söndag, april 19, 2009

Dokument #10: Verkligheten är en illusion

När jag var inne på SVT.se för att kolla på Sportspegeln såg jag att EMU-opinionen har vänt. För första gången någonsin vill fler svenskar att kronor och ören ska bytas ut mot EURO. Man spekulerar kring att finanskrisen ligger bakom gemene mans mer positiva syn på valutaunionen och det sägs att EMU kommer att skapa stabilitet. Men vem är det som säger det egentligen?

Hela den här finanskrisen, som ju har drabbat Hennig så hårt, är ytterligare en problem/solution-åtgärd från de hemska reptoiderna. För att kunna driva igenom negativa saker i demokratier, det kan handla om att starta krig för att roffa åt sig olja eller att skapa en valutaunion som syftar till att förslava proletariatet under kapitalets diktatur, måste man få opinionen med sig. En majoritet av världens befolkning tycker normalt sett inte om exempelvis krig, inte ens en majoritet i USA, och det är ett dilemma i demokratier. Om man däremot styr två flygplan in i en skyskrapa, med många civila dödsoffer som följd, och skyller på araber, ja då kan det funka. Denna metod kallas problem-solution. Man gör först allmänheten medveten om ett problem som egentligen inte finns, och när det inte finns skapar man det själv. Sedan presenteras en lösning. Man kontrollerar media som sprider desinformationen och eldar på skrämselpropagandan. För tänk på hur det är: Politiska journalister är ju egentligen ingenting annat än rapportörer. De sitter där på presskonferenserna och tecknar lydigt ned den version som ges av dem som har ett intresse av att forma opinionen.

Verkligheten, så som den presenteras för oss, är blott en illusion.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

Skurt sa...

Är idrott och förföljelseparanoia en intressant kombination som med fördel kan utvecklas i en blogg?

På tal om nåt annat, du som är gammal wrestlingälskare har väl inte missat att Hoa Hoa och Bruno börjat kommentera wrestling igen på Eurosport? Nostalgi på hög nivå!

Röd Guling sa...

Nej, det har inte undgått mig. Bruno tackade ja till rödgult samtal för ett tag sedan.