onsdag, december 17, 2008

Landslagstruppen ur gulsvart synvinkel

Landslagets januaritrupp 2007 innehöll sex Elfsborgare. I år (ja, eller nästa år då) har vi "bara" med en, nämligen Martin Ericsson. Är detta faktum någonting att uppröras över? Inte enligt min uppfattning, som är betydande.

För det första hade Ishi och Anders varit uttagna om de inte hade varit skadade. För det andra har tre (Jon, Holmén, Wiland) av de sex lämnat föreningen och det kan man ju inte göra så mycket åt. En av ersättarna är som sagt med i truppen, medan Lucic är ointresserad och Hassan fortfarande oprövad. Möjligtvis hade Bella eller Bajrami kunnat vara aktuella, men den senare får nog vänta ett år medan Bella sitter lite i samma sits som Nannskog. Jag väljer att se mellan fingrarna.

Den sjätte Elfsborgaren i 2007-truppen var Daniel Mobaeck, men säg den omskolade före detta mittfältare/forward som aldrig har blivit testad som ytterback i någon av de här träningsturneerna. Bortsett från Erik Edman har väl landslaget saknat "moderna ytterbackar" (av kvalitet) ända sedan begreppet myntades någon gång på 90-talet. Mobaeck känns inte direkt som material för internationella main events 2009, speciellt inte när han har spelat mittfältare och forward större delen av föregående säsong och när det finns betydligt bättre alternativ på sådana positioner, såväl i allsvenskan som utomlands.

Att gnälla över att Mobaeck inte kom med i år vore ungefär som om ÖssKarna skulle beklaga sig över att Patrik Anttonen aldrig blir uttagen.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

5 kommentarer:

thomaz76 sa...

"Bella sitter lite i samma sits som Nannskog"

Gör lika många mål menar du, vinner skytteligan år efter år? Eller bara stor i käften?

Anonym sa...

Bella har målrekord i Danmark.
Hna har vunnit skytteligan både i Sverige och Danmark.
Behövs fler bevis?
Egentligen tror jag till och med att en dum ICA supporter fattar vad som menas....

Anonym sa...

Helt galet att Bella fick 3 miljoner av Elfsborg förra året, sex gånger så mycket som Ishi.

Röd Guling sa...

Signon är inräknat i de där pengarna tror jag. Ishi har med största sannolikhet högre månadslön än Bella.

ÖSK:are sa...

Jag tycker att Patrik Anttonen borde blivit uttagen.