tisdag, juli 05, 2011

Fraktioner inom Guliganerna / klacken / supporterskaran

På Ålgårdsläktarens forum diskuteras just nu fraktioner inom Guliganerna, klacken, supporterskaran eller vad man nu vill kalla det. Här följer en liten guide.

Guliganerna
Guliganernas kärnverksamhet är så vitt jag vet att arrangera resor till och från bortamatcherna och att driva vissa supporterrelaterade frågor.

Proletariatet
Helt fristående övriga organisationer och leder sedan september 08 en bojkott som innebär att medlemmarna inte går på Elfsborgs hemmamatcher så länge Bella hålls utanför startelvan.

Yellow Fanatics
Medlemmarna av denna fraktion trycker upp egna klistermärken och står med ryggen vänd mot planen större delen av matcherna.

Ultra Tigerz
Ungdomlig läktargrupp som gör egna flaggor. Förväxlas ofta med Yellow Fanatics.

Minors
Har inte koll på denna ungdomliga fraktion mer än att jag såg en liten kille i keps och en svart tröja med texten "minors" när jag gick förbi Sandwalls plats innan matchen mot Syrianska. Kan vara en undergrupp till Yellow Fanatics.

VG
Vigule-forumets medlemmar har väl någon form av särställning. Består traditionellt av besserwissrar som har följt laget sedan urminnes tider, om man med urminnes tider drar gränsen vid 96-97 ungefär och om man med "följt laget" drar gränsen vid att läsa i BT efter matcherna. Många tycker att det var bättre förr. Under vigule-taket förekommer små underfraktioner som inte riktigt drar jämnt med varandra.

Den kristna fraktionen
För något år sedan var det tal om att en kristen fraktion var på väg att skapas. Då vi i Proletariatet inte går på matcherna för tillfället kan jag inte närmare upplysa er om det blev något av det där.

GTS
Guliganernas tifo-grupp som samlar in pengar, tillverkar och organiserar tifon.

Där har ni det. Så vitt jag vet har det varit relativt lugnt på den så kallade "scenen" det senaste året när det handlar om Elfsborg. Däremot har jag fått rapporter om att hatramsor, könsordssånger och svordomar har eskalerat på senare tid.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Ok.

Anonym sa...

Bra koll

Anonym sa...

Ja bra koll! Sopa.

Röd Guling sa...

Jag har bättre koll än vad ni har. Ni har ingen koll alls.

Anonym sa...

Bra koll, PAJAS!

Röd Guling sa...

Pajas kan du vara själv.

Andrew sa...

GSG då?

Niclas sa...

Tack för informationen. Bra att veta vilka man har omkring sig.

Anonym sa...

tack för denna information, tack för att du gav mig möjlighet att växa. Tack för utvecklingen.

Röd Guling sa...

16:33: That's more like it.

Anonym sa...

Vackert!

Anonym sa...

Jag har 30 gånger bättre koll än dig, äckel

Röd Guling sa...

13:46: Du är väl medlem i Begåvningsreserven kan jag tänka mig, men någon sådan fraktion finns inte mig veterligen.

Anonym sa...

Vad krävs för och gå med i den Kristna fraktionen? Måste man döpas eller bli frälst?

Röd Guling sa...

Vet inte, jag är ju socialist, men man kan väl börja med att besöka Ord och ton på Allégatan och tjacka några plattor med Whiteheart och Petra.