lördag, augusti 04, 2007

Matematikern

Igår lottades tredje kvalomgången till Champions league och vid halv ett-tiden stod det klart att Elfsborg får möta Valencia om Debrecen besegras på onsdag. Matematik har aldrig varit min starka sida men Wernersson påstår att Elfsborg har 15-20% chans att slå ut Valencia. Varför Expressen ringer upp just honom för en kommentar är en historia i sig, men trots att lottresultatet otroligt nog kommer som en nyhet för honom lyckas han släppa ett par blytunga analytiska bomber till reportern:

"Valencia? Då tror jag att de får det jobbigt."

"De kör ju mycket med kortpassningsspel, vilket är likt spelet där nere. Och Valencia är ju helt klart ett ganska vasst gäng."

Hur som helst: Wernerssons matematiska formel skulle, om jag räknar rätt, slå fast att Elfsborg vinner mellan 15 och 20 matcher av 100 mot just Valencia. Rätt okej odds, eller hur? Det känns även tryggt att Wernersson nu kan titulera sig som matematiker så att han kan få ett annat jobb, den dagen då SVT vaknar upp och inser att han är totalt inkompetent som fotbollstyckare. Bara för att han är en värdelös fotbollsexpert innebär det ju inte att jag vill att han ska behöva gå till socialen, med mössan i hand.

Andra bloggar om: , ,

3 kommentarer:

josephzohn sa...

Grattis till Valencia, kul för svensk fotboll att något lag äntligen (förhoppningsvis) får ut och möta dom "lite större" lagen.

Ang. han Wernersson, bara för att man var en hyfsad målvakt, behöver ju inte betyda att man kan fotboll och kan bli en "expert på fotboll", eller??

Röd Guling (rodguling@hotmail.com) sa...

Exakt. Det är för mycket sånt och man kan dra paralleller till Mr Larsson, irritationsobjektet på Elfsborgs officiella hemsida. Bara för att någon har varit en klämkäck och okej radiopratare behöver det ju inte betyda att han funkar som skrivande reporter. Jag ska i den mån jag kan fortsätta bekämpa detta fenomen.

Tgul sa...

Jag högaktar dig för det