måndag, maj 10, 2010

Vi tillsammans i 120 dagar

När allt går åt helvete med en institution kan man ofta se inkompetenta tendenser inom flera olika sfärer, från topp till botten, från vänster till höger. Flanen som uppdaterar den officiella IF Elfsborg-gruppen på facebook kan exempelvis inte ha alltför många hästar i stallet. Efter ännu en makalös underprestation på bortaplan och det sedvanliga mediegnället från gnällgeneralen nummer ett är supportarna med all rätt förbannade. Följande officiella meddelande går då att läsa i ovan nämnda facebook-grupp:

"IF Elfsborg tycker alla ska ta sig i kragen och tänka lite mer VI TILLSAMMANS. Okej, vi vann inte mot Mjällby men det utdelades lite väl hårda ord efter matchen här på Facebook. Nu står vi bakom Vårt lag, maler ner Gnagarna på Vår Fästning och skickar ned dem till sistaplatsen igen. Är ni med eller emot?"

En kort resumé innan slutklämmen: Som ni vet har jag sedan 2005 drivit den överlägset mest lästa och uppskattade Elfsborgs-bloggen runtom www.  Hela den intelligenta kultursfären är dessutom överens om att det som ni just nu läser är nätets bästa blogg alla kategorier. Ändå vägrar facebook-flanen, vars livssyn verkar ligga någonstans mellan Adolf Hitlers och Djingis Khans, att lägga in mitt RSS-flöde eller ens en länk hit. Alla förstår nog varför.
Ska vi dansa också?
Min slutsats är att det endast är jasägare som passar in under epitetet "VI TILLSAMMANS". Förvisso bekräftar det bara min bild av hur IF Elfsborgs sekteristiska organisation i stort verkar vara uppbyggd. När en bänknötare från ett bottengäng i superettan plötsligt blir förstemålvakt i en allsvensk toppklubb är det heller inte konstigt att bastuklubbsmentaliteten i sinom tid speglar av sig även i de sportsliga resultaten.

Inga kommentarer: