tisdag, april 22, 2008

Varför får Joakim Sjöhage blogga?

Hur kommer det sig att Borås tidnings webredaktörer tyckte att det var en god idé att kontakta Joakim Sjöhage och be honom blogga? Vad såg de som inte jag ser? Faktum är ju att;
  • ... han inte skriver bra.
  • ... han inte skriver om någonting intressant.
  • ... han inte skriver alls just nu.
Här är ett talande exempel ur senaste inlägget som publicerades efter ÖSK-matchen för en vecka sedan:

"Idag så har jag, min flickvän och våran hund varit på Hofsnäs. Vi har övat inkallning med honom. Han var duktig, men han lyssnar mer på Sanna än på mig, haha..."

Allvarligt talat, vad är det frågan om? Okej, jag tror säkert att Joakim Sjöhage är en snäll kille, men han är även ganska intetsägande och väldigt tråkig. En blek karaktär som inte har någonting att säga helt enkelt. Lägg dessutom till en medioker mellanstadiesvenska och jag förstår inte vem som ska finna något intresse i att läsa hans blogg. "Jag är väl ingen Rydström direkt" sa Sjöhage när bloggen lanserades. Just det.

Man låter inte vem som helst skriva krönikor och kåserier i papperstidningen, så varför får Joakim Sjöhage en egen blogg?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

VARFÖR har bella slutat blogga? Jag gråter om natten över hans frånvaro!

Månsson sa...

Vem tror du skulle blogga bäst i IFE då?
Jag ser inga givna bloggkonungar i vårat gäng just nu. Martin Andersson tror jag skulle göra ett bra jobb.

Röd Guling sa...

månsson: Bella skulle blogga bäst, men han slutade ju. Om ingen annan är bättre än Sjöhage ser jag ingen mening i att de låter någon spelare blogga på en såpass seriös webplats som BT.se.

anders sa...

jag röstar på daniel mobaeck. han ger intrycket av att åtminstone ha läst en bok.

Anonym sa...

Vad är det för fel på Hofsnäs?

Anonym sa...

I stort sett ALLA bloggare på BT är fullständigt usla (möjligen undantaget Sven Martinger och Inger Dahlin-Ros). Fredrik Berglund kändes inkvoterad när han höll på - han skrev ju som en åttaåring (vilket väl få ses som en bedrift i sig). Mattias Grönberg kopierade allt Alex Schulman skrev om i sin Aftonbladet-blogg förra året (han rippade t.ex. idén att lägga ut nyhetschefens nummer rakt av från Schulman) - när Schulman lade av hade Grönberg ingen att kopiera längre. Nöjesredaktören Eric Klefberg känns allmänt okunnig om populärkultur (kanske kan vara bra att ha lite koll när man är nöjesredaktör) och hans Youtube-listor är så sjukt trötta och känns fem år gamla - upptäckte killen Youtube häromveckan typ?

Vad har de utöver det? Någon 40-årig tjej som bor med tre paddor? Jesus Christ..