måndag, augusti 18, 2008

Rattfylleskandalen

Okej. Jag vet vem spelaren är, men det är inte min uppgift att bränna honom. Precis som med tidigare fylleskandaler väntar jag med att namnge spelaren tills mer seriösa medier har släppt infon. Dessutom är jag alldeles för upprörd, ledsen och förbannad, för att kunna skriva något intelligent och sansat om själva händelsen i sig. Det här inlägget kommer istället att koncentreras på klinchen mellan IF Elfsborg och media, i det här fallet Borås tidning.

För det första är det anmärkningsvärt att det är en allmänreporter och inte någon på BT:s sportredaktion som avslöjar scoopet. Återigen kan man misstänka att sportredaktionens journalister är rädda för att stöta sig med IF Elfsborg. Antingen för att man har en slags dold överenskommelse av typen "skriv inget negativt så får ni förstatjing på värvningsnyheter" eller helt enkelt för att sportjournalisterna är för mycket "tjena moss" med människorna inom IF Elfsborg. Jag har berört ämnet tidigare och allra bäst här.

För det andra måste jag tyvärr såga Elfsborgs mediestrategi jäms med fotknölarna. Jag är givetvis inte förvånad, med tanke på att de har en medieansvarig som knappt kan stava till sitt eget namn, och nu måste styrelsen inse att de får sluta upp med att rekrytera polare till nyckelpositioner inom föreningen.

Exakt när BT:s webartikel gick online kan jag inte svara på, men i skrivande stund uppdaterades den klockan 12:39. Elfsborg har således haft minst hela eftermiddagen på sig att göra någonting åt de spekulationer som omedelbart uppstod på diverse webforum. Information sprids inte med häst och vagn numera, men innan Elfsborgs medieansvarige hann förstå det var i stort sett samtliga spelare i Elfsborgs A-trupp misstänkta.

Redan när BT-reportern ringde på förmiddagen skulle man ha dragit i nödbromsen, bett att få återkomma och sedan omedelbart försökt övertyga spelaren om att han själv måste träda fram. Helst via den egna bedrövliga hemsidan, för att på så vis styra informationen på bästa sätt. I andra hand skulle de ha tagit kontakt med mig, då jag garanterar 100% korrekta citat. (Fråga Martin Andersson.)

Nu valde de att inte göra ett skit och när slutligen Svenska fans framåt kvällskvisten publicerade samma nyhet spreds spekulationerna till resten av Sverige. Hur kul kan det vara att heta Denni Avdic och bli utpekad på ett Helsingborgsforum?

Rykten säger att spelaren kommer att träda fram i morgondagens BT. Bra så. Tyvärr har flera oskyldiga redan tagit illa vid sig av att läsa sina namn, och skulden för det bär såväl den skyldige som den medieansvarige.

Den senare har dock betalt för att veta bättre.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Fy FAn vad GÔTT

En till som visat ert rätta ansikte