tisdag, maj 06, 2008

Borås tidnings bloggare

När jag kommenterade Joakim Sjöhages blogg senast var det någon som påpekade att nästan samtliga BT-bloggare håller vidunderligt dålig klass. Det håller jag med om, och med risk för att återigen ge ett pompöst intryck ska jag därför passa på att recensera dem.

Snezana Bozinowska

Tvåbarnsmor och anställd av BT. Verkar göra allt för att hitta ämnen som inte intresserar mig. Läsning om barn och mödraskap når dock alltid en målgrupp, och bloggens existensberättigande ifrågasätts inte, men om jag hade brytt mig skulle jag ha föreslagit att hon tonade ned trädgård- och villa-inläggen. Det behöver ju inte bli småborgerligt bara för att det handlar om familjeliv.

Elenor Sääf
45-årig tant som gillar paddor. Nej, den här bloggen är nog inte heller något för mig. Ser i alla fall ut att uppdatera ofta.

Sven Martinger
Domare och sosse som ger ett sympatiskt intryck. Jag ska inte påstå att jag följer bloggen dagligen, men hans tilltalande människosyn behövs inom rättsväsendet. Till skillnad från bloggkollegorna ur samma generation har Martinger förstått vad en blogg är för någonting.

Mattias Grönberg
Blek figur. Någon gång ibland skriver han om Elfsborg, men inte tillräckligt ofta för att jag ska orka kryssa förbi inlägg om shoppingrundor i New York och annan skit. Rent språkligt är han dock bra.

Eric Klefberg
Grön nöjesredaktör som nyligen har börjat blogga. Tjatade troligen till sig utrymmet, annars hade han väl blivit tillfrågad direkt kan man tänka sig. Postar länkar och använder sig av amerikanska löjliga uttryck. Troligen MUFare.

Inger Dahlin-Ros
Tant #2 som uppdaterar ett par gånger i månaden. Tyckte kanske att det här med blogg verkade spännande och kul att prova på, men kan hon inte få en månadsspalt i papperstidningen istället?

Elin Kerola
En IQ-befriad trams-blogg som känns meningslös och ovärdig mitt intresse. Häromdagen undrade hon i och för sig varför Sjöhage får sitta på bänken, samt hur bra Bella är på en skala mellan ett till tio. I vanliga fall hade jag inte brytt mig om att kommentera, men presentationstexten påstår att hon har frilansat för BT-sport. Herregud ...

Elin Bornefalk
Jag vet inte om Elin är släkt med den kände bloggaren Borne, men jag har sett hennes rockband några gånger och i förhållande till orkesterns kvalitet får man säga att hon är duktig på att marknadsföra sig själv. Som bloggare är hon troligen en av de bättre på BT.se, men hon verkar lida av "ung-snygg-tjej-måste-bevisa"-syndromet. Hon tar i hårt för att ge ett intellektuellt och kultiverat intryck, när det egentligen inte behövs. Ingen kan väl på allvar vara intresserad av poesikvällar på kulturhuset till exempel? Att vara kulturellt initierad innebär även att vara begåvad med förmåga att sålla. Nåväl, Elin Bornefalk är den enda BT-bloggare som jag följer regelbundet, varför denna kritik skall ses som konstruktiv. Hon får gärna uppdatera lite oftare.

Där har ni det, och det var inte en enbart positiv upplevelse att skriva dessa recensioner. Jag känner mig ofta som bloggarnas Yngwie Malmsteen när andra bloggare ska kritiseras; jag vet att jag är fullständigt överlägsen, men kan ändå inte alltid hålla mig för god för att påpeka det. Det här inlägget kanske borde ha blivit kastat i papperskorgen?

Yngwie Malmsteen är inte den ende som behöver mer tid innan en permanent förening med Brahman kan bli möjlig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

11 kommentarer:

Anonym sa...

Varför är Bornefalk mer intressant än tanten med paddorna?

Röd Guling sa...

Jag är imponerad av hennes förmåga att marknadsföra sig själv och vill att hon ska bli min manager.

Lennermo sa...

Sjöhage (och BT för all del) har en bit kvar till Rydström och Barometern. Finns det verkligen ingen i Elfsborg som ens försöker läsa lite böcker istället för att fika och spela Playstation?

Curt Hennig sa...

BT borde lägga ner hela bloggavdelningen. Den är pinsam. Speciellt familjebloggerskan Szzzssseerana eller vad hon heter. Jag har alltid mått illa när jag läst vad hon skrivit i papperstidningen. Sämsta formen av skandaljournalistik. Om man nu kan kalla henne journalist.

Fikon sa...

Hittade detta på svenskafans.com kanske är det en blivande bloggare?

kribba » Svara inlägg
Sänt: 2008-05-06 12:16 - Ändrat 2008-05-06 12:26
Seg match mot bajen sist för er del, även om ni hade dom vassare chanserna. En pinne är godkänt på sös, och det är väl det viktigaste ,men spelmässigt såg det inte bra ut får något lag, det var ingen rolig match att se på, man såg att ni inte var intresserade av att spela fotboll utan ville kryssa, mest brunk och slarvigt passningspel, slarvade gjorde även bajen iofs. Men å andra sidan,ändamålet helgar väl medlen i det här fallet. Det gäller att i första hand ta poäng. Hade ni spelat bättre och slarvat mindre så kunde ni också tagit 3 för bajen såg rätt svala ut. Kryss var väl rättvist i en medioker match. Ni har tagit hyfsat mycket poäng men ni kändes helt klart hetare ifjol och verkar inte lika starka i år, så här långt sett. Matchen mot oss kändes inte alls välförtjänt med 3 ifk poäng, tex, nästan lika oförtjänt som er vinst borta mot oss ifjol på råsunda,även om det då var för en god sak,nämligen att dif inte vann smguld och vi inte hade något att spela för. Ok, vår 2-1 vinst i fjol i Göteborg borde nog blivit kryss iofs, där var vår vinst inte riktigt välförtjänt spelmässigt men efter den matchen har marginalerna varit på er sida, utan tvekan. Vi bör ha god chans till revansch på råsunda tycker jag. Dags för en trepoängare mot er.

Kan någon vara vänlig att förklara poängen för mig?

Röd Guling sa...

Krabban är en kändis på svenska fans. Han är inne i varenda gästbok dygnet runt och förklarar för exempelvis Elfsborgare hur Elfsborg har spelat, eller vad Elfsborgare ska förvänta sig av nästa match. Jag brukar ignorera honom, men någon gång ibland har det hänt att man har besvarat dumheterna. Då har han skickat privata meddelanden med den ena grova förolämpningen efter den andra. Poängen med krabbans inlägg? Ingen aning.

Vänsterdojjan sa...

Håller med Hennig (inte Henning som jag felaktigt skrev här om sistens, sorry). Bozinovksa (?) är horribel med sin gegga i nyhetsbiten. Letar alltid upp en konstig nyhet och felvinklar den fullständigt. Kräkmedel!

Anonym sa...

Inte för att slicka röv eller så men din blogg är fan den enda läsvärda här på nätet.

GGGGG sa...

hah, intressanta åsikter. när vi ändå behandlar ämnet boråsbloggare - vad säger du om iloveboras.se?

Röd Guling sa...

ggggg: Den sajten intervjuade mig för ett tag sedan. Nej, jag tänker hålla upp med kommentarer om andra bloggar ett tag nu.

Elfsborg med E sa...

Kan du verkligen låta bli att kommentera den här nya bloggaren på BT?