måndag, september 15, 2008

Borås-bloggosfärens mångfald

Borås tidning raggar vidare efter nya bloggare, i takt med att de flesta av de befintliga inte har mer att säga än att det räcker till ett fåtal inlägg. Eric Sjölins blogg kommer jag givetvis att följa med intresse, trots att man kan förvänta sig en politiskt korrekt och i alla lägen diplomatisk Guligan-ordförande i textform. Jag har inget emot Sjölin och tycker tvärtom att han är sympatisk, sakkunnig och verbal, men självklart skulle jag spy efter en kvart om jag tvingades vara lika diplomatisk och politiskt korrekt som Sjölin är, åtminstone i officiella sammanhang. Jag skulle inte trivas i rollen som ordförande i Guliganerna. Troligtvis inte som BT-bloggare heller för den delen.

För hur ska man egentligen tolka web-BTs bloggstrategi när de plockar in ett namn som Fredrika Thornander?

"Jag är 34 år och bor i ett villaområde i Sandared, tillsammans med min man Hans och våra barn. Fram till för ett år sedan var vi en ganska så ordinär Svenssonfamilj, med villa, hund och två barn. I september 2007 föddes vårt tredje barn och nu väntar vi vårt fjärde barn i mars. Vi går raskt från begreppet Svenssonfamilj till begreppet storfamilj!"

Stoppa pressarna!!! Yada, yada, yada, småborgerligt, gemytligt, ytterligare en blogg om Svensson-liv i villaförort, barnkalas och fullständigt ointressant för alla utom de närmast sörjande. Och fy skäms på Röd Guling för att han är hemsk och sågar innan hon ens har börjat blogga.


Borgerlig kärnfamilj. När hemmet är städat och maten står på bordet äter modern skyndsamt för att hinna blogga om kvällens middag på BT.se. Foto: Esselte foto

Som en liten parentes kan jag berätta att Elin Kerolas klassiska "lite ris kommer lastat" blev en av de mest lästa bloggarna på BT.se efter att jag återigen länkade häromdagen. Då är det värt att nämna att hon skrev inlägget i juni, att hennes länk inte längre finns med bland aktiva bloggar på BT.se och således i praktiken inte längre existerar för allmänheten. Dessutom ska jag avslöja att 30 personer klickade sig vidare från min länk, enligt min statistik hos feedburner. Det säger en del om hur få som läser några av BT-bloggarna. Jag inbillar mig att en av förklaringarna ligger i att intresset för familjen Svensson i villaförort tack och lov är begränsat, eller att de flesta åtminstone tycker att det räcker med en mammablogg om livet i borgerlig kärnfamilj och uppblåsbar badbassäng runt husknuten.

Sjölin och Martinger behöver knappast slita för att toppa framtidens poppislista, tillsammans med Klefberg och hans youtube-länkar.

Fotnot: Ovanstående skrevs igår kväll, men på grund av att man alltid riskerar att ge ett onödigt pompöst och, än värre, bittert intryck lät jag texten ligga kvar som ett sparat utkast. När jag så ikväll läste Klefbergs behandlande av ovanstående nämnda poppislista (där kvalgränsen ligger vid ungefär 30 läsare) kände jag mig tvungen att publicera.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tro mej, jag vet att många skulle må mer illa om du vore ordförande i Guliganerna, som tur är så bor vi inte i en gammal Stalin kontrollerad stat, därför har vi fria val för att förhindra
självupptagna personer som aldrig
kan acceptera att det finns andra som är mer lämpade för rättvisa och demokrati.
Snälla sluta såga alla som försöker förmedla något, Man får i bland en känsla av att du är avundsjuk på andra som lyckas.

Röd Guling sa...

Om du hade varit läskunnig kanske du hade förstått att jag tycker att Sjölin är en bra ordförande för Guliganerna. När det gäller din avslutande mening så kan jag köpa din tanke. Det är alltid en fara när man sågar någonting, att man ger något slags bittert intryck. Det skrev jag även i fotnoten längst ned.