fredag, september 22, 2006

Det kunde nästan inte ha blivit bättre

Nyss hemkommen från en så kallad "after work" som spenderades på X&Y, ett "inneställe" med lite Stureplan-komplex som jag hade äran att för första gången besöka. Det var ju inte direkt min typ av hak om man säger så. En jävla massa bröt och dunk samt ett stort antal totalt ointressanta bimbosar och brats som dansade runt till den hemskt dåliga porrfilmsmusiken som spelades alltför högt. Hur som helst var ett helt gäng Elfsborgare där. Samuel Holmén, Stefan Ishizaki, Jon Jönsson, Martin Andersson, Jesper Arvidsson och Leandre Griffit svängde runt men ingen av dem gav ett tillräckligt onyktert intryck för att jag ska ha någonting negativt att säga om det. Det är ju för övrigt fem bakfyllemornar kvar innan match så det ordnar sig nog. Själv gick jag efter två öl och en rökpausdiskussion med en hobbyfilosof vars visdomsord jag lovade att begrunda nästa gång jag onanerar med ett finger uppstucket i rumpan.

Nu var det emellertid inte överklassdekadens som detta inlägg skulle handla om egentligen. Kvällens resultat i allsvenskan kunde nästan inte ha blivit bättre. Kalsonger och Iff-iff kryssade, vilket innebär att skåningarna inte längre har med guldstriden att göra. ICA lyckades i vanlig ordning kvittera i slutminuten men det spelar i praktiken ingen roll. Det ska krävas en abnorm genomklappning nu för att inte SM-guldet ska hamna i Borås eller Solna. Elfsborg blir sämst tvåa och vi kan se fram emot Europa-spel nästa år, förhoppningsvis med bättre utdelning än senast då det begav sig.

Andra bloggar om: , , , ,

torsdag, september 21, 2006

Ekwall på Tant grön

Läser i Ekwalls blogg att han fikade med Stefan på Tant grön häromdagen.

Varför fick jag inget tips? Överhuvudtaget har det varit riktigt dåligt med skvaller i mailboxen den senaste tiden. Tar spelarna gulsvarta påsar på City sparköp? Väljer Anders Old él paso eller Coops egna taco-märke när han handlar? Jag kan inte bevaka hela stan själv. Ni vet ju varför denna blogg inte alltid uppdateras mellan matcherna men ibland finns det helt enkelt ingenting att skriva om. Då behöver jag uppslag.

Johan Karlsson har tackat ja till rödgult samtal ("om det inte blir alltför många frågor") så vad ni kan hjälpa mig med nu är att lämna förslag.

Andra bloggar om: , , , , ,

Tåget går nu

Jag hade inte räknat med att både AIK och Elfsborg skulle ta tre poäng denna omgång och nu blir pressen givetvis enorm på de andra topplagen i morgondagens matcher. Kalsongerna har nog inga guldambitioner men de siktar antagligen på Royal Leauge-plats och kan därför nöja sig med ett kryss för att på så vis fortsätta hålla Iff-iffarna bakom och samtidigt gå om DIF på bättre målskillnad. Skåningarna är emellertid inte nöjda med en placering på övre halvan och de vet att de måste vinna imorgon. Vid förlust är de körda för elva poäng tar inget lag in på sju omgångar. Det spelar ingen roll att 21 poäng står på spel, elva pinnars glapp betyder att AIK måste förlora fyra matcher av sju samtidigt som Iff-iffarna vinner lika många. Det kommer inte att hända. Kryss mot Kalsipper räcker med största sannolikhet inte heller, även om malmöiterna möter AIK i sista omgången.

Bajen har nog efter kvällens resultat övergett guldplanerna och precis som för Kalsongerna är Royal Leauge eller möjligen UEFA-kval ett rimligare mål. Hur som helst krävs en vinst mot ett ICA som även de måste vinna. Naturligtvis blir det ett nöje att följa denna match. Om Bajen går segrande ur striden känns det troligt att guldet hamnar hos ett lag med gula och svarta tröjor.

Tåget går nu och Elfsborg har i allra högsta grad biljett. Om något annat lag hakar på får vi se imorgon.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Ett gott omen?

Denna kväll kunde jag inte se Elfsborg live eller på tv och missade således min första allsvenska Elfsborgs-match för i år. Man kanske ska skita i att se resten av matcherna? Äntligen verkar Elfsborg ha fått utdelning och tre plusmål kan bli guld värda. Vi har nu exakt samma målskillnad som AIK men tyvärr tre poäng mindre då de vann mot DIF. Elfsborg kan ju inte göra mycket mer än att vinna matcherna, sedan får vi se hur långt det räcker.

Jag hade nästan glömt hur spännande det är att lyssna på radiosporten, när måljingeln dyker upp.

För övrigt undrar jag om Hasse Berggren är nöjd med sin tillvaro.

Andra bloggar om: ,

tisdag, september 19, 2006

Slutligen lite fotboll

Ja, det har blivit en hel del politik nu men jag har känt en slags kamplusta efter valutgången och med den ett kreativt flöde.

Sista inlägget för i natt ska behandla det glädjande faktum att ÖIS slog ICA och därmed hjälpte Elfsborg att befästa andraplatsen. Vad man tydligt kan se är att Elfsborg och AIK är de klart jämnaste lagen efter VM-uppehållet. Vi har i och för sig den irriterande benägenheten att kryssa i matcher som borde vinnas men tack vare att lagen bakom gång på gång gör bort sig mot sämre motstånd håller det ändå. För några omgångar sedan trodde jag till exempel att Malmö skulle bli livsfarliga men nu känns det plötsligt som att Djurgården vid sidan om AIK är de hetaste kandidaterna till att sätta käppar i hjulet för Elfsborgs väg mot lyckan.

Om tre omgångar måste Elfsborg leda serien för att vinna SM-guld tror jag. Vi möter Arslet, Kamelerna och Öster, de enligt tabellen klart sämsta lagen, och två av matcherna spelas hemma i Borås. Jag kommer inte att acceptera mindre än sju poängs utdelning men nio är både realistiskt och önskvärt. Någon gång måste ju turen vända.

Samtidigt har toppkonkurrenterna riktigt svåra uppgifter. Låt oss titta närmre på dessa:

AIK
Djurgården borta.
Bajen hemma.
ÖIS borta.

Mycket tufft. Två derbyn kan bara inte innebära sex poäng. Jag vägrar tro att det är möjligt. Kamelerna vågar jag inte längre sia om. När Elfsborg mötte dem i våras tyckte jag mig se ett av allsvenskans absolut sämsta gäng någonsin men nu har de plockat poäng i en rad matcher och mot topplag dessutom. Skulle AIK ta sju pinnar i dessa matcher blir det oerhört svårt att gå om dem.

ICA
Bajen borta.
GAIS hemma.
Helsingborg borta.

Ett relativt svårt program. Först ett Bajen som jag inte tror förlorar en match till, dessutom har ICA tre spelare avstängda. Sedan önskar man att GAIS är tända i derbyt så att en poäng bärgas. Kommunalarbetarna är åtminstone formstarka just nu och man får väl hoppas att det håller i sig några matcher till.

DIF
AIK hemma.
Gefle borta.
Halmstad hemma.

Medelsvårt. De får gärna vinna över AIK, sedan vore det en fin gest av Gefle att sno ett eller tre poäng för att på så vis kompensera stölden senast. HBK vet man inte var man har.

Kalsongerna
Iff-iff borta.
Arslet hemma.
GAIS borta.

Kalsipperna kändes körda för inte alls länge sedan men nu ligger de plötsligt femma. Jag tror dock inte att de kommer att ha med guldstriden att göra och därför får det gå som det vill i dessa matcher, förutom i den första där jag vill se poäng.

Iff-iff
Kalsongerna hemma.
HBK borta.
Bajen borta.

Ja, nu ligger de på sjätte plats, hela åtta poäng från AIKs förstaplats. Det är ganska mycket så varför ska man bry sig om dem? Därför att det svänger så fort och därför att de har ett bättre spelarmaterial än de flesta i toppen. Här har de tre ganska svåra uppgifter att lösa och tar de mindre än sex poäng vågar jag nog räkna bort dem, förutsatt att Elfsborg gör vad de ska.

Bajen
ICA hemma.
AIK borta.
Iff-iff hemma.

Bajen måste plocka nio poäng i dessa supertuffa matcher för att ha en mikroskopisk chans på SM-guldet och jag ser gärna att de tar dessa skalper, även om det är föga troligt.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Världens mest humorbefriade blogg?

Är lite kluven nu. Ni får gärna hjälpa till att lätta den intellektuella börda som besvärar mitt sinne för närvarande.

Dmitri Vassermans blogg "Utkast" som jag alldeles nyss hittade ser vid en första anblick ut att vara världens mest humorbefriade blogg. Så sagolikt skitnödig så att den blir kul. Först har han ett och annat att säga om följande uppenbara satirteckningar, signerade LO. (Bilderna är hämtade från Aftonbladets nätupplaga.)


Hans upprörda tolkning lyder som följer: "Där sägs att folkmord, våldtäkter och lemlästade barn är att vänta om Alliansen viner valet."

Vidare har han i likhet med mig kommenterat Lars Ohlys finger. Han drar emellertid en helt annan slutsats: "Utbrottet visar kommunisternas attityd mot människor som inte delar deras åsikter. Tänk för en sekund en tanke: vad skulle hända om denna nolla inte ledde ett litet bitet parti men hade makt och tillgång till armé och polis."

Då och då möter man ju sådana personer i verkligheten men i bloggosfären är allt möjligt. Är denne Dmitri Vasserman världens mest humorbefriade bloggare eller är han en stor ironikonstnär?

Andra bloggar om: , ,

Lars Ohly kan bli en legend

Via denna länk kan man se och läsa att Lars Ohly pekade finger i direktsändning åt någon borgardebattör vid namn Marie Söderqvist Tralau.

"Visste du vem Söderqvist var innan?
- Jag har läst hennes krönikor. Min beskrivning av hennes uppfattning är att hon ligger något till höger om Djingis Khan. Hon är en extrem och oseriös moralfundamentalist. Så skulle jag bemött henne i tv också, inte genom att inte peka finger, det är bara barnsligt."

Jag är nu övertygad om att Lars Ohly är rätt man att leda Vänstern. Han har karisman, humorn och den vassa retoriken som krävs för att leda och ena detta brokiga parti. Dessutom är han mänsklig. Ohlys enda fadäs skulle väl vara att han håller på DIF.

Andra bloggar om: , , , ,

söndag, september 17, 2006

Hur man löser arbetslösheten

Ska bara mycket kort kommentera valresultatet. Det var väntat och min röst gjorde tyvärr ingen skillnad.

Jag tycker på sätt och vis att det var bra att det blev som det blev. Att Göran försvinner är bra och förhoppningsvis leder det till en radikalisering av partiet. Det är skrämmande att se att Moderaterna plockar röster från Vänstern och Sossarna och därför måste en tydligare gränsdragning mellan höger och vänster omedelbart ritas upp. Det måste bli mer ideologi och mindre trams kring enskilda sakfrågor som den här valrörelsen har handlat om.

Så hur ska vi överleva de närmaste fyra åren i borgarnas Sverige? Att sänka a-kassan ger som bekant inga nya jobb och några andra förslag har väl borgarna inte lagt fram men jag har en idé. Varför skulle vi inte kunna skriva och korrekturläsa varandras jobbansökningar? På så vis når vi en sysselsättning som nästan kan närma sig Sovjet-höga nivåer.

Andra bloggar om: , ,

lördag, september 16, 2006

Anders Svensson svartlistad

Nu har det gått elva dagar sedan Anders Svensson fick sina frågor skickade till sig och trots att jag har bett Stefan Andréasson påminna honom och trots att jag själv har skickat ett påminnelsemail har det blivit nada i mailboxen. Elva dagar är mer än något annat intervjuoffer har fått på sig så nu är tålamodet slut. Märker ni att jag är på dåligt humör förresten?

Här är frågorna som Anders Svensson vägrade svara på:

1. Jag har noterat att du och Johan Karlsson ofta parar ihop er på uppvärmningarna, när du exempelvis kastar bollen till honom för nick eller nedtagning. På djurparksdagen satt ni även tillsammans och skrev autografer. Vore det inte lämpligt att göra Lagerbäck uppmärksam om er goda personkemi så att Johan tar sig ett steg närmare den landslagsplats som han så väl förtjänar?

2. I träningsmatchen mot Åtvidaberg utropade du en vulgär synonym till ordet "penis" när du misslyckades med en passning. Många upprörda läsare hörde av sig och Rune Lundblad uppmanade dig att söka frälsning hos Jesus Kristus. Har du följt hans råd?

3. En del ICA-fans påstår fortfarande att du valde pengarna före klubbkänslan. Jag vill att du en gång för alla reder ut det där och på så vis lättar den intellektuella börda som besvärar deras sinnen.

4. Varför var du så gnällig innan VM? Ni spelade fem hemmamatcher inom en månad, du måste väl förstå att det svider hårt i barnfamiljernas plånböcker? Dessutom var det inte smart att gnälla på publiken efter Gefle-matchen när du och laget gjorde en usel insats. Det här var var mer en tillrättavisning än en fråga, jag vet att du ångrar dig och du är förlåten, men den typen av uttalanden retar upp proletariatet.

5. När jag är Elfsborgs tränare i Football Manager 2006 och gör kritiska uttalanden om exempelvis Arne Erlandsen och hans ICA-gäng brukar du tycka att jag är oprofessionell. Är du lika tråkig i verkligheten?

6. Associationslek! Skriv ner den första tanken som uppstår när du läser följande namn. (Exempel: Håkan Mild - terränglöpare, Patrik Sjöberg - anarkist, ja du fattar.)

Patrick Ekwall -
Karl-Gunnar Björklund -
Göran Lohne -
Fredrik Berglund -
Peter Antoine -
Rune Lundblad -

7. För en tid sedan gjorde du reklam för Grandiosa minipizza genom att medverka i ett sånt där klicka med musen-spel på nätet. Vem var det som bestämde vilka repliker du skulle ha och vad lider han/hon av?

8. Vad gör du när du inte spelar fotboll? Berätta lite om dina fritidsintressen!

9. Vi går till halvtidspaus i det rödgula samtalet: Du är i viss konkurrens med Stefan Andréasson Elfsborgs mest älskade spelare genom tiderna och jag vill bara ta tillfället i akt att tacka dig för alla högtidsstunder som du har bjudit på genom åren. Det finns ingen spelare i hela världen som jag hellre skulle vilja se på Elfsborgs mittfält. Så är det. Detta var ingen fråga utan bara lite peptalk inför andra halvlek.

10. Hur stor fördel har lag som Halmstad av att spela på en leråker året runt? Är det svårt att ställa om från perfekt underlag till potatisåker varannan vecka?

11. En läsare påstår att du har kallats "Korven". Varför fick du det smeknamnet?

12. Är idrott och politik en intressant kombination som med fördel kan utvecklas i en blogg?

13. Det sägs att du gärna sjunger. Bedöm följande svenska sångare på en skala mellan ett till tio, där ett är Håkan Hellström (någon som inte kan sjunga) och tio är Pavarotti. Om du vill kan du gärna motivera siffrorna.

Basshunter -
Joey Tempest -
Per Gessle -
Glenn Hysén -
Ulf Lundell -
Jonas Liberg -

14. Hur vill du ha det?
* Pitabröd eller tacoskal?
* Cournfärs eller "äkta" vara?
* Riven eller strimlad ost?
* Ketchup eller tomatsås?
* Skivad eller hackad lök?

15. Du har ofta nämnt att du är filmintresserad. Hur kan Leia minnas sin mor i samtalet mellan henne och Luke i Return of the Jedi när man i Revenge of the Sith ser att Padme dör strax efter tvillingarnas födelse? Välj ett alternativ.

A) George Lucas är gammal och har svårt för det där med detaljer.
B) George Lucas bryr sig inte om sina filmer, han vill bara tjäna pengar.
C) Jag har inte sett Ep3 än. Tack för att du avslöjade att Padme dör, din jävla x%¤#"#!!! (Valfritt könsord.)
D) Tvillingarna är extremt "Force sensitive" och genom Kraften kan man få en bild av personer som man knappt har träffat.
E) Vem bryr sig? Star Wars är religion.

16. Har du i likhet med Patrick Ekwall funderat på att skaffa en egen hemsida? Motivera din ståndpunkt!

17. En något modifierad läsarfråga: Här följer några beskrivningar av olika Elfsborgs-relaterade personer.

A) Effektiv måltjuv som när karriären var över varvade ner i AIK/Djurgården.
B) Sportkrönikör i Borås Tidning som aldrig fick chansen att bli TV4-reporter.
C) Sveriges vackraste karl, dessutom mittfältare i det vackraste fotbollslaget.
D) Försvarsinriktad tränare som anser att man bör spela långa bollar på Bengt när man har Anders Svensson och Tobias Linderoth på mittfältet.
E) Anonym supporter som driver en obskyr Elfsborgs-blogg på internet.

Vi leker med tanken att dessa personer startar ett band. Håll kvar den tanken och svara sedan på följande frågor:

* Vem är det naturliga valet som frontman?
* Vem är mest benägen att gå ner sig i drogträsket?
* Vem får flest groupies?
* Hur lång tid skulle det ta innan bandet splittrades?

18. Avsluta som du vill.

Andra bloggar om: , , , ,

Partitest av och för idioter

Elloslinda har på sin blogg redovisat resultatet av hennes deltagande i Expressens partitest för människor som inte har någon koll på politik. Folkpartiet ligger henne närmast och därför beslöt jag mig för att själv göra testet. Så här ser resultatet ut:


Som ni ser ligger jag oväntat nära både Moderaterna och Kristdemokraterna men om man ser till en del frågor som ställs är det inte så konstigt. Exempelvis undrar testet om vi ska ha fler poliser. På den frågan svarar troligen 99% av Sveriges befolkning "håller med fullständigt" eller "håller med delvis" och så även jag. Håller med delvis alltså, för fler poliser löser inte hela problemet. Hur som helst hamnar jag troligen närmare borgarna, som driver denna fråga hårt, än socialisterna som alltid har koncentrerat sig på en förebyggande brottsbekämpning, trots att det enligt Ohly har utbildats 4000 nya poliser den senaste mandatperioden varav 1000 har gått ut i tjänst. Som man frågar får man ofta svar.

Ett annat exempel handlar om A-kassan. Den nuvarande ersättningsnivån ska behållas säger ett av testets påstående. Jag som anser att nivån bör höjas till 90% för att förhindra lönedumpning håller givetvis inte med alls och hamnar då återigen nära borgarna som vill sänka och tvinga folk att jobba för oacceptabla löner. Klassisk högerpolitik av en sort som borde vara död och begraven för hundra år sedan.

Andra bloggar om: ,

För gefligt

Vad fan är det som händer? Elfsborg håller på att spela bort sig själva från guldet i och med dessa evinnerliga kryss i matcher som domineras totalt spelmässigt. Det är gamla hederliga Elfsborg vi ser där ett mål aldrig räcker till tre poäng. Å andra sidan är det bedrövligt dåligt att inte kunna göra mer än ett mål, dessutom på en fast situation, när bollinnehavet är 60-40 och motståndarna inte skapar någonting. Vi fick i likhet med matchen mot AIK se hur många bra skottlägen som helst men inget av dessa förvaltades på ett acceptabelt sätt. Vid några tillfällen hade det varit bättre att göra ett instick istället för att skjuta och det känns ibland som att det stressas fram avslut.

Det kunde i och för sig varit värre med tanke på att Geflarna fick en straff till skänks (vad gjorde Arvidsson på planen?) i slutminuterna men Wiland räddade och förhindrade därmed en katastrof. Ja, varför bytte man ut Johan Karlsson egentligen? Det hade väl varit bättre att byta ut Alexandersson som ju verkar ha hamnat i en rejäl svacka mot Griffit som kanske hade satt en boll.

Jag tycker att Gefle ska skämmas för att de saboterar guldstriden men Elfsborg får fan rycka upp sig och börja vinna matcher nu. Det räcker ju uppenbarligen inte att vara allsvenskans bästa lag och spela den bästa fotbollen, det här spelet går ju ut på att göra mål.

Andra bloggar om: , ,

fredag, september 15, 2006

Lite politik

Det är snart val och jag vet ännu inte om det blir någon röstning för min del, men valrörelsen följer jag ändå med visst intresse. TV4-debatten igår var stundtals riktigt kul att se och här är mina samlade intryck:

Jag tror och hoppas att Folkpartiet gör ett katastrofval. Lars Leijonborg är en pajas av stora mått som ger ett ofantligt ointelligent intryck så fort han uttalar sig, vare sig det gäller Irak-krig eller flyktingpolitik. Aldrig påläst men alltid villig att tjata goja och synas i medierna. Kvällen före läxades han upp av Jan Guillou på ett mycket underhållande vis och stackars Lasse såg ut som en liten gråtfärdig skolpojke när Janne visade sin enorma pondus. "Nej, du har fel" sa Guillou och Lasse höll käft för en gångs skull! (Tyvärr visades denna incident inte i nyhetsinslagen senare så antagligen missade många det där.) Denna kväll var det Görans tur att förnedra Lasse med en kommentar som redan är en klassiker.

Kristdemokraternas politik är givetvis helt förkastlig men jag tycker att Hägglund är rätt bra och han ger ett sympatiskt intryck. Han och Maud gillar jag bäst av de borgerliga ledarna. Nog talat om dem.

Reinfeldt är en farlig och obehaglig typ. Han säger saker som svenska folket vill höra och man märker att Moderaterna har jobbat hårt på mediestrategi sedan förra valrörelsens debacle. "Jag kan förstå om folk där hemma tycker att vi käbblar fram och tillbaka" är sånt där som väcker sympati hos okunniga människor och hur det än går lär Moderaterna göra ett bra valresultat.

Göran Persson är alltid bra i debatter och varje gång glömmer man nästan att sossarna står ansvariga för en rad nedmonteringar av demokrati och välfärd samt eländiga privatiseringar av saker som bör stå i offentlig regi. Sossarna styrs inte av arbetare och företräder således inte majoriteten av Sveriges befolkning. Därför är det på sätt och vis lika snett att de regerar landet som om borgarna skulle få chansen.

Wetterstrand är vass och det finns mycket i Miljöpartiets politik som tilltalar mig men än behöver vi inte rösta enbart för miljöns skull. Andra saker är viktigare att ta itu med på kort sikt och jag gillar inte deras liberala inställning till friskolor och liknande samhälleliga cancersvulster som borde kureras omedelbart.

Vänsterpartiet har i brist på annat fått min röst i samtliga val, trots att Schyman i mitt tycke var lite väl blå. Tyvärr har inte Ohly motsvarat mina förväntningar om en radikalisering av partiet och jag vill inte se en mandatperiod till där de agerar knähundar åt sossarna. Ohly var förhållandevis bra när han väl fick ordet men jag skulle önska att mer fokus lades på partiets egna politik snarare än blockets gemensamma arbete.

Att rösta eller inte rösta är frågan och jag upplever ständigt en konflikt inom mig själv. Ska man återigen rösta fram sossarna för en långsam nedbrytning av samhället eller vore det bättre om borgarna fick makten och körde landet i botten på några år? Det senare alternativet skulle kunna leda till en radikalisering av samtliga partier på vänsterkanten samt ett starkare politiskt intresse bland vanligt folk men samtidigt skulle det krävas utomparlamentariska aktioner för att återställa ordningen, ja mer än vad som krävs idag. Det finns väl knappast någon som tror att vi skulle kunna återta fullständig kontroll över exempelvis telemarknaden genom ett riksdagsbeslut? Det där är någonting som man bör tänka på varje gång en dyr el- eller telefonräkning dimper ned i brevlådan från bolag med vinstintressen.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

torsdag, september 14, 2006

FAQ

Ser att en del undrar varför bloggen inte har uppdaterats på några dagar. Allt material till denna blogg skrivs på min fritid. Jag är inte Patrick Ekwall eller Robert Laul och har därför inte möjlighet att blogga i mitt arbete. När fritiden kommer finns dessutom andra intressen och jag har knappt varit hemma sedan i söndags. Det kommer att bli bättre i framtiden, för min flickvän och jag ska nämligen bli samboende så fort vi får tag i en lägenhet, men som läget är nu måste jag vara hemma och ha tid över för att kunna uppdatera bloggen. Minst 50% av fritiden spenderas i nuläget hemma hos henne utan dator.

Webradio är en idé som är kul men det finns ingen tid för det just nu. Dessutom krävs en del inköp av teknik och nu kommer allt mitt kapital läggas på det nya hemmet. Jag släppte ju ut frågan lite löst angående sponsring av webradioprojektet men hittills har inte en själ hört av sig.

För övrigt tycker jag att ni som ser Anders Svensson ska ligga på honom om att besvara frågorna. Han ligger nära svarta listan just nu.

Andra bloggar om: , ,

söndag, september 10, 2006

Många gnagare på arenan

AIKs klack är den klart bästa som har gästat Borås Arena i år. Till och med när Elfsborg gjorde mål fortsatte de sjunga och det är ju imponerande får man väl säga.

En supporter som föll utanför ramen var den medelålders herre som stod bakom mig på Elfsborgs-läktaren. En del av tifot bestod av en svart plastbanderoll av något slag som drogs över oss. Efter en stund såg det ut som att attiraljen fastnade men då kom den äldre gentlemannen till undsättning, trodde jag, för han sträckte ut sin arm som för att ge en hjälpande hand.

"Ta bort den där skiten" sa han och ryckte sönder skynket.

Andra bloggar om: ,

Skit, skit

Seriefinalen blev en stor besvikelse och egentligen känner jag mig fortfarande inte i form för att skriva en matchrapport. Ni vet redan att snacket har handlat om domarnas insatser och jag tänker fortsätta på den inslagna vägen.

Jari Ilolas utvisning var rent horribel. Det första gula kortet kan jag till viss del köpa men man får ju se till hur nivån i övrigt ser ut. Redan efter en minut hade Anders Svensson tvingats blockera både slag och sparkar trots att han inte hade rört bollen och i jämförelse med Ilolas lilla nätta knuff var det rena rama ultimate fighting-matchen mellan Svensson och den där punktmarkeraren. Det är just en sådan ojämn bedömningsnivå som retar upp en som mest, inte att spelet i sig är fult. Domaren tappade matchen fullständigt i andra halvlek och som grädde på moset kvitterade AIK med hjälp av linjemannen. Åtminstone påstår folk som har sett målet att det var en klar offside men själv hade jag ögonen på ett bråk som inträffade på sittplats (!!!) och några tv-bilder har jag ännu inte fått fatt i.

Med elva gulsvarta på planen fick AIK under långa stunder inte låna bollen och därför är det så jävla trist med domare som förstör matcherna på detta vis. Ilolas utvisning och den felaktiga kvitteringen kan ju i förlängningen innebära att Elfsborg blir blåsta på guldet.

Efter matchen blev det ett besök på en pizzeria i närheten av arenan. En del gnagare var där och till min förvåning ansåg de att resultatet var rättvist när de pratade om matchen sinsemellan. Jag har svårt att förstå ett sådant resonemang. AIKs första avslut på mål kom efter 26 minuter och inte ens när de var en man mer lyckades de skapa någonting utan hjälp från domarteamet. Jag tror inte att AIK kommer att hålla hela vägen men däremot blir Malmö livsfarliga och därför gäller det att ta trepoängare framöver.

Andra bloggar om: , , ,

fredag, september 08, 2006

Inför Elfsborg - AIK

Inte en uppdatering sedan i tisdags ser jag nu. Har inte haft tid och dessutom har det inte funnits så mycket att skriva om. Jag såg inte landskampen och är heller inte särskilt intresserad.

Imorgon blir det andra bullar av.

Andra bloggar om:

tisdag, september 05, 2006

Nu är det på gång

När Anders Svensson vittjar sin låda har han ett mail fyllt med frågor att bita i. Återstår att se om han väljer att delta men jag tycker att det var en ganska beskedlig nivå den här gången. Lite snack om könsord, relationen till Johan Karlsson och hur tacos skall tillagas men inget elakare än en tillrättavisning angående hans gnäll på publiken efter Gefle-matchen.

Ett stort tack till alla som har skickat in frågor och även om långt ifrån allt material kom till användning tjänade det stora trycket som en slags inspirationskälla. Mathias Svensson och Johan Karlsson är de två andra spelarna som väntar (nåja ...) på att få frågor skickade så om ni har några idéer är ni välkomna att höra av er.

Andra bloggar om: , , ,

Lagerbäck är förlåten

Just när man var på väg att sälla sig till alla dem som vill se Lars Lagerbäcks avgång, ja när han lät Kimpan starta, så biktade han sig och visade sund handlingskraft i ett gott syfte.

Likt en schackmästare som i ett till synes omöjligt underläge vänder matchen med ett enda genialiskt drag åtnjuter Lagerbäck nu min allra djupaste respekt. Tre tongivande landslagsmän såg inte till kollektivets bästa och vägrade ställa upp på de gemensamma riktlinjerna = adjöss.

Nu vill jag se Fredrik Berglund som Zlatans ersättare och Daniel Alexandersson i Chippens roll. Johan Karlsson kan givetvis gå in som mittback och göra det hur bra som helst men det är väl onödigt att nämna.

Andra bloggar om: , , ,

lördag, september 02, 2006

Vad bör göras?

Lenin ställde en gång ovanstående fråga i en berömd skrift från 1902, 15 år före oktoberrevolutionen. Jag tänkte nu på samma vis försöka vara lite konstruktiv och lägga fram mina förslag på vad Elfsborg kan göra för att få bukt med de problem som de ser i den gulsvarta supporterkulturen.

Jag tror inte att de här hårda Gestapo-metoderna som Elfsborg använder sig av är effektiva på längre sikt. Visst kan en tillrättavisning ibland vara motiverad men en sådan kan ske muntligen av en vuxen person. Vidare borde även en morot finnas med vid varje form av bestraffning. Jag brukar säga att det är lätt att glömma smekningen, när många stirrar sig blinda på straff och negativa påföljder.

Låt marodörerna se resten av matcherna under övervakning av någon av alla de moralens väktare som huserar på debattforumet Vigule. Denna person kan då fungera som en positiv vuxen förebild och samtidigt göra en god samhällstjänst, vilket de inte gör när de dagligen spyr ut småborgerlig och sur galla på ett webforum. Om busfröet sköter sig och visar prov på bättring kan Elfsborg i gengäld plocka fram moroten och ge honom en säsongsbiljett för 2007.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,