tisdag, januari 22, 2008

Kameradebatt

Borås tidning avslöjade igår att en av de första uppgifterna för Elfsborgs nye klubbchef Tore Stenbäcken blir att se över säkerheten på Borås arena. Artikeln följdes av en sund debatt, där de negativa rösterna enligt mig gav ett mer intelligent och påläst intryck.

Vad som faktiskt framgick av bandana-mannens alster, men som många ändå missar, är att det redan finns bevakningskameror. Dessa hanteras av polisen som ser till att lagöverträdelser beivras. Bilderna får emellertid inte klubben ta del av, åtminstone inte så länge det inte handlar om förseelser som just bryter mot lagen. Att i vredemod kasta in en mugg på planen eller att ropa könsord är exempelvis inte lagbrott.

Nu anser Elfsborgs ledning att det finns ett behov av att sätta upp egna kameror, som de själva kan övervaka för att kunna identifiera och stänga av störande element. Med tanke på att polisens verktyg och Svea rikes lag uppenbarligen inte räcker till kan man fråga sig var gränsen för ordningsstörning ska dras, och vilken fantastisk och helgonlik människa som ska göra den bedömningen. Man kan även fråga sig om det inte är lite hybris över det här med att nästan utropa sig till självständig stat, med egna lagar och förordningar.

Stenbäcken talar vidare om att en säkerhetschef bör anställas på heltid. Vad denne ska pyssla med åtta timmar om dagen framgår dock inte av artikeln men kanske kan det hypermoderna kamerasystemet användas till att zooma in snygga brudar i publiken, vad vet jag?

Klart är i alla fall att den här typen av prioriteringar är kostsamma historier och man förstår att det inte blir mycket pengar kvar till hemsidan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: