lördag, februari 04, 2006

Skandalscener på Borås Arena

Elfsborg imponerade stort i dagens träningsmatch mot Halmstad BK men det alla lär snacka om är de skandalscener som utspelades på Elfsborgsläktaren.

Från sittplats kunde jag uppfatta en lätt rökutveckling efter Sjöhages 1-0-mål. Vakter rusade till och efter lite tumult sågs en kille släpas iväg av tre vakter, ni vet sådana där feta både till kroppsvolym och ofta även i huvudet. Det såg oerhört fjantigt ut. Efter matchen stod inte mindre än tre polisbilar utanför arenan. Var denna insats nödvändig? Det är en träningsmatch i februari med max 30 personer på Guliganernas läktare, inga motståndarsupportrar, inga barnfamiljer som skulle kunna ta illa vid sig etc. Jag är tveksam.

Magnus Lindblad som själv stod på Elfsborgsläktaren skriver så här på Vi Gule-forumet:

I samband med 1-0 till Elfsborg tänder nån en bengalisk eld. Då kommer tre ordningsvakter in och ställer sig framför klacken och pratar. Går upp och tar den killen som tände den och brottar ner honom, alla tre ligger på honom. De drar ut honom från ståplats hållandes polisgrepp.

Det är en träningsmatch mot Halmstad i februari, är det verkligen nödvändigt med detta beteendet. Med tanke på debatten om ordningsvakter som finns idag så är det väl inget som får mig att ge dem ett ökat förtroende direkt. Det finns inget behov av krogvakter på Borås Arena en lördag 13.00. Det måste till en ändring. Minns för två år sedan då elfsborgs dåvarande ordförande Sture Svensson på en träningsmatch skickade lovord till dem som tände bengaler och lyste upp. Alla ni som har försökt resonera med en vakt vet hur det slutar. Antingen blir man nerbrottad/utslängd eller ignorerad. Allt sker alltid på vaga indicier och det är alltid monolog som gäller. Så snälla Elfsborg se över era Gestapo-poliser ni skickar på era supportrar!

Lennart "Vårgårda" Ohdström, en supporter av den äldre stammen:

Vårgårda har nu uppdaterat sig om vad som hänt och är nu f-bannad.
Hur tänker IF Elfsborg som skickar tre gorillor som överfaller en kille och buntar ihop honom. Detta trots att han inte gjorde en fluga förnär.
En bengal tänd på läktaren må vara fel, men ingen var i närheten och det hade lätt kunnat klarats av genom att prata med killen.
Istället kommer tre krogvaktartyper och beter sig som dessa gör. Det vill säga massivt övervåld. Detta hände i början av andra halvlek och efter detta försvann all stämning folk gick till och med hem.
Vad sänder det ut för signal till oss supportrar?
Är det detta som väntar oss i fortsättningen?

Det ska bli spännande att se hur Elfsborg kommenterar vakternas insats. Matchrapport har Linda lovat att skriva.

Inga kommentarer: