tisdag, juni 30, 2009

Inför transferfönstret

Jag (Röd Guling) bjuder härmed på nätets bästa silly season-guide. Varsågoda!

På väg in:
Ivan Obolo (AIK)
Enligt min källa (samt en nattlig uppenbarelse) återstår enbart formaliteter innan den argentinske forwarden skriver på för Elfsborg.

På väg ut:
Johan Sjöberg (Kamelerna)
Vår gamle kapten har troligen redan anslutit till Kamel-truppen. Däremot kommer han så vitt jag vet inte vara tillgänglig i matchen mot oss.
Elmin Kurbegovic (Novara)
Kurben och Elfsborg har enligt BT kommit överens med Serie C-laget Novara om en utlåning med köpoption. Synd tycker jag.

Rykten in:
Erton Fejzullahu (Mjällby)
Talangen har väckt intresse bland många allsvenska klubbar och Elfsborg är en av dem. Mjällby har dock vett att ta betalt och verkar ha ignorerat Elfsborgs förfrågan.
Charlie Barnett (Tranmere Rovers)
Sägs kunna bli en ersättare till Bajrami. Jag vet inte mycket om honom mer än att han är 20 år och beskrivs som en offensiv mittfältare med två fina fötter.
Tobias Linderoth (Galatasaray)
Ständigt aktuell för Elfsborg, men jag tror inte att han dyker upp i sommar heller. Dels är hans fysiska status osäker, dels vill han nog spela av sitt kontrakt i Turkiet.

Rykten ut:
Emir Bajrami (flertal klubbar)
Parma sägs ha följt Bajrami hela året. Insatsen i U21-EM lär ha ökat marknadsvärdet och intresset ytterligare. Å andra sidan är det mycket tjöt och lite konkret att gå på.
Helgi Danielsson (Rostock)
Jag tror inte att Elfsborg släpper en mittfältare till så det här ryktet kan vi nog snart avskriva.

4 kommentarer:

Vänsterdojjan sa...

Ivan Obolo borde naturligtvis välja Elfsborg. Han borde vara trött på AIK vid det här laget och nu när AIK-Mobaeck är tillbaka i huvudstaden blir han av med lagets huvudroll.
Bajrami lämnar säkert, vilket är jävligt synd. Han hade gjort mycket nytta under hösten. Samtidigt är han hysteriskt formtoppad, så värdet är peakat. Bäst att passa på.
Linderoth handlar på ICA Maxi var och varannan dag. Han är så gott som klar!

Anonym sa...

Kul det där med Obola. Men vilken position ska han spela? Platsar han?

Carl Philip von Öfver-Claessén sa...

Kamelerna?

Skulle inte han till Öfverklassen?

Röd Guling sa...

Prinsen: För ett antal år sedan gav en fejk-schejk löfte om att sponsra ÖIS. Därav Kamel-namnet.