onsdag, oktober 18, 2006

ICA mot guldstrid?

ICAs guldjakt lever än. Ja, det tycker i alla fall Baraben-Frankie efter gårdagens vinst mot DIF. Det är ju lustigt hur man kan beräkna deras chanser som större nu än vad de var förra omgången, när avståndet är oförändrat samtidigt som det är tre poäng mindre kvar att spela om.

Han skriver följande:

"Elfsborg är det lag i Allsvenskan som kryssar mest av alla lag. En seger, ett kryss och sedan två förluster för Boråslaget skulle innebära att Blåvitt gick om Elfsborg i tabellen. Förutsatt att vi vinner samtliga fyra matcher som återstår. Guldet lever tills det är helt kört. Jakten kan börja..."

Frankie har inte gjort sig känd för att vara någon större användare eller anhängare av ironi och därför är det fullt möjligt att han är seriös i ovanstående resonemang. Lägg särskilt märke till meningen "En seger, ett kryss och sedan två förluster för Boråslaget skulle innebära att Blåvitt gick om Elfsborg i tabellen." och fokusera på att ICA enligt Frankies logik per automatik går om Elfsborg i händelse av att de hamnar på samma poäng. Känner han till begreppet målskillnad?

Just nu har Elfsborg tio (10) plusmål till godo på ICA. Enligt hans eget exempel räknar han med en vinst och ett kryss för Elfsborg vilket innebär ytterligare plus i målskillnadsprotokollet för vår del. Låt oss för enkelhetens skull säga att vi i dessa två matcher spelar 0-0 och 1-0. Då måste nog ICA spruta in mål i sina vinstmatcher, samtidigt som Elfsborgs försvar, det som har släppt in minst mål i serien, helt plötsligt börjar läcka som ett såll i kombination med att allsvenskans hittills vassaste offensiv likt en blixt från klar himmel blir fullständigt uddlös i två för oss mycket förargliga matcher. Äh, varför tar jag mig överhuvudtaget tid till att kommentera det här tramset? ICA kommer inte att vinna fyra raka ändå och Elfsborg tar med största sannolikhet fler än fyra poäng i de fyra sista matcherna.

När man slutligen ser till vilket program ICA har kvar är det på gränsen till patetiskt att tro att de ska ta fyra raka och dessutom ösa in mål. Kalsongerna, AIK, Iff-iff och HBK känns inte direkt som några säkra tolv poäng, inte ens om Glennarna Hysén och Strömberg får för sig att göra comeback tillsammans med Stefan Pettersson, Håkan Mild, Torbjörn Nilsson och några till. Det är den gamla vanliga verklighetsfrånvända ICA-mentaliteten som jag fick nöje att kommentera i denna post.

Andra bloggar om: , , , ,

8 kommentarer:

Anonym sa...

Som vanligt plockar du sönder våra motståndares argument i beståndsdelar och pickar sen tålmodigt sönder dem en efter en...

Men jag tycker ändå att det är charmigt att Frankie är så oskuldsfullt hoppfull! Man ska aldrig ge upp...

Anonym sa...

Ha ha ha, hur fan kan man tro att ICA ska komma ikapp och ta guld?!? Stor humor!

Anonym sa...

Frågan är väl vad som egentligen är mest orealistisk: Att Elfsborg efter en förlust på 22 matcher plötsligt skulle förlora två matcher i guldstriden, eller att Ica efter en svag säsong skulle klara av att vinna fyra raka matcher?

Fast Ica räknar kanske med att Elfsborg ska vara lika dåliga som Ica var i dom matcherna? 0-0 mot Gais, utspelade mot Helsingborg och sena, räddande mål mot Bajen och Djurgården...

Anonym sa...

mölle du har så fel så att du nästan kan ana det själv.

Anonym sa...

Hammarby måste börja vinna igen. Gais underskattar vi. Helsingborg förlorar vi alltid mot på Olympia och mot Djurgården i sista matchen brukar det bli 1-8. Jag är orolig.

Anonym sa...

1-8 moty dif förra året va? er kollapps kommer, pajas, var så säker.

Anonym sa...

Lite offtopic kanske, men blev det ngn intervju med Johan Karlsson?

Anonym sa...

kollapps? moty?