onsdag, februari 18, 2009

Robert Lauls egocentriska journalistik + slaveri på 2000-talet

Robert Laul berättar idag i sin blogg att han har skrivit en krönika. I den ondgör han sig över att Svenska fans, och dess ägare Stampen, låter anonyma påhopp och lögner om honom stå kvar på deras olika webforum. Trots att krönikan ännu inte har publicerats har Dagens Media redan skrivit om "debatten." Nu ska jag göra det samma:

Laul har givetvis rätt i sak. Däremot är det jävligt irriterande att han alltid måste vara inblandad själv för att orka fatta pennan och skriva. Vore det inte befriande om han lyfte ögonen från naveln och istället belyste det faktum att Stampen driver en kommersiell sajt som till stor del bygger på produktion från ideellt arbetande skolungdomar? Slaveri på 2000-talet har ett betydligt större allmänintresse än att det skrivs anonyma idiotinlägg om Robert Laul på ett klotterplank.

Det är egentligen jävligt märkligt att det hela får fortgå. Många anser att sajter som Svenska fans är framtiden inom media, men de står för en dystopi så länge de inte betalar marknadsmässiga löner. Jag bloggar om det här av rent ideologiska skäl, men på sätt och vis borde det ju ligga i journalisternas intresse att uppmärksamma lönedumpning i deras egen bransch.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

Vänsterdojjan sa...

Laul och svenskafans. En skön mix.