fredag, maj 12, 2006

Allt är klasskamp

Anders Svensson beklagar sig i dagens BT över den "dåliga" publiksiffran (7958) och släpper bland annat följande uttalande:

Det ska lätt vara över 10 000, ett minimum som jag ser det.

Så ser du på det ja. Jag vill vidga din syn genom att ge en bild av verkligheten som du och andra välbetalda fotbollsproffs inte riktigt lever i. Faktum är att det har varit extremt tätt mellan matcherna denna säsong och på en månad har fyra matcher spelats i Borås. För att arenan ska fyllas varje gång krävs det att de mest fotbollsintresserade tar med sina familjer (eller andra som inte är villiga att betala själva) på matcherna. Själv brukar jag bjuda min totalt ointresserade flickvän till exempel men i slutändan blir det en ekonomisk fråga.

Den billigaste biljetten (ståplats) på Borås Arena kostar 135 kronor. Jag vet att den familj som jag växte upp i (fyra personer) inte hade haft råd att lägga 2160 spänn (135x4x4=2160) på en månad på fotboll eller något annat nöje. Då hade vi fått svälta. Ändå hade båda mina försörjare fast jobb, förhållandevis billig hyra (ingen flott våning i Villastan) och minimalt klädkonto. Så tänk efter lite innan du öppnar käften nästa gång Anders. Tack på förhand.

Jan Hansson ger på sin krönikörsplats stöd åt Svenssons klagosång. Håll käften du också och skriv om något vettigt istället. Jag börjar tröttna på dina småborgerliga texter.

Andra bloggar om: , , , , , ,

9 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med dig helt i din kritik! Men du, borde inte din familj haft råd menar du, kommer inte du från en adlig familj? :-)

Röd Guling sa...

Haha!

Anonym sa...

Tycker nog att herr Svensson skall rannsaka sig själv lite!
Han har ju inte direkt rosat marknaden senaste tiden...för mycket tankar på pizza och VM kanske?

Vad tror han folk tänker efter denna matchen: WOW, de loosar mot Gefle med en man utvisad, då måste vi ju se (LÄS: betala för) när de blir överkörda av nästa gäng också.... DOH!

Anonym sa...

dessutom får han det att låta som om publikens intresse och storlek påverkar huruvida de vinner eller inte.
Hallå, är det vi eller ni som spelar?

Anonym sa...

Anders är en looser när han säger sådana saker i nederlagets stund. Kanske lätt hänt, men fan vad det luktar skit i detta läget. Missad straff och skylla ifrån sig. Uppskattar någon sånt?

Anonym sa...

Jag kan bara snacka för mig själv, jag hade tänkt gå på matchen igår och såg fram emot det, men kroppen pallade inte med att vara vaken i över 24 timmar likt Jack Bauer och hans kollegor i en känd TV-serie. Jag hade i så fall riskerat att somna vid ratten. Jag kommer även missa matchen mot HIF på grund av arbetstiderna och det grämer mig verkligen.

Anonym sa...

Go blogg detta! Din analys av den låga publiksiffran är helt i min smak. Tycker dock det är paradoxalt att en socialist kan hålla på Elfsborg som de två senaste säsongerna är den klubb som mest kommersialiserats. Men som någon sa: Det går ej leva socialistiskt i ett kapitalistiskt samhälle.
Dessutom så levererar ju era överbetalda bollsparkare, i Växjö är de två bäst betalda sämst i elvan. Är inte marknadsmodell där man inte ens får kvalitet för ett högt pris det sämsta man kan ha? Fast det kanske är en informationsfråga också, Leif Widen och vår Lasse Jaca hade väl inte fullständig info...
När dessutom Markus Jonsson valde flickvän före Östers högre bud o flyttade till AIK så visade han att inte alla bollsparkare drivs av profiten.
Lycka till där i toppen guliganer så syns vi i Borås till hösten om jag har några pengar vill säga...

Anonym sa...

Vet inte i vilken verklighet AS lever i, men 7000 är väl ändå en riktigt hög siffra för att vara Borås? Nyhetens behag med den nya arenan har lagt sig och snart är siffrorna tillbaka runt 4000. Han borde vara glad åt 7000 snåla ellosfans...

Bruce Banner sa...

Gnäll inte över Jan Hansson utan var glad över att ni har honom i stället. En halv miljon Göteborgare, skulle inget hellre än att byta tillbaka honom mot Härd.