onsdag, juli 19, 2006

Matchrapporten

Ja, det spelades ju match också. Det var en tråkig tillställning som hade varit ännu tråkigare om Augustsson inte hade lyckats kvittera i slutminuten. Elfsborg har svårt för Djurgården men resultatet var minst sagt rättvist. Frågan är dock om DIF medvetet backade hem i andra halvlek eller om de helt enkelt inte orkade upprätthålla samma agressiva press i nittio minuter. I första såg det hur som helst inte bra ut. DIF hade ett ganska kraftigt spelövertag utan att skapa några chanser men när Elfsborg väl fick kontroll på bollen kom de ingenstans vilket var oroväckande. Precis som i cupmatchen kändes det som att de likartade spelsystemen tog ut varandra men den här gången var inte Griffit och Alexandersson lika framgångsrika på kanterna och därför körde vi fast i mitten eller slog långbollar mot en ensam Mathias Svensson. DIFs mål var frukten av ett lyckat kantspel där Jonsson, som saknades i cupmötet, drev fram bollen längs högerflanken och slog ett lågt inlägg som gick förbi alla utom Abgar Barsom som kunde slå in bollen i öppet mål. Misstänkt dåligt markeringsspel från Griffit och Mobaeck men det är å andra sidan svårt att hålla koll på ytterbackar som forcerar.

I andra tog dock Elfsborg över fullständigt men likt Djurgården i första hade vi svårt att skapa heta chanser. Många hörnor blev det men som vanligt utan att resultera i mål. Ändå var det en fast situation som avgjorde. Vi fick ett inkast högt upp på högerkanten och bollen kastades till Anders Svensson, planens bäste spelare för övrigt, som vände bort en försvarare och sköt ett skott som studsade ut till Augustsson. Han gjorde det rätta, nämligen att placera bollen otagbart i mål istället för att skjuta högt över på kraft. Det kändes rätt skönt att se bollen gå in när klockan stod på 92 minuter och Stockholmspubliken knep äntligen käft. De hade hela matchen igenom ropat okvädningsord riktade mot Anders Svensson. Pizza- och Taco-Anders kallade de honom - bedrövligt!

En poäng mot Djurgården på bortaplan får anses vara ett fall framåt men det innebar att vi fortsatte tappa mark till Hammarby som definitivt var omgångens vinnare. Nu är det bara tre poäng som räknas när vi möter dem hemma i nästa omgång, annars kan säsongen vara körd.

Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer: