorierna arbetskapacitet och rutin kan Mild slå sig för bröstet som vinnare, men skulle inte en rutinerad orienterare kunna göra ett lika bra jobb på ICAs mittfält om man tänker efter?

12 kommentarer:

josephzohn sa...

Jag ifrågasätter inte på någé vis dina bedömningar. Men jag är fruktansvärt nyfiken på siffran 1,26. Hur kom du fram till den förhållandevis exakta summan av 1,26?

Röd Guling (rodguling@hotmail.com) sa...

Det krävs mycket erfarenhet och stor kompetens för att förstå formeln som jag har använt mig av. /RG

Johnny Power a.k.a. "the dragon flame" sa...

Hur fan kan man påstå att Anders Svensson skulle vara sexigare än Håkan Mild?

Anders utstrålning är obefintlig.

Anonym sa...

Poängen?

Finns det ngt borås-gbg humorlexikon att konsultera?

Det enda ordet jag kan är plast, vilket tydligen betyder gräs

Anonym sa...

Det här MÅSTE va ett skämt! Téknik har AS men du får ju sansa dig lite. Ingen fan av varken Elfs. eller ica men jag tar en mild i form framför AS alla dar i veckan

Röd Guling (rodguling@hotmail.com) sa...

anonymous2: Jättebra. Ringer du Lagerbäck då?

doin sa...

hur andess kan vara sexigare än mild fattar jag ej.

gulsvart4ever sa...

Anders Svensson 4Ever

Håkan mild är stel som mormors kylskåp =D=D=D

Anonym sa...

Håkan Mild är klubbkänslan personifierad, det är (enligt mig) fullständigt absurt ge honom en femma i "Livssyn" om Svensson får 9.2. Om Svensson visade "äkta känsla och stolthet för sin gulsvarta klubb" då han kom tillbaka till Elfsborg, gjorde då inte Mild motsvarande när han kom tillbaka till sin blåvita dito? I Milds fall verkar du bedöma livssyn baserat på åsikter medan det i Svenssons fall baseras på klubbkänsla. Är det en rimlig bedömning?

Martin.

Post scriptum
Dessutom är Håkan Mild fantastiskt vacker och har en gudabenådad teknik.

Såg att inlägget var gammalt nu, men men, halkade in här från en annan blogg...
Den samme

Chrille sa...

Håkan Mild har inget hår!! Har inte haft på flera år!

Walle sa...

J-a Boråsare! Mild är kung! Svensson ser slemmig ut. Mild passar in i den stolta traditionen svenska kämpar. Schwarzs, Ingesson, Mild, Österberg, m.m. Svensson är en snorvalp.

Walle sa...

För övrigt är det inget fel på konstgräs- det är att inse var i världen vi bor...

Forza VF & UIK

(kändes märkligt att försvara en spelare från IFK köp & sälj, men Mild är speciell...)