onsdag, maj 16, 2007

Mathias Lühr är otrevlig och svartlistad

Som reaktion på Robert Laul-samtalet tänkte jag att Expressens Mathias Lühr skulle passa in som nästa inslag i serien. Således fick Lühr följande mail häromveckan:

"Hej.

Med anledning av att din antagonist nyligen lät sig intervjuas av mig och vid detta tillfälle avslöjade att han tycker att din blogg är kass ger jag dig chansen att tala ut i ett rödgult samtal. Hör av dig så skickar jag ca 15 frågor.

Med vänlig hälsning,
Röd Guling
http://rodguling.blogspot.com"

En helt vanligt utformad förfrågan, i samma stil som så upptagna och framgångsrika människor som Lars Ohly och Patrick Ekwall tidigare med glädje och engagemang har tackat ja till. Lührs svar damp ned i mailboxen ganska omgående:

"Ge mig en anledning varför jag skulle sänka mig till den nivån?"

Ett fruktansvärt arrogant svar. Här ger jag honom en möjlighet att tala ut och kanske framstå som den bättre mannen i denna konflikt och så får man bara ett knytnävsslag tillbaka. Jag valde ändå att vända andra kinden till och besvara mailet i sansad ton. Sån är jag.

"Du får lägga dig på vilken nivå du vill när du besvarar frågorna. Eller menar du att det är låg nivå att överhuvudtaget ställa upp på intervju?

Med vänlig hälsning,
Röd Guling
http://rodguling.blogspot.com"

Jag fick aldrig reda på vad han menade för han gav fan i att svara. Ett tag funderade jag på att maila någon av Lührs chefer och berätta om det dåliga bemötandet och hur respektlöst och illa behandlad jag kände mig. Kanske föreslå att någon form av reprimand utdelades mot Lühr. Sedan bestämde jag mig för att återigen vända andra kinden till och låta saker och ting bero. Lühr är ju egentligen en väldigt blek figur som aldrig hade varit intressant för ett rödgult samtal om han inte hade fejdat med den mer färgstarka Robert Laul, så det finns ju ingen anledning att slösa energi på honom. Därför fick Laul ett mail istället och han hade en del att säga angående Lührs beteende:

"Det är väldigt anmärkningsvärt att en fotbollsjournalist tackar nej till en intervju med en fotbollsblogg. Fotbollsjournalisten kräver varje dag att folk ska svara på hans frågor, men kan alltså inte själv ställa upp på en intervju. Jag tycker det är svagt och arrogant. "

Nedan följer i alla fall de frågor som jag hann skriva klart innan det stod klart för mig att Lühr inte tänkte ställa upp på intervju. Dessa frågor har alltså inte skickats till honom men jag låter er läsa dem och göra en bedömning huruvida intervjun skulle kunna bli läsvärd eller inte. Om ni vill kan ni besvara frågorna själva så som ni tror att Lühr hade svarat, det kanske kan leda till en intressant diskussion.

1. Vem valde bilden som illustrerar din blogg och vad är syftet med att lägga upp en bild där du ser ut som en psykopat? Jag såg dig på fan-tv och då såg du ju normal ut ...

2. Har du i likhet med Patrick Ekwall funderat på att skaffa en egen hemsida?

3. När Elfsborg mötte Åtvidaberg på försäsongen 2006 utropade Anders Svensson en vulgär synonom till ordet "penis" när han misslyckades med en passning. Fågel, fisk eller mittemellan?

4. Bedöm följande fotbollsbloggar på en skala mellan ett till tio, där ett är din egen blogg (sämst) och tio är ... ja jag vet inte om någon blogg är värd tio förresten. Kommentera siffrorna också.
Ekwalls blogg -
Bara ben -
Grogg -
Lauls blogg -
Grönvita sidan upp -

5. Vem ligger bakom Duleejohnson.com? Välj ett alternativ:
A) Ben Marlene
B) Curt Hennig
C) Dulee Johnson
D) Samir Danhag (Dulees "great friend")
E) Patrick Ekwall

6. Tidigare undrade jag varför du aldrig skriver om några lag utanför Stockholm men så var det någon som berättade att Expressen har ett avtal med 08-klubbarna som går ut på att ni ska ignorera resten av landet. Stämmer detta och hur kan du/ni i så fall rubricera din blogg som "bäst koll på allsvenskan och landslaget"?

7. Vilken målgrupp vänder du dig till när du i din blogg berättar att du har druckit kaffe ihop med Johan Mjällby?

8. Laul hävdade att du brukar sno hans nyheter samt att du grinar för minsta lilla. Kommentar?

9. Vad gör du när du inte bloggar och tjuvar nyheter? Berätta lite om dina fritidsintressen!

10. Skulle du i likhet med Björn Runström kunna tänka dig att hävda att någon annan har svarat på dessa frågor?

Andra bloggar om: , ,

26 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju ändå frågorna som är det mest läsvärda inslaget i rödgult samtal, så det här var helt ok tycker jag.

Anonym sa...

Tycker vi alla ska skänka en tanke till den bortgångne Curt Hennig.

josephzohn sa...

I det här fallet råder det ingen som helst tvekan om att anonymus scribentus nr. 1 är helt rätt ute.
Frågorna ger mer svar än vad någonsin han Lyrbollen någonsin kunnat göra!

Anonym sa...

Jag tycker att det var en ganska låg nivå på frågorna. Nu tycker jag att Lühr är en rikspajas, men jag respekterar honom ändå för att han inte ställde upp på den töntiga intervjun.

/Flugan på väggen

Lådan sa...

Håller med. Fruktansvärt låg nivå på frågorna så jag skulle inte heller bemött dessa. Felet Luhr gjorde var väl att inte ens ta del av dom, trots att jag kan hålla med honom att det enbart verkade vara en pajkastnings grej, som också framkom av frågorna. Respekt till Luhr att inte sjunka till Lauls nivå som stundtals är riktigt låg. I övrigt roligt att läsa bloggarna när de handlar om väsentliga grejer såsom fotboll i synnerhet och allsvenskan i allmänhet annars rent av löjligt när det nuförtiden ska innehålla pajkastning mot andra journalister.
Sen är det bara att jobba in guldet till Gnaget i år. Svartgult gatan fram!

Curt Hennig sa...

Jag har pratat med Röd Guling och han är upptagen för tillfället, men han kommer att besvara och kommentera Mathias Lührs påhopp och lögner inom 24 timmar.

Anonym sa...

Inom 24 timmar? Det här känns ju lika olidligt dramatiskt spännande som teveserien "24". Se nu till att tortera fram svaren ur Luh...~uh...ûh... ähum, Lühr.

Anonym sa...

Solklart att Luhr inte skall sjunka till denna nivå. Dagisnivå på frågorna.

Anonym sa...

Hårresande... Vem skulle besvara dessa frågor? Anser du på fullt allvar att Luhr borde svara på dem... vet inte om detta är skrattretande eller deprimerande... solkar ned gamla fina Elfsborg på ngt sätt oxå.

UrartarN sa...

Ni som ser ner på frågorna och tycker det är töntiga, slappna av och ha lite självdistans. I detta land ska alla vara "gråa" och tråkiga, urarta lite, precis som de här frågorna så får ni se att livet blir mkt mkt roligare :)

Hasse sa...

Jag tycker inte alls att det är något fel på frågorna. Bra frågor som ingen annan ställer.

Lazy Eye sa...

Jag tycker att Hasse har helt rätt. Röd Giling ställer de frågorna som ingen annan gör och det är det som gör bloggen intressant. Kolla bara på hur många som besöker bloggen.

Anonym sa...

Ser fram mot den fortsatta verbala kampen mellan Mathias Lühr och Röd Guling.

#8 sa...

Mathias Lühr är fotbollsbloggandets motsvarighet till Trelleborg. Anonym, lockar ingen publik och talanglös...

Anonym sa...

Jag hade inte heller svarat på frågor som så uppenbart var menade att förödmjuka intervjuobjektet.

RGs frågor är lägre än Glocalnet!

Röd Guling (rodguling@hotmail.com) sa...

Många tramsiga kommentarer här. Det är inget fel på frågorna, det är motiverat att ifrågasätta kvaliteten på hans blogg. Att han uppenbarligen tar det hela personligt visar att han saknar självdistans. För övrigt fegade han ju ur innan han ens hade läst frågorna så diskussionen kring frågornas utformning är egentligen inte relevant.

Anonym sa...

Du har aldrig funderat över om denna fråga till Laul kunde påverkat hans lust att delta i ditt fritidsintresse?

"16. Förutom Ekwall är det ju Mathias Lühr som du fejdar mest med. Om man bortser från hans värdelösa blogg som bara går ut på att namedroppa en massa människor som han vill förknippas med vill jag veta varför du retar dig på honom."

Jag är ingen större fan av Lühr, men efter en sådan fråga skulle åtminstone jag inte haft lusten att ta mig tid att svara på dina putslustiga frågor, som mycket riktigt visade sig vara ämnade att förnedra honom.

Ta dig en funderare över om din egna attityd påverkade hans lust till medverkan eller ej. Försök vara objektiv.

Röd Guling (rodguling@hotmail.com) sa...

Anonym som vill att jag ska vara objektiv: Jag har inget som helst intresse av att vara objektiv. Det här är en blogg och som du mycket riktigt påpekar ett fritidsintresse. Bristande självdistans är orsak till att han valde att hoppa det rödgula, vilket mailsvaret och framförallt gårdagens tramsiga bloggpost visar.

Anonym sa...

Ja detta säger väl allt!!
Denna blogg är ju lika kass som de övriga, endast en massa pajkastning. Det enda som är positivt med bajenbladets och X:ets
är att till skillnad från denna så är skribenterna inte anonyma!!!!

Röd Guling (rodguling@hotmail.com) sa...

senaste anonym: Löjlig kommentar av dig.

Anonym sa...

Skulle inte hetsa upp mig så mycket om jag vore dig. Luhr kanske tog en snabb titt på er sida och såg hur ful och oseriös den ser ut med svart bakgrund och gul röda texter, det svider ju i ögonon. Varför det röda? Har inte elflsborg snott AIKs färger, dom är iallafall snygga.

Anonym sa...

Du gnäller på att Lühr saknar självdistans.

Men efter att ha läst din "Svartlistning" (Oh, my God!!!) och dina svar i den här kommentarstråden, så är det uppenbart att du har lika mycket självdistans som trotsig tonåring...

Lycka till med dina infantila "intervjuer".

/Flugan på väggen

Röd Guling (rodguling@hotmail.com) sa...

Flugan aka Mathias Lühr: Det är proletariatets svarta lista. Att jag tillrättavisar dig har inte heller någonting med självbild att göra, se det som en samhällstjänst.

ME sa...

Snälla Rödguling! Kan du inte ringa Lührs chef och be honom ge en reprimand. Det vore kul om du kunde visa vilket inflytande din blogg faktiskt har.

Fylle-Ralf sa...

Lühringen är en just kille, han och jag brukar kröka ihop när vi är ute på internationella uppdrag.

Det orättvisa är att han kan vara packad under matcherna. Han skriver ju och hörs inte i radio som jag gör.

Sportjournalister skriver ändå så uselt att det inte spelar någon roll om de är packade eller spik nyktra.

Själv börjar jag slöddra efter första ölen och då är det kört i radio.

ööh_sprit sa...

Uppfriskande frågor!