måndag, mars 19, 2007

Så gör man många mål

Elfsborgs offensiv har lämnat en del övrigt att önska under försäsongen. Vi har oftast ett stort bollinnehav men det skapas för få målchanser och därmed för få mål. Jag anser att lösningen är inom räckhåll utan att vi behöver ändra spelsystem och därför vill jag bidra med ett par tips och tricks.

Nedanstående bild illustrerar hur det alltför ofta har sett ut. En ensam Mathias Svensson blir isolerad när inlägget kommer och chansen rinner ut i sanden. Det spelar ingen roll hur vackert vi än har spelat fram till inlägget, något mål blir det inte och rätt som det är har vi ett mål i arslet istället.

För att få bukt på problemet måste mittfältarna tidigare våga ta offensiva löpningar in i boxen för att på så vis ställa till oreda och dra på sig markering. Först då kan Ishis fina inläggskvalitet bli ett anfallsvapen att räkna med.
Jag tar för givet att firma Haglund/Wettergren lägger vikt vid detta förslag och finslipar det offensiva spelet de närmaste veckorna.

Andra bloggar om: ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vackra bilder. Jag tror dock att anledningen till att det är lättare att göra mål i bild 2 är att målet är dubbelt så stort.

Tippar-Sven sa...

Var är backarna i motståndarlaget! Det luktar offside lång väg!

Oslagbar sa...

Tror felet är att det är en fyra på ryggen, alltså INTE M. Svensson.. En back i forwardsposition är ju inte att lita på..

Röd Guling (rodguling@hotmail.com) sa...

Ser det ut som en fyra? Nummer fyra är ju Johan Karlsson.

JB sa...

verkar vara lite dåligt publikstöd från kortsidan... eller det kanske är bortasektionen? :)

Anonym sa...

Diggar taktiken med fem offensiva afrikaner enligt illustrationen. Innebär det att vi planerar köpa upp HeIF under silly season?