måndag, mars 27, 2006

Expressen är skämtare

Expressens bilaga måste vara ironiskt skriven. Så här skriver de exempelvis om Johan Karlsson:

Vattenbärare som kan spela på flera positioner.

Vattenbärare?!? Alla vet att jag anser att Johan Karlsson är allsvenskans bäste fotbollsspelare och därför har jag en uppgift till Expressens "experter". Nämn en Elfsborgare som har startat fler matcher än Karlsson de senaste tre säsongerna. I rest my case.

Vidare får Elfsborgs mittfält fyra getingar av fem möjliga. Vad jämför man med? Barcelonas mittfält? Juventus? Det är ju solklart att Elfsborg har allsvenskans klart vassaste men även bredaste mittfält. Vilket annat lag sätter spelare som Holmén, Ilola och Alexandersson på bänken? Någon eller några av dem lär sitta på Elfsborgs bänk i år.

Längst fram i Expressens troliga startelva håller dessutom Daniel Mobaeck till. Finns det någonting som tyder på att han ses som förstaval jämte Sjöhage bland anfallarna? Att Griffit, Svensson och kanske även Daniel Alexandersson går med i en självmordssekt är föga troligt.

Jag förstår inte varför jag ska sitta här och göra en seriös analys av denna uppenbarligen oseriösa bilaga. Sätter därför punkt här. Punkt. Slut.

Andra bloggar om: , , , ,

6 kommentarer:

baboon sa...

Visserligen ingen nyhet att kvällstidningarna inte har koll på de "små" klubbarna, och deras spelare, men det är ju så jävla solklart att IFE har det bästa mittfältet i allsvenskan. Var det något lag som fick fem getingar?

Röd Guling (rodguling@hotmail.com) sa...

Nej. Zoo, Elfsborg, HBK och Iff-iff fick fyra mittfältsgetingar var.

baboon sa...

Kan du kanske berätta lite mer om vad som stod i den där bilagan? Hur många getingar fick försvaret t.ex.? 2?

Röd Guling (rodguling@hotmail.com) sa...

Jo, det gör jag gärna så att du slipper köpa skiten.

Målvakter: 4
Backlinje: 3
Mittfält: 4
Anfall: 2
Tränare: 3

En geting till på mittfältet och en på anfall (till att börja med) så ligger vi nog betydligt närmare sanningen. De tre "experter" som uttalar sig säger att Elfsborg blir åtta, sjua respektive sjua.

Anonym sa...

Johan Karlsson allsvenskans bäste..hahaha. 8-1!

Elfsborg blir 7:a som bäst.

Bruce Banner sa...

Dagens dumstrut till dig som köpte skiten. Jag lärde mig av deras faktafel förra året. Den bilagan måtte skrivas på expressens julfest.