måndag, juli 09, 2007

För lite mer än ett år sedan

Det ser ju inte alltför bra ut för Elfsborg just nu. Anders gnäller om ditten och datten och verkar överhuvudtaget inte vara i balans. Per Nilsson har troligen spelat för bra för att kunna värvas och Antonsson var nog aldrig riktigt aktuell. Att Fredrik Berglund nu har skrivit ett kontrakt på fyra år med FC Köpenhamn kan man likna med en matsked salt i ett öppet sår. Om han tar en plats där, vilket han bör göra, lär vi inte se honom i Elfsborg de närmaste åren. En bättre anfallare har Elfsborg ingen som helst chans att landa och så är det med den saken.

Alla är dock överens om att en försvarare bör värvas. Ledningen har utlovat en förstärkning i backlinjen men finns det något realistiskt alternativ kvar? I gårdagens träningsmatch testades Mobaeck som högerback vilket känns som en kapitulation, men samtidigt måste man ju göra någonting med honom så länge han står under kontrakt. Han kan ju inte bara ligga hemma och dra i sitt könsorgan.

-----

Det där är från den 15 juni 2006, när Elfsborg sladdade i tabellen, när Bella precis hade skrivit på för Köpenhamn och när den fram till dess inte helt lyckade Mobaeck testades som högerback för första gången. Så mycket kan förändras på ett år. Då var Jon Jönsson fortfarande i kontraktsbråk med Malmö och Sjöberg rehabtränade. Martin Strömberg fick starta flera matcher på högerbacken och allt såg allmänt negativt ut. (Strömberg blev för övrigt far till en son nyligen - grattis!)

Inlägget hette "mörka moln" förresten.

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

är du dum i huvudet?

Anonym sa...

Tänker du uppdatera eller inte? Bestäm dig! Jag kan inte ägna hela semestern åt att besöka denna blogg om inget händer!!!