lördag, februari 04, 2006

Rune Lundblad kommenterar bråket

Den flitige insändarskribenten Rune Lundblad har som många andra upprörts över bråket i dagens match:

Jag har tagit del av informationen på din sida och vill härmed uttrycka mina synpunkter på dagens skandal. Ska kristna barnfamiljer och andra rättrådiga samhällsmedborgare numera behöva riskera att brinna upp när de bevittnar en vanlig fotbollsmatch? Det är för mig en skrämmande utveckling. Tänk om det i nästa match är tio bråkiga slynglar som tänder eldar, istället för en? Då skulle det enligt dagens ekvation krävas trettio väktare för att upprätthålla ordningen, väktare som bättre skulle behövas på andra platser för att bekämpa det moraliska förfall som samhället utsätts för idag.

Mitt råd till dig som ägnade dig åt pyromanverksamhet på läktaren idag är att be om Jesu förlåtelse och sedan ta emot hans kärlek i ditt hjärta.

Rune Lundblad
pensionerad pastor

2 kommentarer:

Johan Danielsson sa...

Jag vet inte om Rune Lundblad var seriös i sin text...Men det måste ha varit det fjantigaste jag läst i hela mitt liv.

Inget fel med att skylta med sin religiositet, men varför prata om Kristendomen i en, enligt mig, barnslig framställning.

Dessutom så är det väl snarare så att det är ordningsvakterna och inte personen som tände en bengal som bör ta Jesus till sina hjärtan?
Dessa övertända, anabolstinna grottmongon som kan förstöra såväl besök på krogen som på en fotbollsmatch.
Att ens komma på tanken att skicka tre personer för att ta hand om en enda är rent korkat. Vi vet sedan tidigare att dessa "ordningsvakter" har påvisat tendenser till våldsamt beteende, och för ett par veckor sedan kom en dom (om än alltför mild) mot de vakter som agerade idiotiskt på Cupfinalen på Råsunda i matchen mellan Dif och IFK Göteborg.

Det behövs inte 3 ordningsvakter på en person, möjligen på en läktare.
Man brukar säga att våldet tar till där intelligensen tryter. Det gäller i högsta grad dessa ordningsvakter.

Anonym sa...

hahaha