måndag, april 09, 2007

Kapningen

Det råder delade meningar om det mesta här i livet. 08-bevakaren Mathias Lühr anser att Haglund borde stänga av Alexandersson på eget initiativ för kapningen som enligt domaren bara var värd ett gult kort. Tillåt mig därför presentera en avvikande åsikt, som motvikt till Lührs utspel. Daniel Alexandersson är till skillnad från sin bror ingen ful spelare och man såg tydligt att tacklingens måltavla inte var Dixons fot. Alla som har spelat fotboll på vilken nivå som helst vet att man då och då kan komma sent in i situationerna och oavsiktligt träffa ett ben istället för boll. Jag hade inte protesterat om domaren hade plockat fram det röda men att kräva en markering från Haglund i efterhand är fullständigt idiotiskt. (Däremot får han gärna bänka Alexandersson på grund av hans dåliga form.)

När jag spelade korpfotboll var det alltid farligast att möta de där gubbarna som aldrig hade rört en boll i sitt liv. De uppträdde inte som normala fotbollsspelare och var därför fullständigt oberäkneliga. De hängde liksom inte med i finterna utan stod bara kvar i ens väg, eller den väg som man räknade med skulle bli fri, vilket ofta ledde till att de av misstag utdelade ett knä i pungen eller en armbåge i nian. Nu har ju Lühr tydligt avslöjat att han aldrig har spelat en fotbollsmatch men om han någon gång går med i ett korpgäng kommer han säkert att vara en sådan gubbe. Då skulle han kanske öka sin varseblivning och sluta kräva disciplinära åtgärder från tränarna för företeelser som redan har avhandlats på planen.

Slutligen ett roligt citat:
"Det var definitivt bara ett gult kort" (James Keene till Expressen/GT)

Andra bloggar om: , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Och med ditt resonemang är Daniel A alltså en dålig korpspelare? För ingen kan väl säga att han var nära att träffa bollen?

Röd Guling (rodguling@hotmail.com) sa...

Nej. Den slutsatsen tycker jag inte att man kan dra av inlägget.

Kattmorfar sa...

Luhr spelar fotboll, hyfsat aktivt och på nivå ovan korpen. Har jag fått för mig. Dock tror jag att han är målvakt, vilket torde förklara varför han är ute och cyklar emellanåt (även om han är ganska rätt på det i just det här fallet). Daniel A kommer alltid att leva på skuggsidan av sin formidable bror.

Anonym sa...

Den bästa match jag sett Daniel A göra i gul tröja var mot Blåvitt 2004. Bror hans missade då en straff i slutminuterna så Elfsborg vann med 1-0.

JB sa...

För att Daniel A ska komma till sin rätt så måste han få de rätta bollarna att springa på. Det får han inte ofta om Anders Svensson spelar som defensiv mittfältare.

Hjärndöd Guling sa...

Det hade varit värt en kortare avstängning. Fy fan vad gött det tog på den där pajsaren.

Hoppas han blir borta länge.

Pajsaren alltså