söndag, augusti 19, 2007

Pengar

I väntan på bättre saker att posta ska vi snacka lite pengar.

Baraben kör sin Supporterfonden för andra året i rad. Första året låg målsättningen på tre miljoner insamlade kronor under ett år om jag inte minns fel, hur som helst snackade de om miljonbelopp. Siffran slutade på strax över 100000 spänn, vilket säkert täcker de årliga böter som ICA brukar få för vandalisering och andra grejer som händer i samband med matcher. Årets pung innehåller för närvarande 22444 kronor, efter knappt två månaders insamling.

Minst 22000 samlade Guliganerna lätt in på en vecka till tifot(!) som ska arrangeras till Valencia-matchen. Runt 100000 var väl vad den gamle skyttekungen Ulf Ottosson fick ihop på några timmar, när han startade den uppmärksammade driven syftandes till att rädda kvar Degerfors i Superettan.

Jag kan mot bakgrund av dessa jämförelser tyvärr inte dra någon annan slutsats än att Supporterfonden är ett gigantiskt fiasko så här långt. De har konstant uppbackning av Sveriges största supporterblogg och det övriga mediaintresset var åtminstone till en början relativt hett. Ändå är det förhållandevis blygsamma siffror som presenteras. Slutligen hävdar supportrarna ofta att deras lag har flest anhängare i Sverige. Numera kan ytterligare ett epitet läggas till i raden superlativ som beskriver deras fans: Snålast.

Andra bloggar om: , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Lägg ned. Ingen läser din skitblogg.

tgul sa...

jo, några gör det allt.
Men denna artikeln borde få fler läsare. Tipsa Laul :)

Anonym sa...

Ja, väldigt kul att du uppmärksammade det.
Den mesta kritiken på barabens eget kommentatorsfält verkar mystiskt "försvinna".
Sen var det även Öis-supporterfond som de hade som mål att slå.
De hade t o m två staplar som skulle påvisa hur deras fond sköt i höjden och lämnade "lillebror" därhän.
Orginalsidan går fortfarande att finna om man söker på "hankins" "två miljoner" och "baraben".

tgul sa...

anonym>>
varför inte ge oss adressen istället?