torsdag, april 13, 2006

Cirkusen fortsätter!

Fick för några sekunder sedan följande pressmeddelande i mailboxen:

---

Pressmeddelande från Baraben.com:

Med anledning av att Aftonbladet i dagens upplaga påstår i följande text:
http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,809011,00.html att supporterbloggen Bara ben på Glenn Hysén (www.baraben.com) har hotat Austria Wiens Mikael Antonsson så planerar nu Baraben.com en polisanmälan för förtal mot tidningen Aftonbladet.

Baraben.com har formulerat en artikel kring den besvikelse som IFK Göteborgs supportrar skulle ha gentemot Mikael Antonsson om han valde en annan förening än IFK Göteborg när han vänder hem till Allsvenskan. Michael Wagner på Aftonbladet har via telefon även fått detta förklarat för sig (före publiceringen av artikeln i Aftonbladet kring det så kallade "hotet" ) att vi talar om vanliga reaktioner i form av burop på läktare och tacklingar på fotbollsplan.

Dock har Aftonbladet vinklat det hela så skarpt att det nu framgår i delar av deras text som om vi försöker hota Mikael Antonsson direkt. I nuläget överväger vi på Baraben.com att polisanmäla Aftonbladet för förtal som en markering mot hur deras "journalistik" inte går ut på att förmedla sanningen utan att skapa motsättningar och även uppvigla till våld. Att Aftonbladet inte heller har journalistisk integritet nog att länka till den internetartikel man citerar ur så att läsarna får helhetsbilden är en direkt kränkning mot tidningens läsare och ett bevis på vilken brist av trovärdighet man har.

Baraben.com:s ursprungsartikel: http://ifkgoteborg.blogspot.com/2006/04/anton-inga-pengar-i-vrlden-kan-f-mig.html
Michael Wagners Aftonbladet-tolkning: http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,809011,00.html
Barabens klargörande kring artikeln: http://ifkgoteborg.blogspot.com/2006/04/aftonbladets-smutskastningskampanj-mot.html

Vi har hopp om att få gehör för en eventuell polisanmälan under nästa vecka men ser detta som en nödvändig markering mot hur journalister medvetet omtolkar för att skapa uppviglande nyheter och skandalrubriker. Att upprepat påstå att vi hotar en person när vi för journalisten i fråga klargjort att det vare sig var syftet eller någon läsares tolkning av vår text, är väldigt olycklig från vårt perspektiv på situationen.

Förhoppningsvis finns det fler medier som i förbigående är intresserade av den journalistiska integriteten i svensk sportpress på ett sätt som inte Michael Wagner och Aftonbladet är.

Med vänliga hälsningar

------------------------------------------
Markus Hankins
Grundare och ansvarig för supporterbloggen
Bara Ben på Glenn Hysén www.baraben.com


---

Hur ska detta sluta? Hur som helst stödjer jag naturligtvis aktionen. Jag är själv jävligt trött på kvällstidningarnas chockrubriker blandat med helt meningslösa artiklar om tuttbrudar, "idoler" och andra idioter. Allt är så jävla oseriöst och samtidigt snackar folk om att jag är oseriös. Jag som pysslar med konst, helt gratis dessutom. Hoppas att Aftonbladet får sig en rejäl näsbränna nu. Tiden är förbi då ni kunde klara er undan med en liten klargörande och beklagande notis på sidan 89 dagen efter, idag sprids sådant här på nolltid över nätet och ett tu tre är ni akterseglade om ni inte skärper till er. Se det som en varning, inte ett hot. Jävla pajasar!

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: