söndag, augusti 19, 2007

Intervju med Mathias Svensson

Trots att denna blogg är över två år gammal blir Elfsborgs hårdföre forward blott den andre spelaren att ställa upp på ett rödgult samtal. Med sitt tuffa spel skapar han ofta ytor för sina medspelare och kanske kan han göra något liknande här, alltså bana väg för fler Elfsborgare i denna intervjuserie. Den som lever får se.

Här har du svaren på dina frågor!
Skickar med en av mina tröjor som kan signeras av hela truppen!
Kör du någon frågetävling om något kul så blir den priset!

Ha det bra

Mathias Svensson

Vart han ska skicka den tröjan vet jag inte, men svaren är hur som helst gula, medan det som står i rött är frågor. Mycket nöje!

1. Vad tror du som elitidrottsman och gymägare om det där elektriska skärpet som man kan köpa via tv-shop? Funkar det när man vill bekämpa en begynnande gubbmage?

Nej det har jag svårt att tro, det finns ju många bra metoder för att bli av med den, ut o rör på dig o käka lite sundare mat, sen går du till Power Plate Center Borås o skakar bort dallret!!!!

2. När ni mötte Åtvidaberg på försäsongen 2006 utropade Anders Svensson en vulgär synonym till ordet "penis" när han misslyckades med en passning. Är det okej för spelare att ropa könsord vid minsta motgång eller ska man se det som ett tecken på vinnarinstinkt och positiv laddning?

Jag anser att det inte e ok o skrika sådant ord, men det händer tyvärr lite för ofta när man blir besviken eller förbannad för någonting, vi e ändå förebilder för många barn o även vuxna som kan ta väldigt illa upp av sådant, men man fattar det mer när man själv e förälder.....

3. Tror du att Khadaffi någonsin kommer att nå någon ideologisk status med sin gröna bok?

Ingen aning!

4. I år har jag sett dig såväl på Liseberg som på Tant grön, dock aldrig på ICA-City, varken i Knalleland eller på Allégatan. Väljer du Elfsborgs-påsen eller handlar du mat någon annanstans?

Handlar alltid på city oftast i centrum, och jag har nog förmodligen betalt halva min lön själv genom alla gula påsar........

5. Associationslek! Skriv det första som kommer upp i ditt huvud när du läser följande namn/ord. (Exempel: Elfsborg - elegans, ICA - tjongbollar, ja du fattar.)

Patrick Ekwall - Don Juan
Demokrati - folkmakt
Jesus - Lever
Glenn Hysén - Legend
Fidel Castro - Cigarr
Göran Lohne - Mikrofon

Kommentar: Med tanke på att han glömde associera från ordet "demokrati" så får jag svara "folkmakt" åt honom.

6. Robert Laul tror att du är spelande tränare på grund av att du ofta uttalar dig om hur laget ska formeras. Har du planer på att bli manager i framtiden?

Nej inga tankar på det än, men man vet aldrig när man lägger upp skorna på hyllan. Laul e en skön kille som skriver oftast väldigt bra grejor. Har haft en del trönare som tänker på många olika sätt så man har ju lärt sig en del av dom som man kanske skulle ha en hel del nytta av!

7. Du visade upp oanade kvaliteter mot AIK hemma och sedan var du, trots skavanker, bäst på plan i en halvlek mot Linfield. Vad är egentligen god form för någonting? Känns det i kroppen eller har det mer med psykisk status att göra? Berätta lite om dina erfarenheter kring detta ämne.

God form känns i kroppen, allt går väldigt lätt. Det hela med god form e hur mycket självförtroende man har, för då vågar man göra saker som man inte gör om man e lite orolig så fort man får bollen!

8. Bedöm följande anfallare på en skala mellan ett till tio, där ett är Gudmundsson när han var i Elfsborg och tio är Van Basten i EM 88. Kommentera gärna siffrorna också.

Björn Runström - 5 inte sett så mycket av han, tufft i proffslivet.
Zlatan Ibrahimovic - 9 hetaste forwarden i Europa, stor stark teknik som ingen annan svensk
Fredrik Berglund - 7 Haft en målrik karriär, målrekord i danmark!
Mattias Jonson - 8 God vän och en spelartyp som jag gillar, hårt arbetande, laget går först
Mats Rotting - 6 Min tjurmålgestkompis från -96, också hårt arbetande kille.

9. Motivera din ståndpunkt! Vilket lag i allsvenskan är:
A) roligast att möta? AIK
B) tråkigast? Kalmar

10. Har du i likhet med Dulee Johnson funderat på att skaffa en egen hemsida? Motivera din ståndpunkt.

Nej, tyvärr har jag inte tid med det, har fullt upp med jobb, barn, och massa andra grejor som måste skötas! Men det hade varit roligt, kunnat blogga lite o skriva massa strunt om folk som sågar mig hela tiden.......

11. Du har inte spelat i norska ligan men kan säkert bidra med en kvalificerad gissning: Tror du att de norska bänkarna är bekvämare än de svenska?

Tveksamt.....

12. När jag är Elfsborgs tränare i Football manager 2007 vill jag sänka din lön, då den ligger på orimliga 52500 i veckan. Du brukar då svara att en lönesänkning inte är intressant. Kommentar?

Har du gett mig den lönen så tyckte du att jag var värd den när jag skrev på kontraktet! Vill du sänka den för det e ekonomisk kris i klubben så e det en annan sak,

13. Är idrott och politik en intressant kombination som med fördel kan utvecklas i en blogg?

Nej

14. Vem var det som gjorde tolkningen av E-type, strax innan ni klev upp på scenen 5/11 2006, och vad tror du att han led av?

Ingen aning om vem det var, kommer inte ihåg det så bra!

15. Vad skulle du vilja säga till Expressens Johan Orrenius som anser att Elfsborg är gnälligast i allsvenskan?

Skriv något positivt någongång om oss "småortsfolk", vi e ändå bäst i Sverige för guds skull, ge oss lite cred! Tror ändå att vi gnäller minst i allsvenskan. Clown

16. Skulle du, i likhet med Björn Runström, kunna tänka dig att hävda att någon annan har svarat på dessa frågor?

Nej

17. Avsluta som du vill.

Denna siten e mycket intresant läsning, alltid trevligt med Elfsborgsrelaterade sidor, vet att många av grabbarna i laget läser era olika hemsidor! Sedan självklart så ser allsvenskan mycket intressant ut med 8 matcher kvar, vi ska stå överst på den tabellen i slutet av oktober i år igen!
Kämpa på

Heja di gule!

Elfsborgs nr 9

En okej och någorlunda rättstavad insats. Det tog rekordsega 13 dagar att få tillbaka svaren men jag har samtidigt förståelse för att det kan ta lite längre tid för spelare och andra människor som inte är så vana vid att skriva. Intressant att han sågar Anders Svenssons könsord samt Sjöhages val av karriär men lite synd att han inte motiverade varför Kalsongerna är tråkigast att möta. En rödgul röra önskar Mathias Svensson en fortsatt god säsong och lycka till med gymmet.

Andra bloggar om: , ,

10 kommentarer:

Mölle sa...

Jag antar att du har publicerat svaren i princip så fort du fått dem från Mathias? Är det så tycker jag inte att 13 dagar är dåligt. Tvärtom! Det har ju varit en del att stå i för Elfsborg de senaste veckorna om man säger så... Dessutom vill han såklart tänka efter noga innan han svarar i den här mycket viktiga bloggen :-)

Både frågor och svar i intervjun får VG av mig!

Du har ju uppenbarligen hans mailadress så du får ju omgående skicka en adress dit han kan skicka tröjan! Om du får den kan du ju lotta ut den i en insamling till tifot i vår första UEFA-cupomgång! Eller det kanske är emot reglerna för en tifoinsamling?

mvh

Mölle

tgul sa...

Matte är kung på plan. Synd bara att han jämt skall uttala sig i TV, radio och tidningar. Det blir lite fel ibland.
Han polar väl fortfarande med Dime, de sågs tilsammans bl.a. på Fun City utanför Varberg förra året. Sen brukar Mathias titta på när Dime spelar i Sandhult.

op sa...

Mathias Svensson är, när han är i form, bäst och viktigast i Elfsborg. Oersättlig. Alla andra har fullgoda ersättare, till och med Anders, som Denni ersätter med bravur. Däremot har jag lite svårt att se det "roliga" i FootballManager-frågorna. Känns "oseriöst". I övrigt bra frågor. Även jag saknar motiveringen till AIK o Kalmar. Personligen är Blåvitt och Gefle årets roligaste resp. tråkigaste match.

tgul sa...

Och där avslöjade op hur mycket han sett Elfsborg...
Visst är Denni lovande, tror han kan bli en stor internationell spelare. Men att idag jämföra honom med Anders Svensson!
Elfsborg är inte samma lag utan Anders Svensson, det såg man tydligt förra året. Vi hade aldrig vunnit SM-guld utan allsvenskans överlägset bäste spelare.
I år har dock Anders plågats av sin skada i ljumsken, mycket därför har IFE haft så mycket svårare i år.

Kejsarn sa...

Viktigast för laget är Andreas Augustsson och Anders Svensson. Inte Mathias.

Kattmorfar sa...

zzz

Anonym sa...

1. Vad i jädervulen är en "trönare" (fråga 6)?
2. Kan han inte e-posta tröjan tycker jag han ska behålla den.

Anonym sa...

Football manager-frågan var klart bäst.

tgul sa...

Grattis, länkad av Lauler igen

NickelKickel sa...

Mathias är en synnerligen sympatisk person. Kul att han ställer upp och intervju hos fansen.