måndag, november 06, 2006

Guldfirandet

Efter matchen gick jag med världens bästa sällskap + den gode Curt Hennig till China town på Yxhammarsgatan för att där äta en portion friterad kyckling med currysås till. Det var en fantastisk stämning på stan men vi var ju hungriga.

När måltiden var avslutad styrdes kosan mot Stora torget. Tyvärr dämpades de lyckliga känslorna något av det spektakel som utspelades på den provisoriska scenen. Jag vill inte säga att den tänkta underhållningen gjorde mig deprimerad men man måste väga det där mot att Elfsborg precis hade tagit SM-guld. Samtliga medier har rapporterat om karnevalstämning i sydländsk anda och Göran Lohne snackade om ett värdigt firande. Någon måste ge en mer nyanserad bild och denne någon får väl bli jag då.

För det första är det under normala omständigheter inte motiverat att Jonas Liberg kör "Starkare än någonsin" fyra gånger på en kväll. Om Elfsborg hade åkt ur allsvenskan och förlorat avslutningsmatchen med 8-1 skulle jag kanske kunna tänka mig att spelarna bestraffades medelst tvångslyssning på Jonas Liberg fyra gånger per dag i några veckor, men nu var det meningen att vi skulle fira det första SM-guldet på 45 år. Staden, föreningen och fansen var värda något bättre. Jag och Hennig var en gång nära att frysa ihjäl när vi bevittnade en usel cup-match mot Frölunda på Ryda för ett antal år sedan. Jag kom dit i t-shirt och tunn jeansjacka, ovetandes om att det i andra halvlek skulle blåsa upp till snöstorm. Var inte vi värda något bättre? Det samma kan sägas om hundratals, kanske tusentals andra supportrar som har följt Elfsborg i ur och skur, genom år och dagar. Vi var värda något bättre än Jonas Liberg och hans skitlåt denna afton. Ändå sedan Liberg "sprang ut på planen" på Gamla Ullevi 97 (2-2 mot ICA) och med sin småfalska sång framförde denna kalkon, för att några minuter senare utklassas av den utmärkte Jim Jidhed, har jag alltid önskat att Elfsborg ska börja jobba med professionella musiker och låtskrivare om de överhuvudtaget ska ha någon kampsång.

Mardrömmen fortsatte. Jag når inte högst över havet av Borås 100000 invånare och hade därför svårt att se vad som hände på scenen från den plats där jag stod men den som gjorde sig skyldig till E-type-tolkningen igår borde ställas inför rätta. Någon måste ha sett vem det var. Utan att överdriva var denna sånginsats det absolut värsta och pinsamma som jag har hört sedan Tomas Ledin släppte sitt senaste album i somras eller när det var. Och varför överhuvudtaget köra en låt skriven av E-type? Vad var tanken? Noll Elfsborgs-anknytning och vidrighetsnivån var ju hög redan där, på planeringsstadiet. Att låten sedan framfördes av en pajas som höll för näsan när han sjöng gjorde ju inte saken bättre. Curt Hennig kommenterade det hela med att "det är synd att Hitler inte bombade Borås". Själv undrade jag var Elfsborgs så kallade firma höll hus när den som bäst behövdes. Då är det värt att nämna att vi befann oss i ett euforiskt tillstånd när vi kom dit och att vi båda älskar Borås som bara Boråsare kan göra.

Lyckligtvis dök spelarna upp till slut och då räddades tillställningen. Inte ens Jonas Liberg kunde förstöra den obeskrivliga känsla av lycka och gemenskap som hyllningarna frambringade, när hans band återigen kickade igång Starkare än någonsin. Jag gick hem med ett leende på läpparna och harmoni i själen.

Som ni vet försöker jag alltid vara konstruktiv i min kritik. När Elfsborg firar nästa guld, vilket borde inträffa efter att Royal leauge-finalen blåses av i vår, vill jag se underhållning värdig ett mästarlag. För att denna önskning ska slå in krävs följande åtgärder:

1. Gör Curt Hennig till executive producer and overseer av arrangemanget.
2. Skeppa Liberg och systrarna Arthurén eller vad de heter.
3. Boka proffs. Jag skulle exempelvis gärna vilja se vad det nyligen återförenade Vrävarna skulle kunna åstadkomma i en sådan situation.
4. Hylla kollektivet i större utsträckning.

Jag har ingenting mer att tillägga just nu.

Andra bloggar om: , , ,

27 kommentarer:

Fuzzbox sa...

Vrävrarna hade vart något det. De hade kunnat ta guldfirandet på torget till oanade nivåer.

jocke !!!!!!!!!! sa...

gratis gling !!!!!!!!!

Curt Hennig sa...

Jag tycker också att "Stå upp för Elfsborg" är pinsamt dålig. Visst, jag står upp för Elfsborg i alla väder men inte för den låten.

Det känns som när man gick i skolan och skulle rita och magistern sa "oj så fint du har gjort Curt" trots att det i verkligheten var fult som fan. Det enda som kunde få reaktioner var om någon ritade Janne Olsson och Clark Olofsson (är han släkt med Maud??) under Norrmalmstorgsdramat eller te x Hitler.

Det känns som om Elfsborg inte kan säga nej så fort någon kommer med en sång om klubben. Det blir som scenariot med läraren. Det blir endast nej till att spela låten på Arenan om det skulle vara "Dra ditt skinn för Elfsborg" eller "Heja Elfsborg fria Clark Olofsson".

Nu när vi fått kvalité på spelet och på arenan är det fan dags att få kvalité på musiken också.

Tyvärr finns det få superstjärnor från Borås, ännu färre det som uppträder på torget. Vad har familjen Arthurén gjort? Eller rättare sagt vad har Borås gjort för att plågas av dessa?

Det var mycket trevligt med Annika Andersson annars. Annika, hör av dig till mig så bjuder jag på en fin middag.....

Vänsterdojjan sa...

Trevligt med Annika? My god, hon pratar Marbo-dialekt. Ryyyys...

Curt Hennig sa...

Det kvittar hur hon pratar. Det blir i alla fall inte värre än Jonas Liberg och sysonen Arthurén.

"She's got the look" som man brukar säga.

josefsson sa...

Varför tipsar du om Curt Hennig? Borås skulle behöva en seriös och framför allt erfaren person som tyglar underhållningen.

Vrävarna? Koppling till Hennig tro?

Dessutom har jag kollat folkbokföringen, det finns ingen i Sverige som heter Curt Hennig eller liknande. Illegal invandrare tro?

Röd Guling (rodguling@hotmail.com) sa...

josefsson: Jag kan inte se någon bättre lämpad person än Curt Hennig som ansvarig för underhållningen. Vrävarna är troligen Borås mest kända rockband genom tiderna och de vore helgjutna i ett sådant sammanhang. Jag tycker att de borde skriva en hymn till Elfsborgs ära.

Curt Hennig sa...

Josefsson:
Du går till skattemyndigheten och kollar folkbokföringen, men kan inte göra ett enkelt sök på internet? Du måste vara den mest korkade jävel som surfat på nätet.

Jag använder Curt Hennig som en hyllning till min bortgångne vän. Han var, precis som hag helt perfekt! Jag är inte den typen som vill namedroppa och skryta med vad jag gjort. De personer som vet, de vet. Så enkelt är det.

Men du tycker ju att jag är så intressant att du kollar upp mig i folkbokföringen. Det säger mer om dig än om mig!

Bruce Banner sa...

Ville bara gratulera till guldet!

Samtidigt vill jag kritisera Bosse Banks utspel om skattelättnader för fotbollsproffs. Det rimmar illa med min livssyn (anpassar vokabulären efter sällskap) och tror jag, din också RG.

josefsson sa...

Rödguling:
På vilket sätt menar du? Kan du utveckla ditt resonemang angående "Hennig"?
På vilka grunder bedömer du honom som mest lämpad?


Hennig:
Vem skrev att jag sökte på internet efter ditt namn? Har du läs och skrivsvårigheter?

Namedroppa? Skryta? Sånt kan aldrig drabba dig. Skaffa dig först något att skryta om.
Har svårt att tro att en snubbe på en blogg som kallar sig för Curt Hennig har uträttat speciellt mycket i livet. Av betydelse då, som alltså kan ge någon chans att få anordna någon form av underhållning.

Och roliga timman i mellanstadiet räknas inte Curt!

Röd Guling (rodguling@hotmail.com) sa...

bruce banner: Bosse Banks utspel dagarna innan avgörandet, då han gick till attack mot halva fotbollssverige, har jag tolkat som en medveten strategi för att flytta fokus från spelartruppen. Jag kan även hålla med om att fotbollsverksamheten mycket väl skulle kunna få skattelättnader under förutsättning att andra grupper och verksamheter i samhället beskattas hårdare. Detta har jag tidigare tagit upp i ett flertal inlägg. Jag ser fotbollsspelande som en kulturgärning.

Röd Guling (rodguling@hotmail.com) sa...

josefsson: Om Hennig inte vill skryta med sitt CV är det väl inte min sak att göra det?

Du skriver att en seriös och erfaren person borde vara producer/overseer. Har du något bättre namn att komma med? Vänligen försök vara lite konstruktiv, jag tycker att det verkar som att du endast är avundsjuk på Hennigs framgång.

Bruce Banner sa...

Fotbollsspelande kanske är en kulturgärning, men det är väl i så fall många andra idrotter också. Skall det på något sätt uppmuntras från statens sida, så föreslår jag att alla ideella ledare får statlig eller kommunal lön för mödan.

Att se till så att en stjärna med 600 000 i årslön får behålla mer efter skatt, köper jag helt enkelt inte. Man kan liksom inte vara socialist när det passar och kapitalist när det gynnar klubben.

Röd Guling (rodguling@hotmail.com) sa...

bruce banner: Kapitalist är man när man äger kapital så någon kapitalist är jag inte.

Bruce Banner sa...

RG:
OK. Mea Culpa.

Socialist när det passar och högerreaktionär när det gynnar Elfsborg.

Röd Guling (rodguling@hotmail.com) sa...

Bruce Banner: Så du menar att Sovjetunionens priviligerade idrottsstjärnor påvisade att ledarna var högerreaktionära?

Bruce Banner sa...

Jag är ingen expert på det sovjetiska systemets förtjänster och brister, men det känns som om en av bristerna var just avsaknaden av socialism. Så svar Ja.

Men det hör inte hit. Jag kritiserar dig för att du i egenskap av röd guling, stöder skattelättnader för miljonärer.

Curt Hennig sa...

Josefsson:
Du har allvarliga problem. Du blir sur på mig för att Röd Guling, som känner mig privat och yrkesmässigt sedan många år tillbaka rekommenderar mina tjänster. Det är du som upprörs och känner avundsjuka. Det kan varken jag eller Röd Guling göra något åt. En psykolog kanske kan?

Jag menade att det vore ju lätt för dig att göra en sökning på internet istället för att kolla folkbokföringen. Du kan ju kolla upp Jerry Williams, Joey Tempest och Little Gerhard nästa gång du är där. Sedan kan du klaga på att de inte finns.

Och du, jag har uträttat tillräckligt i mitt liv för att utan problem hjälpa Elfsborg till att få klass underhållning på sina tillställningar.

josefsson sa...

Rödguling:

Givetvis ska en seriös och erfaren person ta hand om biffen.
Ditt resonemang är otroligt klent. Hur kan jag ens vara avundsjuk på Hennings såkallade framgång? Jag har hela tiden menat att hans framgång är helt obefintlig. Till motsatsen bevisas.

Vilket är troligast? Att en person på denna bloggen som kallar sig för Curt Hennig har haft någon form av framgång. Eller att allt ihop är ihopljuget?

I mina öron låter allt som ett skämt. Att det sedan ska försvaras gör det ännu roligare.

Hennig:

Du har svårt att förstå det jag skriver. Jag är inte upprörd eller sur. Däremot tvivlar jag på din "framgång". Därför skrev jag här i hopp om att du skulle berätta. Eftersom du hela tiden slår undan det jag säger i sak kan detta bara tyda på en sak. Du snackar skit!

Jag förstår att du använder internet mycket när du söker upp folk. Men jag har bättre metoder. Till exempel folkbokföringen. Prova den någon gång.

Kom med grejer du presterat så kanske folk tar dig på allvar.

Anonym sa...

Enligt min ringa bedömning är Curt Hennig lika verklig som Rune Lundblad, dvs inte alls. I övrigt tror jag Elfsborg har gjort färdigt sina storfiranden. Det som hände i söndags var en utlösning av 45 års längtan och kommer aldrig att ske igen. Skulle vi mot förmodan vinna RL blir det nog bara lite publikjubel på plats. Så i framtiden får vi nog inte se vare sig Arturén, Liberg, Rydell&Quick, Starsky&Hutch - eller Hennig.

Anonym sa...

Är Josefsson ironisk? Jag hoppas det, annars har vi ett fint exempel på en person med problem.

Anonym sa...

Rune Lundblad ja, den gamle gamängen. Hade inte HAN något att säga om firandet på Stora Torget? Eller nån synpunkt på att vi vann på fusk (den uteblivna straffen).

Anonym sa...

Josefsson har en poäng i denna oseriösa bloggen. Mer fokus på laget vi älskar (Elfsborg) och bort med alla försök till humor. Rune Lundblad är för extrem. Blir bara barnsligt. Curt Henning likaså.

Anonym sa...

Rödgul röra .. trots allt.
Jag skiter i Curt Henning och han Lundblad ...
GRATTIS!
Har ni bytt namn?
Nya Elsfborg?
Nåväl!
Vi syns inte nästa säsong!
Om inte Ellos helt plötsligt utan förvarning börjar med bandy ;-)

Röd Guling (rodguling@hotmail.com) sa...

Senaste anonym: Det finns andra Elfsborgsbloggar som enbart fokuserar på Elfsborg även om de knappast kan kallas mer seriösa. Du får dock gärna tycka att de är bättre än min om du vill.

Näst senaste anonym: Rune har inte hört av sig på ett tag.

jocke !!!!!!!!!! sa...

körök ada ja vilse rune ½½½½½

Röd Guling (rodguling@hotmail.com) sa...

För nytillkomna läsare: Denna post var upprinnelsen till det rödgula samtalet med Curt Hennig.