tisdag, juni 17, 2008

Att fylla en tidning

När det inte finns så mycket att skriva om brukar jag, som den ideellt arbetande amatör jag är, skita i att skriva. Borås tidning måste emellertid fylla sina sportsidor och därför kan man idag läsa artikeln "Anders öppen för flytt", vars essens kan sammanfattas i punktform:
  • Anders Svensson får frågan om han kan tänka sig att lämna Elfsborg.
  • Anders svarar "ja" men det ska kännas rätt både för honom själv och Elfsborg.
  • Stefan Andreasson säger att man aldrig kan vara säker på någonting i den här branschen.
Med andra ord är det samma artikel som vi kan läsa ungefär tre till fem gånger per år. Det enda som man med lite god vilja kan värdera som en nyhet är att Stefan svarar "nej" på en direkt fråga om det har kommit några bud rörande Anders sedan Rennes var intresserade förra året. Vi ska dock ha klart för oss att det är tillåtet att ljuga i Stefans position, varför nyheten blir just värdelös.

Frågan som jag ställer mig är alltså hur intressant det är att läsa dessa återanvända skåpmatsartiklar flera gånger per år, men samtidigt har jag som sagt förståelse för att sidorna måste fyllas. Framöver kan vi därför med säkerhet räkna med att återigen få veta att Ishi gärna vill spela i AIK någon gång i framtiden, eller att han känner sig redo att pröva vingarna i Europa igen. Vidare var det väl ett tag sedan som Abbas fick frågan om han vill byta klubb?

Allvarligt talat: Med BTs kontaktnät och maktposition finns det hur mycket som helst att undersöka som är jävligt mycket mer intressant än ovanstående. Här är några exempel:

1. Är Lasse Nilsson aktuell för Elfsborg?
2. Hur kommer det sig att det finns division sex-klubbar som har bättre och modernare hemsidor än Elfsborg?
3. Hur går det med Keenes rehabilitering?
4. Är Ilola tillbaka i träning?
5. Vilka möjligheter ser Abbas nu när han får vakta målet i några matcher?
6. Om mindre än en vecka spelar Elfsborg mot ett lag från Färöarna. Jag vet knappt ett skit om dessa öar, än mindre om deras fotbollskultur, men skulle gärna läsa en artikel på temat i BT.

Om de inte nappar på något av dessa förslag är det väl bara att göra ett slumpmässigt nedslag hos Fredrik Berglund. Bellas bästa trädgårdstips skulle jag hellre läsa om än att Anders kan tänka sig att flytta utomlands om det känns rätt för honom och Elfsborg.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Håller helt med! Det var längesen BT kom med ngt häpnandsväckande om Elfsborg och för tillfället är jag så grymt trött på alla EM-artiklar! Ge oss mer om Eleganterna.

Anonym sa...

Helt rätt! Om du inte redan har gjort det så tycker jag att du ska skicka in denna önskan till BT, alternativt starta en namnlista för denna önskan på nätet...