söndag, april 23, 2006

Vinst mot tråk-kallingarna

Det var en halvtrist match och matchrapporten blir därefter. Det blir lite spelarkritik och lite odisponerat dötugg, jag behöver väl egentligen inte skriva så utförligt för alla var väl där ändå? Eller? 8200 är väl en okej publiksiffra men man tycker att fler ska orka masa sig dit på en söndag när vädret, åtminstone inledningsvis, var perfekt och när det var fem år sedan som Elfsborg var med i toppstriden senast.

IF Elfsborg vs Kalmar FF 1-0

Vi tar spelarkritiken först: Ishi lysande, Holmén strålande både offensivt och defensivt, Anders blixtrar till då och då och var nära att bli målskytt två gånger om, Augustsson återigen stabil, Griffit bra med i spelet och samarbetet med Ishi lovar gott.

Martin Andersson hade redan en varning när han kapade en kalling bakifrån på mittplanen. Domaren var snäll den gången och gav Martin en chans till, som jag tycker att man ska göra. Haglund bytte därför taktiskt ut honom inför andra och det var nog bra gjort. Strömberg kom in och skötte sig godkänt.

Martin Andersson utmärkte sig annars negativt när han vid ett genombrottsförsök fick bollen lite för långt ifrån sig så att den rullade över kortlinjen. Jag stod precis framför honom, bakom Wastås mål, och jag kunde tydligt höra ett mindre begåvat uttryck för besvikelse från Martin Anderssons mun. "Prostituerad kvinna" ropade han, fast med ett annat ordval. Han använde det ord som tjejer ofta tvingas höra på skolgårdarna nu för tiden, ni vet vilket jag menar. Inte bra, Martin. Skärpning!

Målet dunkade Ishi in efter 39 minuter i första halvlek. Anders Svensson snurrade bort två man i straffområdet och skickade bollen i stolpen. Fan, att han inte kan få sätta den tänkte jag. Några minuter tidigare hade han nämligen skjutit tätt utanför och nu kunde ju läderkulan lika gärna ha hittat in tyckte jag. Bollen studsade dock rakt ut till Ishi som distinkt satte den i nättaket, helt otagbart för Wastå. Bra, men synd att inte Anders fick näta.

Strax därefter fick Elfsborg en hörna som Augustsson nickade tätt, tätt över. Två noll där och vinsten hade varit kassaskåpssäker men nu blev andra halvlek en ganska nervös tillställning. Inget av lagen spelade speciellt bra och kalsingarna förtjänade absolut inte någon kvittering men ni vet ju hur det är. Så fort bollen befinner sig på Elfsborgs planhalva känns det farligt, det är supporterns dilemma.

Mot slutet skänkte domaren några fina frisparkslägen till kallingarna men Wiland svarade för ett par briljanta räddningar. Försvararna var dessutom hetare nu än vad de var mot Öster och förhoppningsvis fortsätter de på den inslagna vägen i kommande matcher. Bollen ska väck från straffområdet helt enkelt och därför leder vi nu serien.

Positivt: Elfsborg gör vad som krävs för att ta tre poäng.

Negativt: Jag tycker att Elfsborg borde kunna ta tag i spelet bättre på hemmaplan. Stundtals såg det bra ut men alltför ofta tilläts tråkarna slå sina tjongbollar utan press och med lite otur kunde de hamnat rätt hos någon kalsipp där framme. Som tur är har vi Augustsson i backlinjen. Han vinner 100% av nickduellerna och andrabollarna har vi i två matcher i rad tagit hand om. Kallingarna fick i och för sig några bra skottlägen utanför straffområdet men de sköt högt över eller utanför varje gång.

Noterbart: Elfsborgs interna skytteliga leds nu av mittfältarna Samuel Holmén och Stefan Ishizaki som har gjort två mål var. Det var ju väntat att många mål skulle göras av Elfsborgs mittfält men jag vill se att anfallarna skapar bättre lägen för sig själva.

Andra bloggar om: , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej mannen!

Nej, tyvärr, alla var inte där. En del av oss sitter fast i Köpenhamn och våndas framför webradion med lurar på och dotterns Teletubbies i ögonvrån... Så dina matchreferat är guld värda! Skönt att höra din kritik mot användandet av H-ordet. Jag minns när min bror spelade i Sjömarkens ungdomslag, de införde förbud mot svordomar under match, varför man ibland kunde höra ett rungande "Gammel ost!" eller det ännu kraftfullare "Rune!". Keep up the good work.

Anonym sa...

Du skulle kunna använt din förra rubrik igen.
"Skitmatch men tre poäng"

Anonym sa...

Din blogg tar sig helt klart! Jobba på bara. :-)

Anonym sa...

Omogna killar som skriker könsord och är nära att bli utvisad efter 24 minuter borde få ett nyp i örat av Haglund. Jävla idiot!

Anonym sa...

heja heja Elfsborg!