tisdag, februari 05, 2008

Onlinerapport: Elfsborg vs Kamelerna

Då kör la vi igång då. Vädret är bra, fem plusgrader, varken nederbörd eller kraftig vind. Nog om det.

Matchanalys: När Martin gick ut hände ingenting och om man skulle ta ut en premiärelva enbart utifrån denna match vore han given på högerbacken. Nu har jag ju emellertid följt Elfsborg ett antal år och som jag skrev i halvtidsrapporten är det inte ovanligt att Martin briljerar mot sämre motstånd, för att sedan vara en riktig slarver i andra matcher.

Jag är inte så värst orolig över de fåtaliga målchanserna, vi saknade ju nästan alla offensiva krafter idag, men däremot borde inte passningsspelet vara så dåligt som det var.

Snacket går mycket om vem som ska vara förstemålvakt just nu och den här matchen gav inga svar. Wiland plockade ner ett par lösa ballonger, men annars sattes han inte på några prov alls. Hassan får troligen mer att göra mot Kalsongerna på lördag.

91:05 Matchen är slut. Analys följer.

87:30 Det har varit en fruktansvärd andra halvlek och nu får domaren gärna blåsa av.

85:30 Två resultatlösa hörnor har nyss passerat min näthinna.

84:30 Nu funkar det igen.

Nu verkar det ha hängt sig totalt, men så tråkig som andra halvlek var spelar det ingen större roll.

82:00 Mediaspelaren börjar återigen buffra.

80:20 Bra frisparksläge för Kamelerna, sedan Mwila dragits ned till vänster om Wiland, mellan hörnflaggan och straffområdet. Samtidigt byts Mwila ut. Frisparken slarvas bort.

77:20 Ilola skjuter. Jag sätter en hundring på att den här matchen slutar 0-0.

75:00 Frispark i bra Ishi-läge, en bit utanför straffområdet. Bollen slås dock mot bortre delen av straffområdet och inte på mål. Resultatet blir skit.

74:10 Florén drar på sig en solklar varning när han efter avblåsning kastar bollen på en liggande Kamel. Ytterligare ett idiotkort således.

71:30 Kurbegovic är toppforward och det tror jag inte att han finner meningsfullt alls.

70:00 Ilola blir varnad för hårt spel i mitten av planen.

68:18 Kamelerna har inte skapat någonting på hela matchen. Vad de kan vara nöjda med är att Elfsborg inte heller har lyckats med så mycket offensivt.

67:10 Wiland visar prov på sin fantastiska högerfot när han efter tillbakaspel från Sjöberg tjongar bollen rakt upp i luften. Det blir inkast till slut.

66:00 Erik Svensson i Kamelerna kommer in, Mentor Shubi går ut.

64:20 Mobaeck går ner på högerbacken och Elmin spelar centralt. Kanske har Nordmark gått upp ett steg, det ser vi snart.

63:10 Elmin Kurbegovic kom in, men jag missade vem han bytte med. Högerback ska han vara i alla fall så troligen gick Martin ut.

61:30 Elfsborg skapar två hörnor på raken. På den andra körs en kort troligen intränad variant som avslutas med ett inlägg av Florén. Det täcks dock över ribban av back.

59:20 Elfsborg skapar matchen första riktiga målchans genom Nordmark som först driver bollen centralt. Via växelspel med Martin skjuter han sedan ett skott som Kamel-målisen får göra en bra räddning på. Hela sekvensen förstördes dock av att bonnen stönade i micken, oavbrutet. "Ôååjjj nu e de farlit ojojoj nä ja nä nu å dä ä Normark ojn äääh nä de blev inget"

57:20 Spelet är jämnare nu, fast problemet är väl att inget av lagen har något vidare spel. Tråkig match, knappt en passning som går rätt, inga målchanser.

55:40 Islänningen dräller med bollen vilket skapar ett läge som kunde blivit farligt.

54:10 Man kanske ska nämna att Elfsborgs-klacken tog över matchen efter några minuter in på denna onlinerapportering.

51:10 Elfsborg får en slumpartad hörna. Ishi slår mot första stolpen och det blir farligt. Målisen boxar ut till Karlsson som spelar tillbaka till Ishi för nytt inlägg. Bollen hamnar så småningom hos en friställd Nordmark som skjuter över i offside-position.

51:00 Karlsson och Florén har bytt plats, precis som Haglund förvarnade om i dagens BT.

49:30 Augustsson får gult kort för en idiotsak, en så kallad obstruktion säger Mathias. Jag tycker inte om sådana kort - skärpning!

48:25 Medan jag skrev hörde jag att Ishi och Martin stormade fram på högerkanten igen.

47:00 När ingenting händer snackar kommentatorerna om Allbäck och andra anfallare. De avbryts när Kamelerna drar på ett distansskott, för att sedan ta upp debatten igen. Mathias tycker att 40 miljoner för Santin är en orealistisk summa.

Då var det igång igen. Tyvärr har de inte fått upp klockan i rutan igen, men det var alldeles nyss avspark och klockan är just nu 19:04.

Halvtid: Det är absolut ingen bra match men Elfsborg har haft fler än tre passningar i rad vid några tillfällen, något som Kamelerna har misslyckats med. Martin briljerar, som han så ofta gör mot sämre motstånd, men vi har väldigt svårt att skapa någonting annat än resultatlösa inlägg. Hur islänningen har skött sig kan jag inte svara på då det som sagt är svårt att urskilja vem som är vem, han liknar ju Ilola en smula också där på mittfältet. Nordmark känns väldigt tunn i kroppen och han har så vitt jag kan se inte svarat för någonting som tyder på att han är aktuell för allsvenskt spel i år.

45:00 Slut på första halvlek. Analys följer.

44:00 Sömnigt mot slutet nu. Både spelarna och jag behöver en paus känns det som.

41:00 Elfsborg har etablerat spel på kamelernas planhalva igen, men några chanser skapas inte. Kamel-målisen har nog inte fått ett skott på sig i första halvlek.

39:10 Bonnen berömmer gång på gång von Brömsen.

37:20 Henrik Lavenius tacklar Ishi som faller extremt lätt. Kamelen får helt otroligt sitt andra gula kort, men det är träningsmatch så de får sätta in en ny spelare.

36:20 Mathias berättar att han har snackat med Florén och sagt åt honom att han ska gå fram mer på sin kant den här säsongen.

35:00 Spelet igång igen.

33:30 En kamel ligger ned så det är spelavbrott just nu. Spelkvaliteten har som sagt sjunkt betydligt de senaste tio minuterna, men Mathias tycker att det ser bra ut. Just nu berömmer han samtliga spelare, med extra plus till Martin och Ishi på högerflanken.

31:30 Spelet är ruskigt dåligt just nu. Kamelerna har tillåtits komma fram lite mer men deras passningskvalitet är inte god.

27:40 Kamelerna bryter från en drällande guling. Ett farligt inläggsläge skapas men Wiland plockar ner bollen enkelt. Tyvärr är det svårt att se vilka spelare som gör vad och man får hela tiden förlita sig på kommentatorerna.

26:22 Nej, vi ska äta semlor senare hör jag nu.

25:00 Jag tar fem minuters sämmelpaus.

24:00 Simon Chekroun, som en gång utsågs till Mariedal Cups bäste spelare, går in istället för Holmberg.

22:30 Bra spel av Elfsborg. Mobaeck är nära att bli fri, men han passar bak till Martin som slår ett dåligt inlägg.

21:00 Anton Holmberg i Kamelerna måste byta. Antingen blev han skadad i samband med frisparken som jag skrev om nyss, eller också hände något innan jag fick bild. Kamelerna har tappat spelet totalt nu.

19:15 Martin är utan tvekan matchens förgrundsgestalt så här långt. Cross av Ishi, som gärna söker sig inåt i banan, snygg nedtagning och dribbling av Martin och försök till instick mot Nordmark som dock står offside.

17:20 Återigen kommer Martin upp i en bra position. Riktigt farligt inlägg den här gången, och bonnen höjer rösten i upphetsning, men kamel-backar bryter.

16:30 Kamelerna lyckades i kraft av en offensiv frispark skapa lite tryck, men deras inlägg håller inte main event-klass.

14:14 Johan Karlsson slår en bra cross till Martin på högerkanten. Han går snyggt förbi kamel-backen, men klantar sedan bort bollen totalt. Bonnen tycker att Martin visar prov på fin teknik.

12:00 Spelmässigt är det tyvärr jämnt. Slarvigt passningsspel av Elfsborg som ger utrymme för kamel-kontringar. Nu har de hörna som blir resultatlös.

10:00 Kamel-klacken på ca 30 man hörs mest.

08:30 Martin har varit aktiv inledningsvis på högerkanten med flera tjongbollar in mot Nordmark och Mobaeck. Fler kameror verkar vara igång nu.

05:35 Ishi växlar med Martin som slår ett inlägg mot Islänningen, men kameler hinner emellan. Hyfsat Elfsborgs-anfall.

Nu funkar det någorlunda igen. Boyd Mwila simmar nästan ur bild för den enda kamera som verkar filma matchen. Han slår en tunnel på en back och skjuter ett skott högt över.

Fler verkar ha samma problem. Det blir nog upprörda inlägg på forumen ikväll. Elfsborg har ju ändå mage att ta betalt för den här tjänsten och då förväntar man ju sig att det ska funka.

"No signal input" säger en text, och det är det enda jag ser i bild just nu. Matchen borde börja när som helst.

I samma ögonblick som jag ser spelarna springa in på planen börjar mediaplayern buffra, trots mina 8 mbit ned. Jahopp ...

Snart avspark: Bonnen snackar om startelvan och annat ointressant - det här blir nog ingen njutning att lyssna på.

Kommentatorer är Mathias Svensson och någon med bonndialekt som inte presenterade sig.

Fem minuter kvar: Nu har jag bild och det verkar funka bra.

Tio minuter före match: Jag börjar bli orolig för att det ska strula. Det hade varit bättre om man hade fått upp en webspelare som visade vad som helst än bara en text som säger att "sändningen inte har startat än" ...

Kamelerna mönstrar följande elva:

Peter Abrahamsson

Christofer Bengtsson
Robin Jonsson
Tommy von Brömsen
Henrik Lawenius

Björn Anklev
Martin Dohlsten
Christian Lindström
Mentor Zhubi

Anton Holmberg
Boyd Mwila

Så vitt jag kan se har endast en kamelspelare ett bibliskt namn, nämligen målvakten Peter Abrahamsson, men han har å andra sidan både för- och efternamn uppkallade efter bibliska karaktärer.
Christian Lindström och Christofer Bengtsson bär kristna namn. Hade deras föräldrar inte försökt vara märkvärdiga hade de stavat sina namn Kristian och Kristoffer.
Boyd Mwila och Mentor Zhubi är osvenska namn medan Tommy von Brömsen möjligen kan vara adlig.

Elfsborgs startelva har ni redan. Tryck F5 med jämna mellanrum för uppdatering av denna onlinerapport.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

2 kommentarer:

Adeln sa...

Snyggt där! Ska vi säga 3-1 idag pastorn?

Magnus R sa...

Tack!