onsdag, juli 19, 2006

Linda Bengtzing svartlistad

Jag råkar vara lite av ett fan till Linda Bengtzing. Eller fan är väl kanske fel ord för någon i min förhållandevis höga ålder men jag tycker att hon verkar vara trevlig, sjunger bra, gör rolig musik osv. Därför ville jag att hon skulle bli nästa intervjuobjekt i serien rödgula samtal som ni så väl känner till och uppskattar. Dessutom uppträder hon i Borås imorgon varför jag ville ha artikeln publicerad senast imorgon förmiddag.

Tyvärr är det av någon anledning inte så enkelt att ta kontakt med en artist av Linda Bengtzings dignitet. Som ni vet gör jag inte intervjuer på något annat sätt än via mail och någon mailadress kunde jag inte finna på hennes hemsida. Därför ringde jag upp hennes agent för att på så vis skapa kontakt. Som väntat lät hon tveksam när jag presenterade min idé men till slut sa hon följande:

"Vad du kan göra är att du mailar mig frågorna så vidarebefodrar jag dem till henne men nu vet jag att hon är väldigt upptagen i och för sig ..."

Ja, men det var två veckor kvar till gigget och jag behövde inte ha svaren förrän då, tyckte jag, så vi kom överens om att det skulle gå till på det viset. "Tack och hej, jag skickar mail till dig" typ.

Detta telefonsamtal utspelade sig alltså torsdagen den 6/7. Jag hade vid tillfället inte några frågor klara utan ägnade några dagar åt att fundera på vad det rödgula samtalet skulle handla om. På tisdagen den 11/7, för åtta dagar sedan, skickades mailet. Sedan har jag inte hört ett skit. Nada.

När personer som Patrick Ekwall, Simon Bank och Jennifer Wegerup kan skicka tillbaka svaren inom 24 timmar finns det ingen som helst anledning till att någon som Linda Bengtzing ska behöva mer än en vecka på sig för att besvara några enkla frågor. Nu tänker ni givetvis att den här bloggen inte är tillräckligt betydelsefull, att det är svårare att dissa Aftonbladet eller Expressen. Jag menar bara det faktum att jag inte fick skicka frågorna direkt till Linda tyder ju på att en internetblogg inte prioriteras högt när det gäller att välja vilket media som produkten (Linda Bengtzing) skall exponeras i. Men jag tycker att det är ett snedvridet, gammalmodigt och idiotiskt sätt att resonera på. När Lindas fans söker efter Linda Bengtzing-material på valfri sökmotor kommer den här posten listas i många år framöver och det hade varit betydligt mer fördelaktigt för henne om de istället hade fått läsa hennes svar. Det är ju läsarna som är viktiga, inte vilket media läsningen presenteras i.

Jag vet inte om Linda Bengtzing ens har fått läsa frågorna men här är de i alla fall. Döm själva om det hade kunnat bli en intressant intervju eller inte.

1. Du verkar alltid ha ett leende på läpparna. Normalt sett klarar jag inte av überpositiva människor men dig gillar jag. Är du glad jämt eller finns det dagar då solen inte lyser?

2. Jag skulle vilja påstå att Linda Bengtzing inte är ett tillräckligt internationellt gångbart namn för en utlandslansering. Välj ett av följande artistnamn och motivera ditt val:

A) Diamond Darling Strix
B) Shy Bandana
C) Luna Star
D) Vixxi Cox
E) La Cobra
F) Zing Zang

3. Jag missade ditt gig i Borås i våras men tänker infinna mig på Stora torget den 21/7. Vad kan man förvänta sig?

4. Din låt "Diamanter" är helt fantastisk men texten är en litterär katastrof. Stureplan, diamanter och trams - vem har skrivit texten och vad lider han/hon av?

5. Håller du som kvinna med om att olika feministiska initiativ splittrar arbetarrörelsen och att feminism redan är en del av den socialistiska helhetsbilden?

6. När Elfsborg mötte Åtvidaberg i en träningsmatch på försäsongen utropade Anders Svensson en vulgär synonym till ordet "penis" när han misslyckades med en passning. Hur skulle du reagera om en i ditt kompband ropade könsord bara för att han bröt en trumpinne, drog av en sträng eller spelade fel?

7. Du lär vara en rocker. Para ihop versal med lämplig gemen för att reda ut vilka band följande rockstjärnor kan förknippas med. (Exempel: Om det hade stått A) Lars Ulrich och c) Metallica skulle ditt svar bli Ac.) OBS! Det är förbjudet att fuska och använda hjälpmedel!

A) Robert Ernlund----------a) Treat
B) John Norum-------------b) Ratt
C) Kee Marcello-------------c) Rainbow
D) Udo Dirkschneider-------d) Styx
E) Stephen Pearcy----------e) Dokken
F) Tommy Shaw------------f) Accept
G) Ronnie Dio---------------g) Easy Action
H) Jim Jidhed---------------h) Alien

8. Jag läste i en artikel nyligen att du tycker att Tobias Hysén är snygg. Finns det någon i Elfsborg som ser bra ut och i så fall varför?

9. Du har i likhet med Patrick Ekwall en egen hemsida. Här får du chansen att tipsa om den och förklara varför den är värd ett besök.

9. Betygsätt följande sångerskor på en skala mellan ett till tio, där ett är hon i The sounds (någon som inte kan sjunga) och tio är Ann Wilson i Heart. Om du vill kan du motivera siffrorna.

Lena PH -
Carola -
Marie Sernholt -
Kim Wilde -
Idol-Agnes -
Samantha Fox -
Whitney Houston -
Magdalena Graaf -

10. Är idrott och politik en intressant kombination som med fördel kan utvecklas i en blogg?

11. Vad gör du när du inte uppträder, spelar in låtar och leder diverse mer eller mindre hjärndöda tv-program? Berätta lite om vad du har för fritidsintressen!

12. För några år sedan såg man att Magnus Hedman började bli tunnhårig. Sedan rakade han huvudet som många andra män med begynnande flint gör nu för tiden. På senare tid har han emellertid haft tjockt hår igen när han har synts i rutan. Du som borde veta; har han köpt en peruk?

13. För inte så länge sedan ledde du ett sånt där "ring in och gissa ordet"-program. Har du förståelse för att det finns människor som vill förstatliga etermedia?

14. Anser du att man ska införa maskeringsförbud vid demonstrationer? Motivera din ståndpunkt!

15. Välkommen till Borås och lycka till med gigget. Avsluta som du vill.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Förmodligen såg hon de fem första frågorna och tyckte att du verkar vara en knäppgök som inte är värd att öda mer energi på. Synd, för frågorna från nummer sex och framåt är bra.

Anonym sa...

skulle vaere braja om honn svara feg is lin da soooooooop !!!!!!!!!11

Anonym sa...

du måste skämta, ingen kan ställa sådana frågor och förvänta sig svar (möjligtvis Robert Aschberg undantagen)

Röd Guling sa...

anonym 3: Vad är problemet med frågorna? Om frågorna är anledningen till att jag inte har fått svar förtjänar hon att finnas på svarta listan. Jag kan dock meddela att en som sedan tidigare står med på svarta listan nu har givit klartecken för intervju. Ska fila på frågor de närmaste dagarna.

Anonym sa...

Du är helt, HELT skogstokig. Jag menar...wow. Galnare än galnast!

Anonym sa...

klart som faan att hon inte vill svara på dom där frågorna?! har du inget vettigt för dig, låt linda vara ifred. hon ska inte behöva störas av en människa som dig. tråkigt att säga men sant.

Röd Guling sa...

Senaste anonym: Störas av en människa som jag? Om du hade läst inlägget hade du noterat att jag inte hade någon som helst kontakt med Linda Bengtzing då hennes manager eller vad det var ville att frågorna skulle skickas via henne. Att Linda i likhet med andra som gör proletariatet missnöjt genom att ej besvara några enkla frågor hamnar på svarta listan är dock inte mer än rätt. Varför skulle hon särbehandlas? Jag skulle tro att majoriteten av denna bloggs läsare gärna hade sett att Linda ställde upp. Således är Linda Bengtzing antidemokratisk men jag gillar henne ändå.