fredag, december 02, 2005

Träningsrapport

Elfsborg tränade idag och jag var på plats i Sjuhäradshallen för att specialstudera de trenne målvakterna. Mest intressant är väl kanske vem som ser hetast ut mellan Wiland och Abbas.

Om vi till en början redogör för de båda målvakternas status när säsongen slutade så kan vi mot slutet av posten se om några förbättringar har gjorts. Märk väl att Wiland var skadad tills för någon månad sedan varför hans attribut var något lägre än vanligt vid säsongens slut.

Abbas Hassans status vid säsongens slut
Karisma 7,2
Pondus 6
Kommunikation 8
Greppsäkerhet 8,23
Närskott 5
Långskott 9
Reflexer 9,2
Spänst 8
Rutin 3,1
Livssyn 5

Johan Wilands status vid säsongens slut
Karisma 6,9
Pondus 6
Kommunikation 7,5
Greppsäkerhet 6,35
Närskott 7
Långskott 7
Reflexer 8
Spänst 7,63
Rutin 7
Livssyn 5

På dagens träning tycker jag att unge Nicholas Sharro visade den hetaste viljan av de tre. Han blev märkbart besviken på sig själv när han släppte några enkla bollar bakom sig och yttrade en del könsord. Abbas lyste av självförtroende och det märks att han på allvar kommer att konkurrera om målvaktsposten framöver. Wiland var i vanlig ordning den lugnaste men vid några tillfällen lyste ringrostigheten igenom när han inte fick kontroll på Gert Hansens hårda skott.

Efter en stund var det dags för tvåmål, tre lag med fem man plus målvakt i varje lag. Vinnarlaget fick stå kvar. Redan efter fem sekunder tvingades Abbas Hassan kapitulera när Daniel Alexandersson mycket rappt och distinkt avslutade för Team Wiland. I Abbas lag spelade bland andra Anders Svensson, Daniel Mobaeck och Magnus Samuelsson. Dessa rutinerade killar fick således kliva av till förmån för Sharros orangefärgade utmanare med bland andra Jari Ilola, Joakim Sjöhage och nyförvärvet Andreas Augustsson.

Efter ett antal matcher hade Abbas spelat upp sig och han svarade för några mycket imponerande räddningar denna förmiddag. Trots den goda starten fick Wilands lag, med bla Samuel Holmén och Mathias Svensson, inte se sig som vinnare någon mer gång. De var mycket besvikna på sig själva. De sparkade vattenflaskor och ropade könsord. Jag tycker att det är positivt att de tar träningarna på stort allvar, det märks att några tidigare givna spelare kan känna sig osäkra på sina platser i laget.

Låt oss då se hur de båda kandidaternas form ser ut just nu:

Abbas Hassan
Karisma 7,3
Pondus 8
Kommunikation 8
Greppsäkerhet 8,23
Närskott 6,2
Långskott 9
Reflexer 9,2
Spänst 8,3
Rutin 4,3
Livssyn 5

Kommentar: Abbas har vuxit med ökat förtroende och ansvar. Han utstrålar stor pondus i jämförelse med när han fick kliva in hemma mot Malmö när Wiland bröt armen. En mycket lovande målvakt som kan bli hur bra som helst lyder mitt omdöme.

Johan Wiland
Karisma 7
Pondus 7
Kommunikation 7,5
Greppsäkerhet 7,5
Närskott 8,1
Långskott 7,23
Reflexer 8
Spänst 7,7
Rutin 7
Livssyn 5

Kommentar: Wiland har fortfarande en bra bit kvar till toppformen och endast genom hårt arbete kan han börja se fram emot säsongspremiären som förstemålvakt.

Sammanfattning: Just nu ser jag att Abbas har en liten fördel gentemot Wiland som emellertid förmodligen inte tänker lägga sig ner och dö. Försäsongen har ju knappt börjat och vi vet att Wiland har hög allsvensk kapacitet när han är i form. Jag ser fram emot mycket hård konkurrens om förstemålvaktsposten.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej RödFuling.. jag menar Guling(Skoja)

jag har räknat ut att FCZ skulle vara ett Allsvenskt mittenlag då ni förlorade mot DIF med 8-1 medans FCZ förlorade med 7-2.
Kanske dax att värva Tore eller?

Röd Guling sa...

Jag känner till GAIS-matematiken.

Anonym sa...

Intressant och fyllig info om vem/vilka som styr i Elfsborgs-målet.. Tycker dock att Wiland normalt sitter inne på större karisma än en dryg 7:a. Fast säger Du att det är så, så stämmer det säkert.. ;)

Röd Guling sa...

mackan: Jo, men du får som sagt tänka på att han har varit skadad, vilket har sänkt hans självförtroende och därmed även karisman.