lördag, september 22, 2007

Bellas blogg

Bella har börjat blogga på BT.se och som man kunde förvänta sig är det mästarklass redan från start:

"Försöker tänka lite för mig själv på bussen men det går knappt för vi har någon jä... guide med oss som tror vi är här på semester och snackar konstant om saker jag inte har tid eller lust att bry mig om. Vi är här för att spela en mycket viktig match så snälla kan någon få tyst på gubben längst fram!!"

Låt oss nu bara hoppas att det inte sitter någon kontrollant och scannar av inläggen innan de publiceras. Jag vill se censurlösa shoots och en blogg som uppdateras oftare än den här.

Andra bloggar om: , ,

11 kommentarer:

fi interbloggservice sa...

Alla religioner måste tåla att ifrågasättas
Religionsfriheten måste alltid vara underordnad yttrandefriheten och alla andra demokratiska fri- och rättigheter. Med all respekt för de troendes rätt till sin tro, måste de religiösa överallt i världen, underkasta sig en av demokratins viktigaste principer och grundelement, nämligen yttrandefriheten, skriver Maria Hagberg, Soleyman Ghasemiani och Inger Stark från Nätverket mot hedersrelaterat våld.KOMMENTERA
Till kommentarernaVi ser nu en upprepning av det som skedde vid publiceringen av Muhammedkarikatyrerna i Jyllandsposten. Diskussionen i Sverige kretsar mycket på kränkningen av religiösa symboler. Särskilt muslimska symboler, som efter 11 september är okränkbara även med FN:s godkännande. Islam får inte kritiseras.
De stater som i huvudsak protesterar, efter publiceringen i Nerikes Allehanda (med flera medier) av profeten Mohammed avbildad som rondellhund, kränker dagligen kvinnors, barns och HBT personers mänskliga rättigheter. Vore det inte på sin plats att uppmärksamma på det? Medierna gör islamisterna en björntjänst genom att belysa den kränkning som en grupp troende ger uttryck för och använder för att föra fram sina politiska positioner.
Likriktat samhälle
En kvinnlig forskare, troende muslim, uttryckte nyligen vid en internationell konferens att imamerna likriktat hela samhället i hennes hemland. Vid samma konferens, som var i Egypten, ett av de länder som nu uttrycker sitt missnöje, tog flera kvinnliga deltagare från Mellanöstern upp att islamisternas ökade inflytande fått allvarliga konsekvenser för kvinnors frigörelse och självbestämmande där.
I svenska medier betecknas islamisterna som det radikala islam. När blev radikal synonymt med bokstavstrogen och fundamentalism?
Nyligen ville anglikanska kyrkan i England stämma Sony som framställt ett tv-spel som utspelades i S:t Peterskatedralen. Det ansågs kränkande.
Pådyvlades åsikter
SVT visade den 29 juli ett program om väckelserörelsens oerhört stora inflytande i politiken i USA (25 procent av befolkningen är medlemmar inom den rörelsen) och visade också tydligt hur barn och unga människor indoktrineras att bli "Guds krigare". De pådyvlades, på ett vedervärdigt sätt, åsikter om både abortmotstånd och homofobi. De uppmanades sedan att gå ut och propagera för åsikterna.
I Sverige hade vi för några år sedan debatten om utställningen Ecce Homo som svenska kyrkan klokt nog beslöt att visa. Den minoritet inom kyrkan som ansåg sig kränkt då fick inte gehör.
Tvingades fly
Att inte se faran i att religiösa företrädare ska bestämma var ribban för yttrandefriheten ska ligga är mycket märkligt, såvida man inte förespråkar bokbål och censur.
Det började med Satansverserna då Salman Rushdie, oavsett vad man tycker om hans verk, tvingades fly, gå under jorden och hotades till livet. För ungefär ett år sedan skrev han, tillsammans med några andra, en artikel om faran med religiös fundamentalism och dess utbredning. Avslutningen på artikeln varnade för att vi snart står inför en världsordning där vi står inför valet mellan demokrati och teokrati.
Oroväckande
Diskussionerna efter Lars Vilks rondellhundsteckning är oroväckande. Det är oacceptabelt när religionen och religiösa symboler får bestämma gränserna för en av de grundläggande mänskliga rättigheterna, yttrandefriheten. Ett fritt, jämlikt och demokratiskt samhälle kan endast grundas på sekulära grunder, eftersom alla religioner bygger på tro och ofta missaktar och utesluter människor med annan tro, eller de som inte är troende alls.
Religionsfriheten måste alltid vara underordnad yttrandefriheten och alla andra demokratiska fri- och rättigheter. Religionsfriheten får aldrig betyda kvinnors rättslöshet, vilket många religioner har som sina grundsatser.
Rätten att yttra sig, skoja med, förlöjliga eller kritisera religioner och vilka helgedomar som helst, får aldrig ifrågasättas oavsett vad troende känner, tänker eller upplever.
Med all respekt för de troendes rätt till sin tro, måste de religiösa överallt i världen, underkasta sig en av demokratins viktigaste principer och grundelement, nämligen yttrandefriheten. De måste få lära sig tåla kritik, ifrågasättande av sin tro och att utomstående har rätt att inte ta deras tro och helgedomar på lika mycket allvar.
Släpper vi detta grundläggande krav, banar vi vägen för inkvisitionens återkomst då tron satte munkavle på alla som stred mot religionen och en del brändes på bål.

Inger Stark
ledamot kommunfullmäktige (v), Nätverket mot hedersrelaterat våld, Stockholm
Soleyman Ghasemiani
ordf Barnen först, Nätverket mot hedersrelaterat våld, Göteborg
Maria Hagberg
fil mag i socialt arbete, Nätverket mot hedersrelaterat våld, Höganäs

Anonym sa...

GÖTT!

anonym2 sa...

anonym: Tyckte också Bellas blogg är bland de bättre fotbollsbloggarna i Sverige just n. Finns bara ett ord för den; GÖTT!

gulbonnefrånborås sa...

Nu är det upplagt för GULD.

Vi KROSSADE Brommabögarna och har nu bättre målskillnad än något annan lag i Allsvenskan.

Nu kan ingenting stoppa oss, ledning med tre poäng, överlägsen målskillnad och seriens klart bästa uppställning.

Lägg därtill Plastgräset som lurar motståndarna och ett köttmursförsvar som inget lag klarar av att bryta igenom.

Vår ensamme anfallare gör mål i varje match och eftersom vi inte släpper in något så vinner vi Allsvenskan.

ELSFBORG tar GULD

gulbonnefrånborås sa...

Såg ni ICA-änglarna igår?

En sådan bländande fotboll har vi aldrig spelat, jag är så avundsjuk.

Hur kunde det går så här?

Förra året vann vi, nu är vi avhängda TRE omgångar innan serien är slut.

Tillsammans med Gefle och Trelleborgen har vi spelat den i särklass tråkigaste fotbollen i hela serien.

Vad skall vi göra?

Krypa på knäna och slicka de rika Boråsarnas arslen ännu en gång?

Om det vorit möjligt skulle jag velat förbjuda den fete att äta fler tacos, men då blir han så gnällig.

Vi kanske skulle kunna beställa en plastpokal (sådan som är för barn-cuper) på postorder. Vi kan alltid kalla den för Pinocios Pokal.

Röd Guling sa...

Sluta upp med att reta mig!

Jag har lagt av

Jag har gett upp

Jag har grävt ner mig
(i gödselstacken)

Jag har slutat att tro på Elfsborg

Jag har insett att Elsfborg är värdelösa

Jag vill inte mer

helena sa...

NEJ, man får inte sluta tro!! visst de har haft en svacka nu, man faan, vi kan inte bara lämna de i sticket, även om de känns som elfsborg har gjort de mot oss!!! låt oss se på framtiden istället, visst de flesta är väldigt missnäjda med årets prestation, men uefa-cupen har vi iaf kvar!!! det ligger en del prestige i detta åxå, och pengar dessutom!! skit i fucking allsvenskan nu och krossa europalagen. Vi måste tro för att de ska fungera! kom igen nu, året är inte över än.. många matcher är kvar, låt elfsborgarna veta att vi trots allt är med och stöttar dom!

Jag saknar dina blogginlägg!! ja vill ha mer uppdateringar, snälla:D

gulbonnefrånborås sa...

Vadå det är inte över än.

Vi kommer att sluta efter ICA i Allsvenskan.

Om man gör det är det verkligen över.

Anonym sa...

Gulbonnefrånborås:
Kan inte du bara ta och göra någonting helt annat?
Du är faktiskt inte särskilt rolig

pres sa...

Helena>>
Säg att du inte är på riktigt, inser du inte vem som ligger bakom inlägget?

Anonym sa...

Uppdatera eller släck ner! Jag blir vansinnig.