lördag, september 16, 2006

För gefligt

Vad fan är det som händer? Elfsborg håller på att spela bort sig själva från guldet i och med dessa evinnerliga kryss i matcher som domineras totalt spelmässigt. Det är gamla hederliga Elfsborg vi ser där ett mål aldrig räcker till tre poäng. Å andra sidan är det bedrövligt dåligt att inte kunna göra mer än ett mål, dessutom på en fast situation, när bollinnehavet är 60-40 och motståndarna inte skapar någonting. Vi fick i likhet med matchen mot AIK se hur många bra skottlägen som helst men inget av dessa förvaltades på ett acceptabelt sätt. Vid några tillfällen hade det varit bättre att göra ett instick istället för att skjuta och det känns ibland som att det stressas fram avslut.

Det kunde i och för sig varit värre med tanke på att Geflarna fick en straff till skänks (vad gjorde Arvidsson på planen?) i slutminuterna men Wiland räddade och förhindrade därmed en katastrof. Ja, varför bytte man ut Johan Karlsson egentligen? Det hade väl varit bättre att byta ut Alexandersson som ju verkar ha hamnat i en rejäl svacka mot Griffit som kanske hade satt en boll.

Jag tycker att Gefle ska skämmas för att de saboterar guldstriden men Elfsborg får fan rycka upp sig och börja vinna matcher nu. Det räcker ju uppenbarligen inte att vara allsvenskans bästa lag och spela den bästa fotbollen, det här spelet går ju ut på att göra mål.

Andra bloggar om: , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Saknar Hasse Berggren :'(

Han hade förmågan att peta in bollarna vilket hade varit precis vad Elfsborg behöver.

Jag ogillar inte Matte Svensson på något vis men nu måste han petas till förmån för Sjöhage eller någon annan som gör lite mål!