tisdag, februari 19, 2008

Onlinerapport: Elfsborg vs BK Arslet

Allt som är värt att rapportera inför denna match har redan avhandlats. Därför startas onlinerapporten nu.

90:10 Och där gör han det. Elfsborg vinner över Arslet med 4-1 i en underhållande match. Det är roligt att se många snygga mål och anfall, men Arslet var verkligen inte bra så man kanske inte ska dra alltför stora växlar av resultatet.

90:00 Nu kan domaren blåsa av.

87:30 Arslet har hörna men får inte ut någonting vettigt av den.

84:30 MÅL! Anders slår en stickare till Sjöhage som är före backen. Han ser Kurbegovic komma centralt. Denne gör inget misstag när han får bollen utan lattjar upp den i kryllan. Ett mycket vackert mål av min nya favoritspelare efter ett mycket vackert anfall.

83:30 Nu händer inte mycket. Matchen får gärna blåsas av nu.

80:20 Jag vet inte varför domaren blåste av faktiskt. Jo, hörnan slogs från fel plats säger Lohne nu.

79:50 Elfsborg har hörna igen.

79:20 Nytt gult kort och nytt byte, allt Arslet-relaterat.

77:20 MÅL! Bollen hamnar slumpartat hos Anders som mycket säkert skjuter bollen till vänster om Arslets målis. Två mål på hörnor = bra.

76:40 Elfsborg skapar en hörna i alla fall.

75:30 Mathias tycker att våra spelare ser trötta ut och menar att det beror på att de hade ett hårt träningspass senast.

72:00 MÅL! Där spelade nog Abbas bort sin plats som förstemålvakt. Arslets Daniel Larsson springer på en stickare, men Augustsson ser ut att ha kontroll. Av oförklarlig anledning är Abbas plötsligt ute och flaxar i en misslyckad utrusning, vilket leder till att Larsson kan göra ett mycket enkelt mål från långt håll.

70:00 Arslet gör ännu ett byte. En forward med orientaliskt utseende går ut.

69:30 Mathias berömmer Elfsborgs spel när de vinner lite mark, men jag tycker att matchen är tråkig nu.

67:30 Arslet slår inläggsfrispark som Abbas enkelt plockar ner.

64:40 Skölds första ingripande blir en misslyckad nedtagning som leder till inkast. Efter avblåsningen som följer gör Arslet ett byte, men jag tror att ni skiter i det.

63:30 Arslet vaskar fram ännu en resultatlös hörna. Nordmark går ut, Viktor Sköld in.

62:30 Jonas Henriksson skapar en enligt Mathias onödig hörna. Han menar att Florén går på en billig passningsfint.

62:00 Spelet igång igen.

61:00 En Arslet-spelare verkar ha kramp. Spelavbrott.

59:45 Sjöhage får nästan en tå på bollen i kamp med Arslet-back och en utrusande målis.

57:00 Publiksiffran är 707, något som jag, Lohne och Mathias tycker är riktigt bra. Speciellt när det är europeisk fotboll på TV, när websändningen är gratis och när det är en tisdagkväll i februari. Det är väl ungefär vad Arslet har på sina hemmamatcher i seriespelet.

55:30 Elfsborg har mycket boll nu och gör lite som de vill på Arslets planhalva, dock utan att skapa någon farlighet.

53:00 Mathias Florén avlossar ett ruskigt skott som Arslet-målisen inte kan hålla. Jag tror det är Nordmark som får bollen på returen, men han vet inte riktigt vad han ska göra så han spelar bollen till en offside-stående Sjöhage.

51:30 Kurbegovic hittar elegant och oväntat en framstormande Anders som skapar ett kontringsläge. Sjöhage springer offside innan passningen slås.

50:00 Än så länge har ingenting hänt i andra halvlek som är värt att skriva om.

48:30 Lohne snackar om teknik-strulet som har varit och avslöjar samtidigt att de kommer att sända bortamatchen mot ICA. Bra!

Klockan är ännu inte pålitlig, men Mathias anser att Helgi är en bra fotbollsspelare samtidigt som han kritiserar allsvenskans avstängningssystem. Han menar att tre varningar för avstängning är alldeles för lite när det endast spelas 30 matcher.

Helgi Danielsson har bytts in istället för Jari Ilola. Arslet är redo att sparka igång andra halvlek nu.

Snart dags för andra halvlek: Arslet-spelarna kommer ut på planen först. Lohne och Mathias har ännu inte återvänt.

45:00 Hörnan renderar i ny hörna som inte hinner läggas. Nu är det paus. Elfsborg leder med 2-0, Lohne och Mathias ska dricka kaffe medan jag tar ett bloss.

44:20 Ett fantastiskt Elfsborgs-anfall avslutas med skott av Ilola, men han kan ju inte göra mål. Hörna blir det i alla fall.

42:00 Elfsborg spelar riktigt elegant och jag önskar att jag såg matchen på plats så att jag slapp hoppa mellan fönstrena hela tiden. Det är klasskillnad mellan lagen.

40:15 Anders får ett bra skottläge i favoritposition utanför straffområdet. Han skjuter två centimeter till höger om en förstelnad Arslet-målis stolpe.

37:20 Den efterföljande hörnan avslutas med att Anders gör en bicykleta över målet. Elfsborg spelar ganska bra nu igen.

36:20 Kurbegovic, Bajrami och Anders trollar runt Arslets straffområde. Till slut blir Kurbegovic frispelad, men Arslet-målisen räddar till hörna.

33:00 Arslet har fått mer att säga till om de senaste tio minuterna, men de skapar ingenting.

31:30 Sjöberg tappar balansen i kamp med Arslets Daniel Larsson, som dock inte får ut något mer vettigt än ett par hörnor efter denna sekvens.

28:30 Elfsborg får ett mål korrekt bortdömt. Nordmark slår en hörna som nästan går rakt in i mål. Sjöhage ruffar målvakten samtidigt som bollen slinker in, men domaren vinkar som sagt avvärjande.

27:30 En Arslet-forward kommer nästan fri, men Abbas rusar ut och avleder farligheten.

26:30 Elfsborg driver genom Anders Svensson upp en kontring, men han håller bollen för länge och blir kapad. Gult kort till någon i Arslet.

25:30 Mathias berömmer återigen Floréns vänsterfot, men vill att han går fram mer. Precis samma sak som han sa i matchen mot Kamelerna alltså.

24:00 En gulsvart mittback rensar rakt ut till en Arslet-spelare som drar till på volley. Riktigt farligt, men den studsar på Augustsson till en resultatlös hörna.

22:30 Två mål på 20 minuter får väl anses vara en ganska succéartad comeback. Sjöhage har börjat bra.

20:30 MÅL! Sjöhage nätar igen, efter passning från Kurbegovic. Jag såg inte målet, då jag skrev nedanstående och inte hade bildfönstret uppe.

19:20 Skillnaden mellan Lohne och bonnen är att den senare har en fruktansvärt tråkig röst + att han måste kommentera varenda passning. När ingenting händer börjar Lohne snacka med Mathias om ditten och datten, vilket är mer underhållande.

18:15 Anders skjuter ca 40 meter över. "Vi har sett bättre frisparkar från Anders Svensson" tycker Lohne.

17:20 Sjöhage rivs ner centralt, strax utanför straffområdet. Frispark.

13:50 Kurbegovic har börjat matchen riktigt bra. Han löser svåra problem enkelt och spelade sånär fram Sjöhage till ett friläge alldeles nyss.

13:00 Sjöberg gör en flying kick på mittplan, men får ont själv.

12:10 Mathias påstår att Kurbegovic gjorde "fantom-matcher" förra säsongen i U21.

09:40 Medan ingenting särskilt händer snackar kommentatorerna om Elfsborgs försäsong, och vilket spelsystem som vi kan förvänta oss att se, men jag hinner inte lyssna så mycket på det. Mathias tror i alla fall att vi oftast kommer att få se 4-2-3-1.

08:50 Lohne är klasser bättre än bonnen. Så mycket är säkert.

07:50 Arslet-anfallare blir tveksamt avvinkad för offside. Mathias tycker att beslutet var felaktigt.

06:20 Sjöhage springer på en långboll från Mobaeck, men visar prov på otroligt dålig teknik så att bollen knäas ut över kortlinjen.

04:30 Florén och Bajrami växelspelar på vänsterkanten, vilket leder till att Arslet-målisen tvingas göra en paradräddning på Emirs hårda skott.

04:00 Elfsborg har ett bra passningsspel med få tillslag. Arslet har inte fått låna bollen än.

02:30 Det händer mer i den här matchen och jag hinner knappt med att skriva. Mathias berättar att han var med i omklädningsrummet innan match och att de snackade om ditten och datten. Enligt kommentatorerna slog Anders Svensson hörnan fram till Sjöhages mål, medan läsare av denna blogg menar att Nordmark borde få cred.

01:48 MÅL!!! Sjöhage fepplar in bollen via huvudet på hörnan.

01:10 Sjöhage fixar matchens första hörna.

00:15 Bajrami skapar nästan en hörna direkt efter avspark.

Avspark: Domaren är väldigt lik Magnus Haglund. (Detta nämns inte av kommentatorerna.)

En minut kvar: Samtidigt som Arslet-spelarna springer in börjar Lohne VRÅÅÅÅÅLA!!!!! Mina högtalare var nog lite väl uppskruvade. Lohne och Mathias Svensson är alltså kommentatorer ikväll.

Fem minuter kvar: Nu springer bollpojkarna in. Samtidigt börjar "Stå upp för Elfsborg" spelas.

Tio minuter kvar: Under de närmaste minuterna får vi antagligen svar på om sändningen kommer att fungera. Kommentatorerna har fortfarande inte blivit inkopplade - skönt.

Kvarten kvar: Det verkar vara ett medley av dåliga låtar som spelas, inspelad av någon sikta mot stjärnorna-typ. Inga störningar i sändningen än så länge.

20 minuter kvar: Nu har jag både bild och ljud från arenan - bra. Spelarna värmer upp och en Tomas Ledin-låt spelas i högtalarna - mindre bra.

30 minuter kvar: Om en liten stund startar sändningen, närmare bestämt kl 17.40. Det är en kvart tidigare än normalt, troligen för att alla inte ska logga in samtidigt. Om bonnen snackar startelvor i 20 minuter väljer jag nog att logga ut för att återkomma strax innan avspark.

50 minuter innan match: Mitt hjärtas dam kommer hem precis när detta inlägg börjar skrivas. Hon berättar att hon på väg hem från jobbet mötte en alkis som utbrast "oj vad du var vacker" - helt logiskt. Nu är hon lite sur för att jag måste sitta vid datorn de närmaste timmarna, eftersom vi egentligen borde handla, men hon har förståelse för den här verksamheten.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vill bara tillägga attt det var Nordmark som la hörnan till 1-0. Kommentatorerna sa fel!

Anonym sa...

Hej idiot!

BK Häcken heter laget ... ingenting annat.

Röd Guling (rodguling@hotmail.com) sa...

anonym 18:52 - Okej, jag har ändrat.

Anonym sa...

Hörrö!

Jag har tidigare uppfattat stämningen mellan våra lags supportrar som väldigt positiv. Jag har också uppfattat din blogg som rätt kul och läsvärd.

Den inställning som du nu andas i detta och några tidigare inlägg och rapporter däremot tycker jag känns obehaglig. Jag hoppas att det bara är du som är en imbecill idiot och att det inte är genomgående för boråsarna.

Ditt jävla rövhål.

Röd Guling (rodguling@hotmail.com) sa...

anonym 21:39 - Ja, hu så hemskt det måste kännas när någon skriver Arslet istället för Röva eller Häcken. Plötsligt blir en tidigare rätt kul och läsvärd blogg riktigt obehaglig.

Anonym sa...

Som jag påpekade igår ... så heter laget BK Häcken OCH ingenting annat. Men det är ju klart ... är man en idiot så kanske det är lite svårt att förstå.

Röd Guling (rodguling@hotmail.com) sa...

anonym 12:00 - Jaja.

Anonym sa...

Vadå? Heter dom inte Arslet?