måndag, mars 27, 2006

Är det omöjligt att skriva seriöst om Elfsborg?

Jag uttalar mig ogärna om hur andra skriver. Det finns alltid en risk att ge ett mästrande och mindre ödmjukt intryck men då Borne mer eller mindre direkt gick till attack mot mig när bloggen Elfsborgshjärta lanserades kan jag inte låta bli att kommentera följande alster:

Jag, tillsammans med dryga 1200 elfsborgshjärtan och några danskar bevittnade idag Elfsborg - Helsingborg och i den 70:e minuten tog Elfsborg indirekt ledningen. Efter en snabb frispark där alla på läktaren hängde med i vad som hände men domaren hade förmodligen varit på någon av krogarna i stan under gårdagen och därför inte var med i matchen.

Nåväl. Elfsborg är hittils obesegrade utomhus på svensk mark och det ser lovande ut inför ICA Fiskrens den 10/4. Genrep mot Norrköping den 4:e april och mitt val i målet är Abbas Hassan som visat bäst form och sabilitet i träningsmatcherna.

Kom ihåg att vi snackar om att nivån och kvaliteten ska höjas. ("Elfsborgshjärta skapades i åsikt att öka kvaliteten på texter och åsikter angående Idrottsföreningen Elfsborg från Borås.") Skulle ovanstående matchreferat ha en chans att bli publicerat i säg Borås Tidning? Naturligtvis inte. Påminner det inte lite mer om exempelvis den här matchrapporten? Jorå, det kan jag nog slå fast, utan att för den sakens skull behöva uttala mig om vilket referat som är bäst, håller högst kvalitet, är mest seriöst eller läsvärt. Det får andra avgöra, som det så vackert och ödmjukt brukar heta.

Mot bakgrund av ovanstående resonemang kan jag inte se att bloggen Elfsborgshjärta just nu fyller någon funktion, tyvärr. Å andra sidan länkar Borne till olika tjänster där man kan tjäna pengar på sin hemsida så det kanske är kulor han fiskar efter, snarare än att skapa någonting som är nödvändigt på www. I så fall bjuder jag på ett bra gratistips: Elfsborg är inte rätt lag att bevaka om du vill ha riktigt många besökare. Det vore kanske bättre om Borne la upp en porrsida eller något istället, det hade troligen varit mer ekonomiskt givande än en Elfsborgs-blogg.

Andra bloggar om: ,

2 kommentarer:

Bornefalk sa...

Se det som en krönika från en supporters synvinkel. Se det som jag ser det... Reklam medför inget tvång att klicka utan bara ett bra och enkelt sätt att utöka kassan. Men så tänker väl inte någon som får allt serverat från staten! varsågod. Citera mig! Hata mig! Gör vad du vill. Ingenting du säger kan ändra min syn på fotboll och det jag tycker. Jag kanske inte är den bästa skribenten men jag studerar inte heller djup svenska när jag pluggar

Röd Guling (rodguling@hotmail.com) sa...

Krönika? Haha! Jag hatar inte dig. Du ger mig material till poster vilket är bra.