söndag, september 14, 2008

Ett bedrövligt avslut är också en målchans

Officiellas matchrapport nämner en av Mobaecks missar, den när han på volley träffade hörnflaggan tidigt i andra halvlek. Det var visserligen ett urdåligt avslut men med svårighetsgraden i åtanke inte alls i samma klass som den situation som behandlades i föregående inlägg. Jag syftade på nicken, strax efter Lasses frilägesmiss. Florén fick en fin yta och borde kanske ha skjutit själv, men chippade istället fram bollen perfekt till Mobaeck. Det var ett upplägg, ungefär som när man spelade rullpingis i högstadiet och körde "bolag" med polaren för att få ut personen bakom en. Lugnt och fint upplägg - bara till att panga in den med pannan. Tyvärr lyckades alltså Mobaeck missa målet från två meters håll, helt oattackerad. Bedrövligt!

Avdic hade ett liknande läge efter hörna tror jag. Han kommer högst i duellen, vilket han ska göra när han är ett par decimeter längre än försvararen, men nickar halvmetern över från ett par meters håll. Det där är kanonchanser som inte syns i statistiken, just för att avsluten är så bedrövliga så att de inte ens träffar målramen. Avdics och Mobaecks nickar är bättre lägen än Lasses ribbnick i första som är en mer slumpartad målchans och beroende av tur för att resultera.

Många saker bör gå att läsa mellan raderna i det här inlägget, men framförallt vill jag poängtera att vi bevakar elitspelare som har fotboll som yrke.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Att läsa officiellas matchrapport är ungefär som att läsa en nordkoeransk dagstidning. Inget utrymme för självkritik, och "attans vilken otur vi hade" låter det mest.

Röd Guling sa...

Haha, ja det var en kul liknelse.

Anonym sa...

Det heter rundpingis, inte rullpingis.