tisdag, november 01, 2005

Elfsborgsspelare i fyllecell

Det har spekulerats mycket kring den allsvenska spelare som hamnade i fyllecell och misstankarna riktades tidigt mot Elfsborg och en särskild person. Det är inte första gången som det surras om fyllehistorier kring Elfsborg denna säsong. Efter cupförlusten mot Djurgården sades det att några spelare ragglade runt på Stureplan långt in på småtimmarna och liknande historier har berättats efter andra matcher och under landslagsuppehåll. Jag har själv sett en och annan Elfsborgare vara ute och roa sig i Borås då det händer att jag själv gör samma sak.

Några konkreta bevis såsom bilder eller ljudinspelningar har dock inte presenterats och således har många avfärdat det som elakt skvaller på gränsen till förtal. Igår kväll bekräftade emellertid Radio 7 att den senaste historien rör en Elfsborgare och Sveriges radio får väl anses vara en pålitlig källa. Spelaren namngavs inte och därför ska jag inte göra det heller, även om alla vet vem det är. Dels på grund av att han tidigare har haft rykte om sig att inte spotta i glaset och dels mot bakgrund av de fakta som gavs, nämligen att han var avstängd inför matchen som spelades den aktuella helgen.

Min syn på saken är att spelarna ska få göra vad de vill på sin fritid så länge de presterar godkänt på planen. Sponsorer håller troligen inte med men som supporter är det endast de sportsliga resultaten som räknas. För min del får spelarna alltså knarka, supa och slåss hur mycket de vill om de klarar av att springa i 90 minuter, slå passningar till rätt adress, ge fan i att gnälla på domaren och tjata till sig gula kort samt få åtminstone tre av tio frisparkar från bra läge på mål. Tyvärr har spelaren i fråga gjort en dålig säsong och visat bristande inställning och moral i många matcher, trots att många spådde att han skulle få sitt definitiva genombrott och vara en nyckelspelare i år. IF Elfsborg har således min tillåtelse att ta honom i örat.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Äntligen! Har väntat på att någon ska ta upp detta, bra jobbat!

Anonym sa...

I princip håller jag med artikelförfattaren men det är klart att är man sponsor så är det ju inte så trevligt att läsa om fulla spelare som raglar runt på stán på helgerna och sen se honom spela allsvensk match med sitt företagsnamn på rygg/mage.

Anonym sa...

Bedrövligt av dig att lägga ut uppgifter som visar vem det är utan att ta ansvar för det.
Tråkigt att internet används till fel saker.

Anonym sa...

Fan snackar du om? Om en s.k. 'fotbollsstjärna' festar för mycket skall det självklart spridas. Det är SH själv som skall ta ansvar, döskalle. Borås-komplexts stad!

Röd Guling sa...

Jag har inte lagt ut något som inte redan har varit känt.

Anonym sa...

"Bedrövligt av dig att lägga ut uppgifter som visar vem det är utan att ta ansvar för det.
Tråkigt att internet används till fel saker."


Vem är mest ansvarslös?
Den överbetalda spelaren som super eller den dyrt betalande åskådaren som påpekar att det kanske är olämpligt?

Vakna!