måndag, juli 09, 2007

Fenomenet Bella

Om man blandar Del Pieros avslut med Inzaghis snabbhet och målsinne skapas en spelarhybrid som ligger ganska nära själva essensen av Bellas kvaliteter. Passningen och löpningen synkar, bollmottagningen är suverän och vips har han tjugo meter till godo på närmaste back. Sedan följer ett distinkt avslut i nättaket innan målvakten hinner reagera.

Det där har givetvis mycket med form och självförtroende att göra och gissningsvis har han en bit kvar till peak, från dansk försäsong som han kommer, men på längre sikt är det en fantastisk värvning.

Bortsett från Stefan Andréasson har det aldrig funnits ett utlandsproffs med större Elfsborgs-hjärta än Fredrik Berglund, men det är bara delvis därför som han är min absoluta favoritspelare genom tiderna. Förutom hjärtat (och de rent fotbollsmässiga kvaliteterna naturligtvis) är han en av svensk fotbolls roligaste profiler de senaste tio åren, med ett mediabemötande som skulle hålla god wrestlingklass. Jag hoppas verkligen inte att han har slipat bort den sidan under sina år utomlands. I annat fall får han väl gå mediaträning hos mig, kanske i form av ett rödgult samtal eller så.

"Jag vet inte om Bella flyttar hem till Sverige redan nu men om han gör det blir det till Borås, så länge Elfsborg är intresserade. När det väl kommer till kritan finns det bara ett lag och en stad för Bella. Han skulle aldrig gå till en annan svensk klubb, så är det." Röd Guling 26/1 2006

Här nedan kan ni läsa en del av vad som har skrivits om Bella tidigare i denna blogg. Ni som inte har följt med hela vägen kommer att märka att jag länge har propagerat för denna värvning.

En hyllning till Bella
Management
Ishizaki och Hasse
Bella i centrala Borås
Perfekta klappar (av Curt Hennig)
Bella (av Curt Hennig)
Bella igen + Lasse Nilsson
År 2001
Citat från Champions league-finalen

Andra bloggar om: , , ,

1 kommentar:

tgul sa...

och vad har den gett hittils?
- 10 miljoner