torsdag, augusti 23, 2007

Cynism

När den här bloggen startades kändes bloggosfären som en fluga som snart skulle dö ut. Det var fel. Det lite tragiska med bloggtrenden är att alla, vare sig de kan skriva eller ej, får för sig att de har någonting intressant att säga. Vanligtvis är det ju bara att skita i att besöka det värsta skräpet, men trenden går åt att de stora dagstidningarna låter kändisar blogga, kändisar som troligen är kända för någonting annat än att vara bra på att skriva. Se exempelvis landslagsspelaren Josefine Öqvists nystartade blogg på Expressen:

"I helgen va jag å såg min första fotbollsmatch sen korsbandet gick av jag såg mitt linköping mot aik.Kan ju säga såhär att de va ingen bra macth av oss vi borde gjort mera mål me alla chanser vi hade..Matchen slutade 1-1 och Aik försvarade sig riktigt bra,dem har tur som har Sanna Valkonen i backlinjen.Sen tycker ja de e väldigt synd att negerianskorna åker hem för vi behöver dem i våran trupp dem sista matcherna eftersom vi har så mycke skador:(.Senare under lördags kvällen va ja ute å käkade me min pojkvän Peter å min kompis Ida och Peters kompis Marcus..Vi var på en restaurang på kungsholem som heter Dolce Vita den kan ja rekomendera riktigt god mat..."

Vad ska man säga? Det där är antagligen det absolut sämsta som Expressen någonsin har publicerat, inklusive oredigerade insändare. Varför? Vad är tanken? Självklart handlar det om pengar, för kändisar skapar ett intresse och tidningars annonsintäkterna på nätet ökar ju fler träffar hemsidan får, men det måste väl för fan finnas gränser? Är det så här vi vill ha det?

För övrigt är det rejält taskigt av Expressen att låta henne publicera vind för våg utan korrektur. Det är som de där Idol-programmen, i vilka de absolut sämsta framträdandena exponeras mest, bara för att tittarna ska kunna skratta på deras bekostnad. Satanistisk cynism av allra värsta sort dikterar villkoren, i jakten på varje krona att tjäna. Tyvärr fnissar även goda människor som du och jag, vilket i förlängningen leder till att världen blir en kallare och sämre plats att leva i.

Andra bloggar om: , ,

6 kommentarer:

jocke !!!!!!!!!!11 sa...

asa synn att neger i anskorna åkerer !!!!!

gulbonnefrånborås sa...

Så illa var det väl inte, i alla fall om man jämför med denna bloggen.

Här firas ju BoråsNeanderthalismen stora triumfer.

I bland önskar jag att vi Boråsare bara kunde hålla käften.

Men eftersom nivån är så låg här så gör det ju inget att jag yttrar mig. Det kan ju inte bli sämre än vad det är här.

hetero aka gulbonnefrånborås sa...

ja e från Göteborg, och mitt komplex gentemot Svenska mästarna är så stort.
Snälla hjälp mig! kan inte sluta tänka på Borås.
Vill hellst flytta dit, men vågar inte flytta utan mamma.
Har försökt få henne att inse att Borås är en bra stad, men hon är rädd att mista sina kunder.

Anonym sa...

Men så brukar ju du också göra med rödgula samtal! Publicera utan korr alltså. Skillnaden är möjligen att du inte säljer lösnummer - och att kvaliteten på denna blogg vida överstiger allt som Expressen någonsin gjort.

Röd Guling (rodguling@hotmail.com) sa...

anonym: Du har rätt i att jag inte tjänar en spänn på denna blogg. Ditt påstående angående kvaliteten här kontra Expressen var väldigt snällt, tack.

När det gäller de okorrade rödgula samtalen så har de att göra med att det känns autentiskt och mer personligt om jag ger fan i att korra. I Expressens fall handlar det snarare om utstuderad elakhet, i kombination med profitjakt. Visst var jag lite taskig mot Martin Andersson, som bad om att jag skulle kolla igenom stavning osv innan jag publicerade, men det var ju för att han gjorde en så slö insats överlag. Hade han gått in för det hela hade hans stavning inte spelat någon roll. I jämförelse med Öqvist får man väl ändå säga att Martin skriver okej.

Anonym sa...

Varför gillar du inte cynism a la idol? Jätteroligt ju!