lördag, mars 25, 2006

Pinocchio-statyn

Baraben.com uppmärksammar nu Pinocchio-debatten och tar givetvis chansen att finna en förlöjligande koppling till Elfsborg. Det är förståeligt. Jag hade gjort likadant.

Om jag har den minsta lilla chans att genom denna blogg påverka opinionen i Borås ska jag nu ta chansen. Vi ska fan inte ha någon Pinocchio-staty! Det handlar dels om god smak men även om att vi inte får ge så öppna lägen för hånfulla kommentarer till folk som vill oss illa. Pinocchio är en löjlig figur som dessutom inte har någon som helst koppling till Borås. Chefen för Borås konstmuseum, Hasse Persson, anser att det bara är gamla proggare och "andra förvirrade" som har något emot statyn. Jag kontrar: Det kan bara vara knarkare och idioter som kan finna en gemensam nämnare mellan Pinocchio och Borås. Skicka över de där tabletterna du går på för de verkar ju vara bra grejer.

För övrigt ska statyn kosta 11 miljoner. Jag skulle kunna designa ett betydligt bättre konstverk mot en ersättning motsvarande min A-kassa. Hör av er via mail så kan vi diskutera saken.

Andra bloggar om: , , , , ,

4 kommentarer:

Frankie sa...

Skicka över de där tabletterna du går på för de verkar ju vara bra grejer.

skönt att nån har vetttet kvar i den stan...

Bruce Banner sa...

Trodde Pinocchiogrejen var påhittat. Vad säger Disney om saken?

Annars är dock kopplingen Elfsborg-Borås-Pinocchio solklar.....

(Fan måste supa till lite så jag kommer på något bra.)

Fram tills dess känns det som om Borås vid Borås Arena vill ha det som Örebro har med Kronblom.

Soldansbarn sa...

Faktum är att Pinocchio har en del med Borås att göra. Det var en svensk konstnär som hette Gustav Tenggren (han kom ifrån Magra som ligger lite norr om Borås), som skapade själva Pinocchio figuren åt Disney på 30-talet, så det är inte helt lösryckt.

Göteborgaren sa...

Pinocchio är fan inte löjlig... Han är en underbar sago-figur... Men jag håller med dig att det känns lite konstigt att smälla upp en staty på honom i Borås. Jag ser inte kopplingen.... Men som sgt, ännu ett skäl att håna eran lilla stad, moahahaha :)