tisdag, mars 21, 2006

Runes uppmaning till Anders Svensson

Då har även Rune Lundblad gett sig in i debatten.

Jag trodde i mitt stilla sinne att min föregående insändare rörande samma ämne skulle vara tillräcklig, men icke. Min syn på könsord och andra okvädningsord är hur som haver redan dokumenterad och ni vet vad jag anser att klubbarna ska göra åt problemet. Låt mig istället mer ingående kritisera Anders Svensson och upplysa er om faran med hans språkbruk.

Som ni vet har jag de senaste 15 åren arbetat aktivt för att upplysa ungdomar om den kristna läran och dess sunda kärleksbudskap. Dessa oskuldsfulla ynglingar, vars livshistoria ännu liknar en bok fylld med oskrivna blad, är en fröjd att undervisa. De är formbara och mottagliga för Jesu budskap och Herrens ord. De har ännu inte stött på ondskan med dess fasor och frestelser som samhället har att erbjuda. Vad händer då när de hör Anders Svensson ropa förfärliga synonymer till olika könsdelar? Anders som de kanske ser upp till tack vare hans färdigheter på fotbollsplanen. Naturligtvis påverkas de lika mycket av Anders Svensson som av min positiva vägledning och om jag tar med mina adepter på fotboll och en sådan incident uppstår kan en hel veckas arbete vara förgäves. Om vi tillåter att vår ungdom låter sig formges av dåliga förebilder har vi snart ett land där knivmän, gravskändare och våldtäktsmän får härja fritt.

Anders Svensson har uppenbarligen inte Jesus i sitt hjärta men det finns hopp. Vänd åter från den mörka stigen och ta emot hans (Herrens) utsträcka hand.

"Ty om du med din mun bekänner Jesus vara Herre och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, då bliver du frälst." (Rom 10:9)

Rune Lundblad
Pensionerad pastor

Det återstår att se huruvida Anders Svensson lyder Rune Lundblads råd eller inte.

Andra bloggar om: , , ,

1 kommentar:

Bruce Banner sa...

Word Rune. Ge kuk-Anders en månads avstängning.