lördag, januari 05, 2008

Rune kommenterar värvningsstrategin

Rune Lundblad kommenterar här Elfsborgs nya PRO-strategi:

Det har kommit till min kännedom, efter att ha tagit del av informationen på din hemsida, att Elfsborg i Teddy Lucic har funnit en ny spelare. Till min glädje har man insett vikten av rutin, erfarenhet och karaktär. Denna insikt hos de ansvariga vill jag uppskatta och analysera i följande brev.

Med god karaktär, eller "rätt inställning" som det brukar heta i dessa sammanhang, är det viktigt att spelaren i fråga har rätt inställning till livet, en egenskap som lyfts fram ur en sund livssyn, färgad av kristna traditionsbundna ideal. Inte minst för någon i Teddy Lucic ålder, för att han på så vis även skall kunna fungera som en god förebild och mentor i förhållande till de yngre spelarna.

Likt herdens ögon vakar över lammen skall Lucic faderliga hand möta den kind, vars ägare faller ur ramen. Likt generalen som möter fienden i främsta led skall Lucic gjuta mod i mannarna och icke vika sig ens för det hårdaste angrepp. Han bör också vara en andlig förebild, med god kännedom om livets mysterier. Vis av erfarenhet, bränd av elden.

Rune Lundblad
pensionerad pastor

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 kommentarer:

nils hult sa...

ganska skrämmande citat faktist..

Anonym sa...

Med Lucic bredvid Augustsson blir det lite av skönheten och odjuret i allsvenskan nästa år. Eller Rune kanske föredrar metaforen ängel och djävul.

Röd Guling (rodguling@hotmail.com) sa...

anonym 18:45: Vem är vem?

Anonym 18:45 sa...

Det är på Kejsar August det växer horn.