tisdag, augusti 19, 2008

Daniel Mobaeck talar ut om rattfyllan

Strax före midnatt, eller lite mer än en timme efter att min kommentar gick online om ni så vill, gick då Elfsborg, i samarbete med Borås tidning, ut med ett offentligt uttalande. Det rör sig om en blänkare, helt enkelt en uppmaning om att köpa morgondagens tidning i vilken Daniel Mobaeck talar ut.

"Mobaeck väljer att berätta sin historia exklusivt i BT:
– Jag vill slippa alla onödiga spekulationer."

Märkligt att IF Elfsborg använder BT som officiellt pressorgan, men det här var i alla fall bättre än att vänta till imorgon. Senast i raden huvudmisstänkta i webspekulationerna har varit stackars långtidsskadade Jari Ilola, som på ICA-forumet pekades ut bara för att han saknades i truppen mot St Patricks ...

Kul i bedrövelsen är följande bildtext:

"Daniel Mobaecks utekväll slutade i en fyllesell och dessutom är han nu misstänkt för rattfylla, som kan ge han fängelse."

Möjligen kan vi i ovanstående citat skönja ett långt mer fördjupat samarbete mellan IF Elfsborgs mediegrupp och Borås tidning än vad vi tidigare har kunnat ana?

Hur som helst blir det intressant att läsa intervjun i morgondagens tidning. Jag säger det igen: Det är absolut inte normalt eller sunt att släppa information via ett organ som borde ha till uppgift att bevaka dig, och informationen skulle ha släppts redan för tio timmar sedan, men det här var som sagt bättre än ingenting. Nu återstår hårdare nötter att knäcka, nämligen hur man hanterar själva rättsprocessen och inte minst Mobaecks personliga problem. Hur markerar man att ett beteende är totalt oacceptabelt, samtidigt som man tar sitt ansvar som arbetsgivare och medmänniska? Det blir en rysare.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Bajs sa...

"Fyllesell"? "Ge han fänglse"? Herregud.

anders sa...

med tanke på standarden på hemsidan är det nog så att vi borde vara tacksamma för att de "gick ut" i BT. sen kan man fundera varför det inte skett tidigare, det är ändå 5 dagar som passerat. trodde de att det skulle passera obemärkt?

apropå, hemsidan - utlovades inte en "modernisering" och förbättring av den i våras?