lördag, augusti 18, 2007

Konstig match

När ett topplag som Elfsborg möter ett sketgäng som GAIS på hemmaplan gäller det att direkt ta tag i taktpinnen och helst spräcka nollan tidigt i första halvlek. Nu blev det precis tvärtom. Elfsborg spelade gåfotboll och GAIS lyckades redan efter fyra minuter kontra in en boll, välplacerat mellan benen på Wiland. Målet blev ingen väckarklocka utan GAIS fortsatte att framgångsrikt bryta Elfsborgs slarviga uppspel gång på gång samt vinna 100% av alla närkamper. Ytterligare ett friläge krävdes innan Elfsborg äntligen vaknade till liv. Skott knappt över av GAIS-anfallaren, och hade det blivit mål där tror jag inte att vi hade lett serien nu.

Elfsborg kom in i matchen när två klantiga GAIS-backar krockade med varandra så att Ishi kunde springa sig fri och göra 1-1. Sedan rasade deras backlinje ihop fullständigt och Elfsborg kunde mycket enkelt dra ifrån till 3-1 innan paus. Holmén gjorde tvåan efter liknande sjabbel i GAIS-försvaret och Fredrik Björck punkterade matchen på övertid. Efter ett otroligt vackert väggspel med Bella var han helt fri i straffområdet, ett läge som han förvaltade genom att blossa in bollen i kryllan. Matchens prestation utan tvekan. Strax innan trean fick GAIS dessutom en man utvisad och därför blev andra halvlek ren defilering.

Bella vinklade in 4-1 från snäv vinkel och var direkt efter avspark nära att göra ytterligare ett. Istället blev det Augustsson som fastställde slutresultatet på en hörnnick, efter att Keene mycket intelligent hade hållt fast en GAIS-back i armen. Elfsborg var effektiva i denna match men brände ändå ett par solklara målchanser i andra halvlek. Björck var liksom Bella ytterst nära att bli tvåmålsskytt och Mathias hade även han en bra chans men skottet tog i burgaveln.

Sammanfattningsvis kan man säga att första 35 minuterna utan tvekan var något av det sämsta som Elfsborg har visat upp i år, men tack vare ett par billiga, men psykologiskt viktiga mål och en utvisning blev det väldigt stora siffror till slut.

Bella såg pigg ut och han blir ett guldvapen. Ishizaki visade äntligen att han har kapacitet att lyfta laget, genom att i det här fallet göra det viktiga 1-1-målet som satte fart på Elfsborg. Mathias svarade för två målgivande nickskarvningar och det får ju anses vara godkänt, även om han då och då såg ut att vara ovän med bollen. En som inte rosade marknaden var Florén. Var han höll hus vid GAIS mål vet jag inte men när han väl var i närheten av bollen såg det tyvärr inte bra ut någon gång. Det blir nog Karlsson i nästa match igen.