tisdag, april 11, 2006

Gubbsjuk admin bannar Linda

Vår gamla väninna Elloslinda har av signatur Zeroztar blivit bannad från Alltid blåvitts forum på Svenska fans. Den officiella förklaringen hävdar att Linda har försökt vigla upp stämningen men jag kan avslöja att det ligger mer bakom än några hånfulla kommentarer, fans emellan.

Zeroztar och Linda har under en längre tid haft kontakt via chattprogrammet msn. Jag har läst några av Zeroztars meddelanden till Linda och utan att avslöja för mycket rör det sig om förslag som man kan finna i olika herrtidningars kontaktannonser. Ni vet sådana där förslag som går under rubriken "veckans klubba" och liknande. Bland annat har han bett Linda genomgå ett så kallat "pryd-test" med frågor som "vad har du på dig just nu" och "vill du ligga med mig" etc. Min teori går ut på att Linda har avböjt dessa erbjudanden vilket har lett till att Zeroztar vill utnyttja sin makt som redaktionsmedlem på Svenska fans. Genom att spärra Linda från forumet som han administrerar kan han återigen känna att han har full kontroll över situationen. När Linda hotade att avslöja deras dialog väntade en ännu längre avstängning bakom hörnet.

Jag har stor erfarenhet av webforum och har varit med tillräckligt länge i svängen för att se ett tydligt mönster. De som administrerar är ofta klent begåvade människor som i administratörsrollen söker en maktposition. De kan med några enkla tekniska verktyg, som vilken idiot som helst kan sköta, spärra eller banna skribenter från att delta i diskussionerna. Dessa möjligheter skänker dem en känsla av viktighet, ja de ägnar åtskilliga vakna timmar åt att leka viktiga på ett klotterforum. Zeroztar verkar stämma bra överens med denna profil. Han verkar även ha ett komplicerat förhållande till kvinnor men det är kanske en annan historia.

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: