söndag, januari 11, 2009

Anders Svenssons ekonomi

Idag publicerar BT en intressant intervju med Anders Svensson. Intressant för att man inte vet om man ska tycka att han ger ett patetiskt, underhållande, okunnigt eller psykiskt instabilt intryck.

"Det går inte att tjäna stora pengar i allsvenskan" säger vår landslagsmittfältare som aldrig har haft ett vanligt jobb i hela sitt liv.

Det vanligaste försvarstalet för idrottsmäns fantasilöner är att de har korta karriärer. Ja, men vem har bestämt att de ska pensioneras vid 35 och sedan leva på sina sparade slantar? Alla andra jobbar ju tills de är över 60, och fotbollsspelare är knappast fysiskt oförmögna att ta ett arbete när de har lagt skorna på hyllan.

Det andra argumentet brukar låta att idrottsmän försakar utbildning under karriären. Jo, men visst fan skulle Anders Svensson ha råd att plugga i några år, utan att ens behöva ta studielån? Och om han inte har någon lust att studera är det hans eget val och då förstår jag inte varför han inte skulle kunna ta ett jobb utan krav på någon högre utbildning, typ som medieansvarig i IF Elfsborg eller något. Till skillnad från medelsvensson saknar Svensson knappast kontakter heller.

Slutligen undrar jag som sagt om Svensson är vid sina sinnes fulla bruk när han uttalar sig på det sättet, för är det verkligen sunt att eftersträva ett liv i lyx? När blev det modernt? Hur mycket jag än älskar Anders Svensson som fotbollsspelare känner jag medlidande för honom som människa.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: