söndag, juli 03, 2005

Mathias presskonferens

När Mathias Svensson presenterades som Elfsborgs nyförvärv klagade många gulingar på att större delen av kvällens Sportnytt fokuserade på razzian hos Peter Ijeh, medan bevakningen av Elfsborgs presskonferens utgjordes av en stillbild som Mats Nyström kommenterade med några få meningar.

Jag kan med största säkerhet säga att SVT ignorerade presskonferensen på grund av att dylika tillställningar är så embarmligt tråkiga. De är inte TV-mässiga helt enkelt. Här har Elfsborg, och andra föreningar med för den delen, mycket att lära av andra grenar inom showbiz. Man bör jobba mer med ljud och ljus och söka effekter tycker jag.

Så här skulle det ha gått till:
Prick kl 17.00 släcks lokalen ner och ödesmättad musik ljuder genom högtalarna. Plötsligt slås strålkastarna på och en fönad Mathias Svensson (som har kommit in i rummet medan det var mörkt) uppenbarar sig i neonljuset. En stor fläkt skapar vind som blåser i håret. Elfsborgs speaker Göran Lohnes röst bryter igenom musiken: "Are you ready?"

Sedan slås ytterligare strålkastare på och ett återförenat Europe har nu tagit plats vid sidan om Mathias. Tillsammans framför de "The final countdown" inför ett imponerat pressuppbåd. Succén är ett faktum. De närvarande får en rolig upplevelse, Elfsborg får publicitet, alla är nöjda och belåtna. Utom Ijeh möjligen.

Inga kommentarer: